.
Отговор в тема
Страница 7 от 8 ПървиПърви ... 345678 ПоследнаПърви
Резултати от 151 до 175 от общо 182
    Мега фен Аватара на D1esel
    Цитирай Първоначално написано от Violenza
    Цитирай Първоначално написано от FromAutumToAshes
    Твърдо против ! Просто внимавайте кога и как забременявате
    То защото по поръчка става, да.
    Абе хора осъзнайте се! Познавам хора които години наред водят полов живот почти всеки ден и досега не им се е случвал да забременеят. Просто това, че не се предпавзваш не е оправдание! В наши дни няма как да забременееш, ако не искаш, освен ако си безотговорна! А сексът освен кеф, удоволствие и престиж е и ОТГОВОРНОСТ!

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    В 21-и век сме и съм твърдо на мнение, че нежеланата бременност е повече от безотговорност отколкото случайност. Едно дете създадено ли е трябва да бъде родено и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО отгледано. Не да го родиш и захвърлиш в дом за сираци.

Мега фен Аватара на D1esel
    Цитирай Първоначално написано от dimitar_ak
    В 21-и век сме и съм твърдо на мнение, че нежеланата бременност е повече от безотговорност отколкото случайност. Едно дете създадено ли е трябва да бъде родено и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО отгледано. Не да го родиш и захвърлиш в дом за сираци.
    точно така!

Град
    MoHTaHa
    Аз също мисля, че аборта е "необходимо зло". Обаче не може деца на по 17-18 години да станат родители само защото не са внимавали или са правили глупости. Нито имат пари, нито техен дом, нито професии с които да се издържат. Детето няма вина, че се ражда в лишения заради глупави родители. Точно в такива ситуации за мен аборта е напълно оправдан. Когато закона го разрешава, поне се прилага в по-добри условия. Иначе аборти пак ще има, но от това ще страдат майките, които трябва да извършат освен морално и законово престъпление.

Супер фен Аватара на rakiQ
    зависи
    ако мама и тате са прекалено малки за бебе -да
    ако бебето е увредено.. да ... може малко грубо да прозвучи ,но предпочитам да го убия отколкото да го родя и да има някакви проблеми.. то самото се мъчи (
    но ако си на години на който можеш да си позволиш да имаш дете според мен няма смисъл да го убиваш

Зависи от толкова много неща и обстоятелства ..

Forever HouSe..
    http://www.album.bg/neohazard/
    Повярвай.. не ти трябва сърце!

Да ви кажа много зависи.В повечето случей съм ЗА ако говорим за някое моми4е на 14 15 16 и т.н години.Все пак защо да съсипваш два живота ? И твоя и на бебето...Колкото и да е гадно в повечето случай бих посъветвал бебето да се махне ... все пак тряя си ммислил преди да го праиш тва бебе ...

Цитирай Първоначално написано от rakiQ
    зависи
    ако мама и тате са прекалено малки за бебе -да
    ако бебето е увредено.. да ... може малко грубо да прозвучи ,но предпочитам да го убия отколкото да го родя и да има някакви проблеми.. то самото се мъчи (
    но ако си на години на който можеш да си позволиш да имаш дете според мен няма смисъл да го убиваш
    Напълно съгласна

Re: За или против аборта?

Твърдо ЗА аборта и правото на жените да решават ! Не всеки може да е добър родител и по-добре нераждане, отколкото раждане и увеличаване на нещастието.

А инфото по-долу подвежда:

1)
    5 октомври. Днес започна моят живот. Моите родители още не знаят за това. Аз съм момиченце, ще имам светли коси и сини очи. Всичко вече е определено, даже това, че ще обичам много цветята.
    Глупост! Полът се получава едва на 3-я месец на плода. Ако стане някой сакатлък до тогава, може да се оформи и като ХЕРМАФРОДИТ - нито момче, нито момиче...
    И още - харесването не е само вродено, а и се учи. Ако цял живот прекараш в общество, където те учат, че са гадни цветята - почти няма начин да ги обичаш. Все едно да накараш повечето българи днес да ядат кучета, котки и змии на супичка като някои китайци. Ами няма как да стане хватката! Нататък

2)
    19 октомври. Някой мислят, че аз все още не съм човек. Но аз съм истински човек, така както малката трохичка хляб е все пак хляб. Мама я има и мен ме има.
    Глупост на квадрат! Подвеждаща аналогия. Трохичката хляб е хляб, защото е взета от ОФОРМЕН ВЕЧЕ ХЛЯБ! Ама да сравниш зародиш на човек с трохичка е неправилно. Правилната аналогия би била със семе пшеница. А семето даже не е и нещо живо в класическия смисъл на думата.

3)
    24 декември. Интересно, дали мама чува тихото биене на моето сърце? То бие толкова леко. Ти ще имаш здрава, малка дъщеричка, мамо!
    Не е задължително. Някои родители имат БОЛНИ ДЕЦА и цял живот носят бреме. Вродени болести, малформации...ум да ти зайде. Няма смисъл от толкова оптимизъм.

4)
    28 декември. Днес мама ме уби
    И като си умряла как говориш?!

Аман от симулакруми*!

_______
    * Симулакрум - такова нещо, което изглежда истинско, но фактически никога не го е имало и го няма. Лъжлива, измамна информация под различни форми - новини, картини, "дневници на умрели бебета" и пр.
    Good luck, Bad luck, Luck...

ПРОТИВ има се предпазни средства ползвайте ги,за да няма нежелани бремености

Голям фен Аватара на Axel_f
    Град
    Хогуортс

Цитирай Първоначално написано от gir
    А инфото по-долу подвежда:

1)
    5 октомври. Днес започна моят живот. Моите родители още не знаят за това. Аз съм момиченце, ще имам светли коси и сини очи. Всичко вече е определено, даже това, че ще обичам много цветята.
    Глупост! Полът се получава едва на 3-я месец на плода. Ако стане някой сакатлък до тогава, може да се оформи и като ХЕРМАФРОДИТ - нито момче, нито момиче...
    Абе вие биология не сте ли учили....?! Полът на ембриона се определя ВЕДНАГА след оплождането на яйцеклетката, ако е от спермадозоид X е момиче, ако е Y е момче...

Иначе съм съгласна, че написаното от авторката е малоумна и сълзлива история, абортите се правят до 4 месец, това не е дете, а купчина от недиферинцирани клетки, без душа, без чувства, без емоции, без мисъл...!!!!! Не живеем в средновековието и недейте да се правите на големите моралисти, убийство било дрън дрън...Съгласна съм, че изобщо не би трябвало да се стига до аборти поради безхаберие, но е човешко да се греши...по-добре аборт, отколкото поредното сираче с увреждания, защото майката е била друсана тийнейджърка. А в случаите, когато аборт се препоръчва по медецинска гледна точка, по-добре без бебе, отколкото с малоумно или осакатено такова...

ПП Населението на земята така или иначе расте непрекъснато...Жалко, че предимно циганите и неевропейците се плодят като зайци, а останалите правят аборти...
    "Модата се купува. Стилът се притежава" Коко Шанел

Голям фен Аватара на Callisto
    Против аборта съм. Не бих убила собственото си дете! НА 17 години съм и даже да забременея сега, когато родя ще съм на 18. Имам си работа и мога да го издържам. Ако е за училището винаги мога да премина на СФО и да си уча от къщи или да го давам да го гледа баба, докато съм а чуилище, която сами ми се моли за внуче.
    И все пак нямам намерение да раждам деца сега. Мисля някъде към 21 годишна възраст като майка ми. С нея сме като близна1ки, много се обичаме, разбираме си се и можем да си говорим за всичко...само ме дразни, че ми взима дрехите.
    Гаджето непрестанно ми говори за деца, но според мен (както и според вас 100%) смятам, че ние сме твърде незрели, за да имаме деца...усобенно той. Той е адски свестен и грижовен човек, страшно много си пасваме, обичаме еднакви неща, слушаме еднаква музика...няма сега да продължавам, но досега с никой не съм си пасвала така и няма как да стане, понеже толкова много години съм си изграждала идеален тип мъж и накрая го открих, като той препокрива идеалът ми 1:1. Той много иска деца и се надявам, че след като станем малко по-отговорни и най-малкото се научим да се грижим сами за себе си ще можем да си позволим да имаме и деца.
    ...той иначето всичко е планирал...имена, възраст за раждане...даже ме мъкна до магазин за бебешки дрешки! Много е сладък като говори за това. И все пак ми напомня за тази двойка от Бъг Бредър..питат ги детето беше ли планирано и мъжа отговаря...ми аз го бях планирал, а тя не.

Против, това е убийство.Човек няма право да отнема живота на друг, дори и предполагайки колко лоша ще е съдбата на детето - говоря за оправдания от типа "родителите са деца/ бедни/неспособни да се грижат", "детето е увредено" и т.н.Никой не може да е сигурен дали детето ще е нещастно или как ще протече живота му.
    Като не искаш деца, няма да ги правиш... Когато вече си свършил простотията, трябва да си понесеш последствията и да поемеш отговорност.

"Абе вие биология не сте ли учили....?! Полът на ембриона се определя ВЕДНАГА след оплождането на яйцеклетката, ако е от спермадозоид X е момиче, ако е Y е момче..."

АМА СЕ РАЗВИВА, Т.Е. ПОЯВЯВА СЕ КАТО ОПРЕДЕЛЕН В МОРФОЛОГИЧЕН ПЛАН едва на 3-я месец, булкааа... Това имах предвид, иначе - да , в хромозомен аспект XX и XY

"това не е дете, а купчина от недиферинцирани клетки, без душа, без чувства, без емоции, без мисъл...!!!!!"

Абсолютно! Аз даже и душа-та не я имам за доказана, ама може и така да се каже, по-фигуративно.

"по-добре аборт, отколкото поредното сираче с увреждания, защото майката е била друсана тийнейджърка."

МНОГО ПРАВИЛНО КАЗАНО! И то не само това...дори финансовото състояние си е достатъчен мотив за аборт. Ако нямаш достатъчно пари, що да увеличаваш бедността с още едно гърло за хранене? Ами после - то иска: пари, дрешки, храна...всичко се плаща вече, няма безплатен обяд...

"А в случаите, когато аборт се препоръчва по медецинска гледна точка, по-добре без бебе, отколкото с малоумно или осакатено такова..."

То за тях и такива аборти няма. Важното е да се размножаваме и това е...

"ПП Населението на земята така или иначе расте непрекъснато...Жалко, че предимно циганите и неевропейците се плодят като зайци, а останалите правят аборти..."

Ами някои неевропейски общества са по-спокойни от някои европейски да ти кажа, ама това е друга тема.

Цитирай Първоначално написано от Callisto
    Против аборта съм. Не бих убила собственото си дете! НА 17 години съм и даже да забременея сега, когато родя ще съм на 18. Имам си работа и мога да го издържам. Ако е за училището винаги мога да премина на СФО и да си уча от къщи или да го давам да го гледа баба, докато съм а чуилище, която сами ми се моли за внуче.
    И все пак нямам намерение да раждам деца сега. Мисля някъде към 21 годишна възраст като майка ми. С нея сме като близна1ки, много се обичаме, разбираме си се и можем да си говорим за всичко...само ме дразни, че ми взима дрехите.
    Гаджето непрестанно ми говори за деца, но според мен (както и според вас 100%) смятам, че ние сме твърде незрели, за да имаме деца...усобенно той. Той е адски свестен и грижовен човек, страшно много си пасваме, обичаме еднакви неща, слушаме еднаква музика...няма сега да продължавам, но досега с никой не съм си пасвала така и няма как да стане, понеже толкова много години съм си изграждала идеален тип мъж и накрая го открих, като той препокрива идеалът ми 1:1. Той много иска деца и се надявам, че след като станем малко по-отговорни и най-малкото се научим да се грижим сами за себе си ще можем да си позволим да имаме и деца.
    ...той иначето всичко е планирал...имена, възраст за раждане...даже ме мъкна до магазин за бебешки дрешки! Много е сладък като говори за това. И все пак ми напомня за тази двойка от Бъг Бредър..питат ги детето беше ли планирано и мъжа отговаря...ми аз го бях планирал, а тя не.
    Детето не е само да го облечеш и да го нахраниш. Кажи му да си помисли дали ще е готов да бачка много, за да го осигури с апартамент и образование. Дали ще може да не се нерви, когато то плаче през нощта. Дали ще може да му мие дупето с лайната и пикнята първите години. Дали ще може да му отделя поне 2 часа на ден за игра и пр.
    Детето не е е кукла , а е ПОТРЕБИТЕЛ на време, пари, енергия и, който иска да има, нека се подотви ПОВЕЧЕ ОТ ОТГОВОРНО!

Цитирай Първоначално написано от gir
    Детето не е само да го облечеш и да го нахраниш. Кажи му да си помисли дали ще е готов да бачка много, за да го осигури с апартамент и образование. Дали ще може да не се нерви, когато то плаче през нощта. Дали ще може да му мие дупето с лайната и пикнята първите години. Дали ще може да му отделя поне 2 часа на ден за игра и пр.
    Детето не е е кукла , а е ПОТРЕБИТЕЛ на време, пари, енергия и, който иска да има, нека се подотви ПОВЕЧЕ ОТ ОТГОВОРНО!
    Именно и аз това му повтарям непрекъснато и съм му казала без значение на колко години станем от мен дете или секс без презерватив няма да види докато не ми докаже, че има амбицията да стане нещо от него в този живот, че иска да си намери работа и, че ще, че ще е отговорени грижовен. Преди това да стане колкото и да го обичам и колкото и да искам дете за в бъдещето просто няма да стане!

Повече от фен Аватара на Wikzinka
    Град
    YouR PinK DreAmS
    Против аборта ..... за какво правите деца като не ги искате после
    Истинското момиче има достойнство, самочувствие..но не е нагла! Тя е силна..но е мила! Има свой стил...свой вкус! Готина е...но не е фукла! Секси е...но не е курва!!!!

Аз даже след време бих си осиновила някое. Според мен е глупаво да създаваме поредното гладно гърло, вместо да приютим вече създадено такова. Ще се радвам, ако си родя момченце и си осиновя момиченце.

Голям фен Аватара на Axel_f
    Град
    Хогуортс
    Цитирай Първоначално написано от Wikzinka
    Абе вие тъпи ли сте...?! Никой не иска аборт, това е крайна мярка, която крие много опасности за жената и която нито е евтина, нито безболезнена. Темата не е дали предпочитаме аборта пред предпазните средства (ПАЗИ БОЖЕ!), а дали в безизходни ситуации го оправдаваме от морална гледна точка...!

Мнения от типа "като не искате деца, не правете секс" са направо абсурдни, хора сме, правим секс за удоволствие, а не само за разплод! Разбира се, предпазните мерки са задължителни, но никога няма гаранция.....

Callisto,нищо лично, но ти ако смяташ да си правиш бебе с момчето, с което ходиш от 7 месеца... Интересно ми е той на колко е, за да иска деца вече...Някакси хората около мен на 18-25 хич не им е до деца...?
    "Модата се купува. Стилът се притежава" Коко Шанел

Цитирай Първоначално написано от Axel_f
    Цитирай Първоначално написано от Wikzinka
    Абе вие тъпи ли сте...?! Никой не иска аборт, това е крайна мярка, която крие много опасности за жената и която нито е евтина, нито безболезнена. Темата не е дали предпочитаме аборта пред предпазните средства (ПАЗИ БОЖЕ!), а дали в безизходни ситуации го оправдаваме от морална гледна точка...!

Мнения от типа "като не искате деца, не правете секс" са направо абсурдни, хора сме, правим секс за удоволствие, а не само за разплод! Разбира се, предпазните мерки са задължителни, но никога няма гаранция.....

Callisto,нищо лично, но ти ако смяташ да си правиш бебе с момчето, с което ходиш от 7 месеца... Интересно ми е той на колко е, за да иска деца вече...Някакси хората около мен на 18-25 хич не им е до деца...?
    Изобщо не смятам да правя бебе с него! Не си прочела нещата както трябва. Точно той е този, който иска бебе! Аз говоря за в бъдеще, ако след примерно 5 години сме още заедно бих се съгласила за дете единствено, ако е станал по-отговорен човек. Той е адски грижовен и е доказъл, че може да се грижи за някой друг, но на мен това не ми стига. Аз искам той да се научи да се грижи не само за себе си, но и за евентуалното си дете, като го иска толкова много. Просто казах, че докато той е такова лапе в главата не бих допуснала да го правим без презерватив камо ли пък да имаме деца....проссто би било тъпо. Искам да съм отговорен родител и искам такъв и до мен, а не детето да бъде заебано и родителите му да не го научат на нищо, понеже са безотговорни.

П.С: Може да ходим заедно от 7/8 месеца, но това е, понеже аз ходех с друго момче преди това за доста дълго време. Иначето със сегашното гадже се познаваме от 6 години и още от тогава си ме харесваше, а аз испитвах симпатии към него. Единственото, което го спираше да бъде с мен, беше, че аз бях заета.

аз не виждам нищо лошо в абортите ако са в ембрионалния период, тогава не е нищо по различно от премахване на киста.... просто група клетки .. мине ли във фетусния период си е чисто убийство. аз съм за абортите стига те да са разграничени от някакви правила . знаете ли как се абортира когато майката е в 4-5 и нагоре месеци . извинявам се за вулгарностите но с една тръба се изсмуква плода . против това съм аз против този метод на прекъсване на бременноста. а иначе ако е хванато в началото за мене си е като лечение на тумор
    Да пишеш на български с английски букви е като да пишеш с ла*на по стената, чете се, ама не е приятно!

Аз даже след време бих си осиновила някое. Според мен е глупаво да създаваме поредното гладно гърло, вместо да приютим вече създадено такова. Ще се радвам, ако си родя момченце и си осиновя момиченце.
    Едно от най-готините, отговорни неща, които съм чел в нет-а! Много добър човек си ! Най-добри пожелания за тебе и гаджето ти!

Цитирай Първоначално написано от Prostiq
    аз не виждам нищо лошо в абортите ако са в ембрионалния период, тогава не е нищо по различно от премахване на киста.... просто група клетки .. мине ли във фетусния период си е чисто убийство. аз съм за абортите стига те да са разграничени от някакви правила . знаете ли как се абортира когато майката е в 4-5 и нагоре месеци . извинявам се за вулгарностите но с една тръба се изсмуква плода . против това съм аз против този метод на прекъсване на бременноста. а иначе ако е хванато в началото за мене си е като лечение на тумор
    И що се пишеш "Простия"? Поне в биологията и етиката не си прост...

Повече от фен Аватара на zay4e
    Град
    Ямбол (v momenta sym v 4ujbina)
    Аз съм против.... бих го направила само ако съм била изнасилена,недай Боже.... но всъщност няма да допусна да стане ,защото има вече хапчета.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си