- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Как българите разбиха руснаците през първата световна война
Оппа смесих си постовете за две отделни теми в един, нищо, същия пост или долната час от него ще я постна и в другата тема в която щях да пиша.
Ее, голяма приказка каза, че българите сме били "мешани" с прабългари, тоест българи... Не моето момче, българите сме си българи и факта, че носим това наименование, а не се наричаме например уличи, кривичи, смоляни и т. н. доказва, че сме българи. Не знам откъде ти се привиждат тези славяни, то изобщо не е ясно какво означава понятието "славянин" в етнически план, така че стига фантазии за славянския "етнос", такъв не се вижда да е имало и през Средновековието, а за сега няма какво да говорим. Както ти казах гена Р1 е най-разпространен сред балтите и по-малко сред фините, а го има и сред т. н. "славяни", понеже те са продукта на балтите и фините, а не са нещо различно и отделно.Първоначално написано от BERCUT
След като прочетох един твой коментар за Хитлер вече всичко ми е ясно. А и наистина сега е модерно да се отричат общите ни корени с част от страните от източния блок, в момента е модерно народът ти да има общи кронени с "цивилизованите" Европейски страни. Незнайно защо пък в книгите които аз съм чел, не говоря само за руски и български, също така преводи на уважавани световни чужди ученни никой не оспорва наличието на славяните като ЕТНИЧЕСКА общност. Славяните ги определи като етническа общност и учителката ми по история, която е някаква нацистка и ако беше от мъжки пол сигурно щеше да е скинар. А щом и нацист ни определя за ЕТНИЧЕСКА, а не просто за културна общност то твърденията ти се оспорват. Освен това балтите може да са добили теци хромозоми при Ввеликото преселение на народите.
![]()
![]()
![]()
Я кажи какъв коментар съм направил за Хитлер, че ми стана интересно. То ако не отречеш тотално Хитлер като най-големия злодей и кръволок на света, според мисленето на комуняги като теб веднага ставаш "нацист". За пръв път чувам да съм "нацист", ама айде, ако те кефи така да оправдаваш историческото си незнание и слабите си аргументи- хубаво, давай, обвинявай ме в нацизъм. Защото комунистите не искате да признаете, че Ленин и Сталин са много по-големи изроди и престъпници от Хитлер, който какъвто и да е, за разлика от тях не е избивал собствения си народ, противопоставил се е на престъпното световно олигархическо статукво и е направил най-доброто за народа си до 1939 г., след това вкарва страната си в безсмислена война наистина, но така или иначе войната беше неизбежна, тя беше предизвикана от силите, които изградиха Версайската "мирна" система, която беше изцяло несправедлива за страни като Германия, България и Унгария, на които им бяха заграбени етнически територии и подарени на послушните на системата страни като Полша, Румъния, Сърбия и Гърция. А и Хитлер и нацизма се родиха като противовес на болшевишката чума, която е възможно най-лошото нещо за света. Нормално е една крайна идеология да роди като противовес друга крайна идеология, която да се бори срещу нея. Затова ако нямаше комунизъм, нямаше да има и нацизъм, това е истината и не знам защо се опитваш мен да обвиняваш затова, че виждам този факт, а ти си затваряш очите за него.
Що се отнася до глупостите на някои съветско-болшевишки псевдоисторици за "славяните"- няма какво да коментирам. Факта, че българите се казваме българи, а не носим името на някое славянско племе, теоретично било по земите ни, доказва, че няма как да сме славяни просто защото т. н. "славяни" по нашите земи са били подчиненото население във Византийската империя, после и във България и това население е разнородно- включва най-вече траки плюс малко авари, които са били заселени тук като федерати на Византия. Самото наименование "славини" не е етническо, а означава покорено население, слуги, дори роби. Така че не виждам къде виждаш етническата принадлежност на това население като "славянска". Славини са ставали и малкия процент покорени и федерирани във Византия българи, така че пак те питам как позна, че славините означават "славяни", че са етнос, че са единни в своята принадлежност? И как ще ми го докажеш, при положение, че твоите любими "славяни" не са оставили никакви археологически и въобще културни находки по българските земи за разлика от българите и траките?
Положението в Москва и Санкт Петербург не е положението на цяла Русия. И аз не виждам подобрение. (Екс)-агентът на КГБ ви командваше, командва ви и скоро пак ще си е президент. Голям напредък. И пак си има цензора, няма свобода на словото, нито на мнението, Русия продължава да не е напълно капиталистична. Абе не виждам никакви подобрение. Прочети на Джордж Оруел "1984" и ще видиш Русия, леко преувеличена, но не много далече от образ.Първоначално написано от BERCUT
![]()
Аз не визирам положението в Москвва или СП, защото в СП никога не съм бил, а в Москва съм прекарал само най-несъзателните си години и сега се задържам само за по-малко от час два пъПоти годишно. Визирам положението в другите градове, моето мнение се гради на промените в Екатеринбург за подледните няколко години, които са наистина значителни. Освен това народът обича Путин независимо дали е бил агент на КГБ, офизер от ВВ или ВС, маршал, генерал или чистач на тоалетни.
Последните четири реда от коментара ми на който отговори kristo визират отношението на учителката ми по история, която си е истинско наци, а нямат нищо общо с теб. И тя също казва че славяните сме етническа общност, а не само културна, въпрки че очаквах да ни нарече арийци, което до колкото знам се превежда като иранци, т.е. резняци, както казвате българите.
То затова умират мистериозно "случайни" журналисти и критици и заради това Русия е на това дередже. Дори в училище, като учим политика, единствено за Русия ни е разрешено да я квалифицираме или като авторитарен режим или като демокрация, стига да можем да обосновем позицията си. Аз я квалифицирам като авторитарна диктатура на Путин.Първоначално написано от BERCUT
Аз ък съм задължен да защитава родината си от такива промити мозъци като теб.Първоначално написано от amk933
ГруБо.Първоначално написано от SofiaRegularCunt
![]()
А ти си пази родината. Комунистическият крах си я разяжда сам отвътре. Аз не съм промит мозък, аз критикувам Русия, защото има много трески за дялане, които такива "промити мозъци" като теб не искат да видят.
Е да, то пък САЩ няма никакви, ама никакви трески за дялане, тя е идеална, безпогрешна и пример за "демокрация" и "хуманност"![]()
Доста некомпетентен исторически си, затова задълбочаването на споровете с теб е излишно. Идиотско и смехотворно е да сливаш етническа с религиозна принадлежност. Иранците може и да са мюсюлмани, но също така са арийци и едното няма нищо общо с другото. Да, арийци са, защото самото наименование Иран на древноперсийски означава "Страна на арийците". Не случайно допреди 50-тина години Иран все още се наричаше Персия, защото иранците са наследници на древните перси. А българите имаме същия произход- персийско-ирански. Всъщност, персите, тоест древните иранци са най-чистите индоевропейци и опитите ти да ги сравниш с турците заради религията им е още по-неудачен точно затова. Мога да ти кажа, че иранците са по-чисти европеиди от вас руснаците, или поне от голяма част от вас руснаците, които сте се смесили и с монголоиди. Разбира се, мнозинството руснаци сте си бели европеиди, но има и доста смесени с монголоиди.Първоначално написано от BERCUT
Да съм твърдял нещо подобно? Да, пример е за демокрация и почти 100% капитализъм. Поне, ако нещо не ти харесва, можеш да си го кажеш спокойно и да останеш жив. Нещо, с което Русия не може да се похвали.Първоначално написано от kristo
![]()
Разбира се, че сме арийци.Както казах, това дори в историческите среди се твърди, което е някакъв напредък след комуни-робството.
Съгласен съм с коментара на Кристо относно Хитлер, и е правилна вметката, че войната макар и безсмислена (и нежелана от самия Хитлер, той е искал мир по всички възможни начини) е неизбежна, след като на чуждите държави никак не им е харесало Райха да надига глава.
Другото май вече е казано.
Така де, темата не е Хитлер.
Пишете грамотно, на кирилица!
Пийте си млякото редовно!
Слушайте мама и тате!
Ако това е равно на "да озурпира и потурчва соверенни държави като Чехия, Австрия и Полша" да ти имам разбирането за надигане на глава.Първоначално написано от mitternacht
![]()
Стига глупости бе, де'ба, писна ми да преобръщаш историята.
Ти пън ли си?!?!?!
Аншлус да ти говори нещо?!?!?! Ами Тисо?!Ами че точно Хитлер е разделил Чехия и направил първата независима Словакия??!?!?!?!?!И че Чехия и Словакия са били протекторат на Райха?!
Е*ати, на някои хора не им писна да си вадят напълно измислени факти от ръкавите...
Пишете грамотно, на кирилица!
Пийте си млякото редовно!
Слушайте мама и тате!
Я покажу тебе кузькину мать!Първоначално написано от SofiaRegularCunt
Ох, ама ми писна да ви чета простотиите и затва ке додем, ке ви кажем как седят нещата.
Българи, германци, руснаци - арийски народи сме. Всеки живее в различни климатични условия от ГОДИНИ наред, което влияе. Аз съм много светъл, светли очи, косата ми не е черна, но е тъмна. И съм средно висок. Друг мой роднина е много висок, слаб, много тъмна коса и тъмни очи. Малко по-мургав е от мен, но сме чисти Българи гледайки рода си до преди освобождението дори.
Спрете да спорите за глупости. И това, че сме арийци не е БНСарска пропаганда, а чистата истина. Това, че в днешно време арийските гени са смешени с всякакви други типове от преди хиляди години е друг въпрос. Българите или по друг начин казано Бугарите са народ с арийски произход доказано в много битки.
А относно как сме размазали руснаците. Както в една друга тема беше написано - ГОРДИ СМЕ, обаче в историята си. Забелязвате ли, че едни от най-добрите, силни и ловки войни са били Българи, а в днешно време българското момче е слабо, кекаво, изнежено и се облича в розови тениски?
Спорът за арийските народи е безмислен. Всеки може да вярва в каквото си иска, факт е, че сме били велики. Както искате наречете висшата раса - от нея сме и сме го доказали в миналото. Жалко, че днес мешателството я уврежда и затова спадаме и спадаме като раса!
Парадоксално е. Български патриоти и националисти, а по аватарите червени знамена със свастики, по описанията немски цитати... Срамно е!
И тук съм съгласен с теб bulgarian1878- арийци сме, но такова нещо като "чисти арийци" няма, няма нито един народ по света, включително европейски народ, който да се е запазил на 100% чист. Разбира се, смесванията са в рамките на индоевропейската раса, защото българите нямаме тюркско-монголски примеси както на някои българофоби им се иска. Но все пак и самите древни арийци са се смесили оттук-оттам с някои други племена след като са ги покорявали и асимилирали и затова още те не са били чисти. Например тохари, аси- ирански народи, които са асимилирали някои съседни племена и постепенно се отчита известна промяна в антропологията им, но пак в рамките на европеидността.
Факта е обаче, че всички европейски народи сме индоевропейци, което означава именно арийци. Индоевропейци са и българите, и германците, и славяните, и балтите, и траките, гърците, латините... От тези народи произлизат съвременните европейски народи в лицето на българи, германци, руснаци, гърци, литовци, латвийци, поляци, чехи, италианци и всички останали. Между всички нас съществува общ индоевропейски ген, който ни свързва, така че наистина спора е излишен.