- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- За или против канабиса?
Ясно е, че всеки нормален човек трябва да бъде против наркотиците. Но в днешно време срещам много мой връстници, които смятат че тревата не е наркотик и приемат пушенето на трева като нещо напълно нормално, даже смятат че трябва да бъде легализирана в България?! Доста съм спорел с тях по тази тема, но като че ли спорът няма край... Въпреки това си оставам на същата позиция, а тя е - ТВЪРДО ПРОТИВ ТРЕВАТА! Вие какво мислите?
Който му се пуши мара да си пуши ;]!По принцип нямам нищо против но ако стане позволена и да ти кажа малко ще ми е странно да си вървя по улицата и центъра и да гледам сякви напушени пичове и пички да се люлеят на ляво на дясно![]()
СПАМ - Само Пиша Ама без да Мисля
Голям лаф, дребни пари и мек х*й всеки може да извади!
Това, че се пъчиш, не значи, че са ти големи циците!!!
Таралежът е птица упорита, не го ли ритнеш - не полита.
Попринцип за, зависи от случая, но по голямата част от българския канабис е друсан и не е оферта. Много трудно можете да си намерите чист канабис![]()
за![]()
![]()
Аз съм против наркотиците..![]()
Легализирането не означава свободно и безнаказано продаване на трева по улиците и нейното консумиране. В Холандия се отпускат средства за отглеждане на канабис за научнни цели. Легално е не пушенето, а използването за медицински цели. Доказано е, че марихуаната потиска гаденето, повишава апетита и забавя проявата на симптомите при МС. Въпреки това се злоупотребява невероятно много с това, а консумиращите се измъкват с аргументи от рода на МС и пр. Властите там нямат сила да забранят консумацията. На всичкото отгоре всички знаят, че вреди много. Затова- ПРОТИВ!
завици от случая , според мен не трябва да се прекалява.![]()
И каквото и да кажа,какво ще променя?![]()
не се изказвай неподготвен,прасе
Канабиса не е наркотик.. Самоче в България е! Защото го друсат за да се пристрастяваш и да копуваш още и още..Първоначално написано от mrtn
![]()
Защо не е наркотик? Защото не се пристрастяваш?! Ами само да те осведомя, че това е поредният неверен слух - води до пристрастяване, но при по-дълга употреба (от рода на 16-18 месеца). Но не за това е категоризирано като наркотик, а защото променя поведението, може да доведе до халюцинации и куп други работи. Всеки един упоят е категоризиран за наркотик, в това число и кофеина.Първоначално написано от INSIDER
Канабисът Е наркотик, защото води до психично пристрастяване.Първоначално написано от INSIDER
Против. Смятам, че е крайно време да стигнем Швеция.
За.
Не прави пристрастяване, ако ме питате мен, защото днес мога да пуша, мога и да не пуша.
Ако не пуша, не се чувствам кофти, а е просто един ден от ежедневието.
Иначе когато имам, пуша с най-голям кеф де.
Нещо като кока кола - ако имам - пия, ако ли не - трая си![]()
Канабисът е доказано, че не води до физическо пристрастяване, но води до физическо такова.Първоначално написано от SK0RP10N
А и вредата от колата на нервната ти система сравнена с тази на канабиса е като капка в океан.
![]()
Първото е физическо, второто- психическоПървоначално написано от amk933
![]()
Да това исках да кажа, просто съм се объркал. Мерси за поправката.Първоначално написано от Abigoria
![]()
Тревата не е легализиране никаде.Разберете това.Тя е декриминализирана,т.е не носиш накзателна отговорност,ако те хванат с нея.В много страни притежанието на малки количества е позволено.
Автора нека ми зиложи аргументи защо е против тревата.
Тя е наркотик,който не може да се смесва с други в-ва,което да го направи по опасен.
Наркотик,които не води до физическа зависимост,а само в редки слуаи до психическа такава.
В Канада тя се изпозлва за лечение на много състояния,като болки,безсъние,тревожност. се повече изследвания доказват,че тя притежава потенциал да лекува различни заболявания.
Имаше мит,че тя причинява шизофрения,което не е вярно.Тя може да отключи шизофрения,при хора предразположени към нея.Но както трвата,така и много други в-ва.
Самата легална употреба на тревата в Канада доказва този факт,тъй като в-во,което има потенциала да причини шизофрения,не би трябвало да се предписва от доктори за много състояния,едни от които изброих.
Наркотиците се категоризират на тежки и леки,като се взима предвид:опасноста за здравето,вреда за обществото,смъртни слуаи и т.н
Ако сравняваме тревата с друго широко използвано в-во като алкохола,то алкохола има смазващо предимство по брой смъртни слуаи,докато при тревата няма такива.
Който иска може да провери статистиките.
^Явно не си чувал за пропорционална стастика...
Естествено че повече хора умират алкохол - 100 пъти повече хора пият алкохол.
Та ако на 100 тревомани имаш 9 смъртни случая, а на 1000 алкохолици - 15, познай къде има повече смъртност.![]()
Tревата е най-изпозлвания нелегален наркотик.Намери си статистика да видиш колко хора в американските затвори са там зарди канабиса.Първоначално написано от amk933
При алкохола опасноста от предозиране,което води до смърт,е много голяма,особено за децата.
При канабиса,ако трябва да бъдем по точни,дозата ТХЦ,която може да те убие,не е определена.Правени са изследвание,как се държи човек при високи дози ТХЦ,инжектирани в кръвта му.
Искам да ми предоставиш статистика,която показва доказани смъртни случаи,причинени пряко от употреба на канабис.
При канабиса,както вече казах,предозиране не същеструва.Ако трябва да гледаме за дългосрочните последици върху организма на човек,трябва да се вземе предвид и дозата.Има разлика дали ще пушиш един път в месеца или 5 пъти през деня.Въпреки това пак нямаме регистрирани смъртни слуаи,дори и при хора пушещи ежедневно.
^То и дима от цигарите не те убива нали? Убива те рака след това.
От самата марихуана може и да не умреш, но ти уврежда неврони безвъзвратно и това е доказно. Другото доказано е, че води до психическо пристрастяване. Третото доказано нещо е, че шансът да хванеш рак на белия дроб, врат, устната кухина, рабдомиосарком и т.н. е многократно по висок, защото количеството катрани, което поглъщаш е много по-голямо. Тревата не я пушиш с филтър нали? Да не говорим за ТХЦ-то, което е не по-малко вредно от катраните.
А статистики няма аз да ти търся. Не си малък. Намери си. И като видиш, че пише примерно 3 000 умрели тревомани виж от колко общо. После като видиш 300 000 умрели от алкохол, пак виж отколко общо. Разделе брой/общо и при двете и виж кое е по-голямо. Както и да е - прави си каквото си искаш и се самозалъгвай колко е полезно.![]()
Против. Само за легализиране по медицински причини съм. Гледах едно предаване за хора, болни от рак, което сериозно ме накара да се замисля. Марихуаната за разлика от лекарствата им не предизвиква гадене, а и колкото и повърхностно, ги прави малко по-щастливи.
Казват, че не се пристрастяваш, както към кокаина примерно, но имат предвид физическа зависимост, а не психическа... Веднъж като опиташ и ти е хубаво, ще искаш пак да го направиш. Това е причината, поради която не искам да опитвам - може да се окажа прекалено слаба, за да не повторя след това. Затова съм против - каквото и да ми говорите за това, че алкохолът бил по-вреден, си е обикновена наркомания. Същото мисля и за цигарите и алкохола.
Приятелю,факта че тревата не води до физическо пристрастяване,донякъде изключва вероятноста да се разболееш от рак на каквото и да е било.
Никотиновата зависимост е доказана,докато никое излсдвание не доказва физическа такава при канабиса.
Хората които пушат трева го правят докато са млади.Поради факта,че и психическата зависимост не е толкова често срещана,младите хора пушат по няколко цигари на месец.Това значи,че за да се разболееш от рак,ти трябва да пушил по няколко цигари на ден през период от няколко години,15 да кажем.Въпреки това регистриран смъртен случаи следствие раково заболяване,причинено от употреба на канаис,няма.
Има потенцилана опаснот да се разболееш от рак,но както вече знаем това не става толкова лесно.При цигарите положението е по ленсо.Въпреки че не всички се разболяват рак,такива слуаи са често срещани,както и проблеми с дишането и с имунната система.Това са доказани опасности.
Хова,пушещи трева,заради психическата си зависимост,са рядко срещани.Което изключва вероятността да има хора които пушат толкова много канабис на ден,че евентуално могат да се разболеят от рак.
Сега искам да ми обясниш с какво евентуалната психическа зависимост може да застраши живота на употребяващия,освен с това че може евентуално да хване рак,въпреки все още липсващи документирани слуаи.
Това което каза за ТХЦ-то е абсолютно невярно.Искам да ми обясниш на какво се базира това твое твърдение.
Ако излезеш с това,че увреждало паметта,изследванията сочат че след спиране на употребата,тя се норманализира.Tук трябва да цитираш изследване което да докаже,че канабиса води до необратими негативни последствия върху кратковременната памет.
http://promena.org/ който му се чете
AБЕ КАНАБИСЪТ СИ Е ДРОГА,И ТОЛКОВА.. НЯМА КАКВО ДА СЕ СПОРИ!!!![]()