- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Дебелее ли се от мляко :?
Точно тъй.Първоначално написано от clever
Точно пък от здравословните мазнини един спортист не трябва да се въздържа!
![]()
Авторът - ако работиш за маса, всичките тези здравословни хранителни вещества ще станат на мускули. А ако още имаш да сваляш мазнини, наблягай на кардиото (ти си го знаеш де ; )). Но аз съм дотук, трябва специалист да ти определи порции, количества и т.н.![]()
Леле хора.. Вече се учудвам колко много момчета искат да се хранят здравословно.Аз като съдя по тези от нашия клас (двамата ни спортиста се натресоха в киносалона с по 2 чипса, пакет пуканки и средна кока-кола на всеки), отделно всеки ден единият гъчи кво ли не... Е, то не става така! Айде, единият е футболист и тичането гори всичко, поддържа фигурата му и т.н., а и той работи за маса и др... може да си позволи повече да яде (макар че всеки ден вредна храна никой не бива да консумира). Другият пък разчита само на шотокана и никаква кардио тренировка не присъства... Смисъл, има мускули по ръцете и гърба, ама има корем и плочките му никви ги няма (а там знаете, че ги товарят с към 200 коремни преси на тренировка). Въобще не е толкова атлетичен като футболиста.
Не че имам нещо против бойните спортове - напротив, това е дисциплина и източна философия, както и идеални силови статични упражнения, но не е за отслабване. Познавам някои хора, тренират карате, и - от структура ли е, от статичност ли е - имат доста мазнина за спортист.
Спорт,спорт,спорт.Вместо да се вманиачавате във всеки един грам,отидете направете упражнения-40,50,60... .Утре пуснете и тема дали се дебелее от водата,защото ви се подува корема като пиете.То може би само това не съм видяла.![]()
Have you come here for forgiveness?
Have you come to raise the dead?
Have you come here to play Jesus?
To the lepers in your head .....
е да,Първоначално написано от Sissy90
кой знае колко пържоли яде на ден, а за млякото прави фасони..
не
Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.
от личен опит ти казвам,че от пълномаслено мляко не се пълнее
Всеки понеделник си взимаме домашно прясно мляко .. и си пия 1,2 литра без проблем. . предпочитам го пред онова на прах..
Не мисля,че се дебелее.. до сега да съм станала 100 кила , ако от него се дебелееше..![]()
ла-ла-ла
Точно от обезмаслените/нискомаслените се пълнее НАЙ-МНОГО, защото са съставени само и единствено от нишесте и вода.
Гледаш отзаде калориите и почваш да смяташ.Попринцип няма как да надебелееш,защото не можеш да погълнеш неограничено количество течност и с 3 процента да пиеш нямаш проблем.
а пък и колкото и да са мазнините, дори и при отслабване те са нужни на организма![]()
Ами.. естествено че не се пълнее.. като се яде в умерени количества разбира се![]()
Абе, пий си 1%-1.5%, пък махай тестеното, сладкого, газираното, пърженото и консервираното и млякото ще ти е най-малкият проблем. Млечните продукти са полезниАз си пия мляко 3.5%, просто защото вкъщи това се харесва. Иначе съм заменила кашкавала с моцарела - по-вкусна ми е и е далеч по-малко калории.
![]()
Аз знам, че се пълнее, ако се наливаш с мляко, но и да не е вярно, по-важното е, че изобщо не е толкова полезно, колкото го изкарват. Ако си купуваш истинско такова, а не "млякото" по магазините, е друго нещо, но пак в умерени количества.
Аз бих те посъветвала да си потърсиш някъде, където се продава истинско мляко. Има разни хора ходят рано сутрин по кварталите и продават. Кипваш го и си пиеш колкото искаш - много е полезно (предполагам знаеш, как се кипва прясно мляко) . И никакви микровълнови - само на котлона, защото микровълновата прави млякото на боклук...Лъчите, които излъчва взаимодействат с разни вещества в млякото и те стават канцерогенни.
Това в кутийте не става за нищо. Наблъскали са го с какво ли не вътре, а и да не са, смятай през какви преработки е преминало, за да е годно за пиене 6 месецаА тия нискомаслените и киселото и прясното са просто вода с нишесте (главно вода) .
Първоначално написано от moon_flower
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Предполагам не .. защото аз от година и нещо , всеки ден си пия прясно или кисело мляко и до сега не съм надебеляла ;д Даже зимата сутрин и обед съм на мляко без значение какво ;дд
... Живей с мечти, а не със спомени ...
нискомасленото мляко е боклук ... взимай си около 3% за да е поне малко истинско мляко . Не мисля , че ще надебелееш от него просто избягвай да му слагаш захар .
И да и не!![]()
Ако ядеш нискомаслено под 2 процента - няма да напълнееш, но няма и да си набавиш жизненоважни микроелементи, ако ядеш над 3 процента може и да напълнееш, защото им добавят мазнини, нишестета и др. И аз съм в тази чуденка и незнам вече какво да купувам!![]()
Много си тъпа. Вземи проучи малко, почети, пък после говори на кое какво слагат. В тея над 3 може и да има боклуци, ама тея под 2 процента са САМО боклуци.Първоначално написано от Pamella