.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 17 от общо 17
    Повече от фен Аватара на IfeTyy

болки в кръста при коремни преси?!

Имам един проблем и това е че от миналия вторник започнах да правя коремни преси. Започнах с 10, 15 и така всяка сутрин и вяка вечер ги увеличавах. Вчера сутринта стигнах до 80, но вечерта стигнах до 30 и кръстът ме заболя ужасно много. Тази сутрин всичко е повтори и туко що пак започнах да ги правя на 45-тата издъхнах заради болката.

Някой има ли представа защо се получава така и как може дази болка да изчезне? Моля, който има отговори да пише ;(
    Само, когато всички около мен са различни, тогава ще бъда на мястото си!

Мега фен Аватара на vagarious
    Значи ги правиш сутрин и вечер 70+, така ли!?Нещо не разбрах.

ми първата вечер направих 10 на другия ден сутринта 15 вечерта 20 на следващата сутрин 30 и така.. ги увеличавам, но..

Супер фен Аватара на tanch3t093
    Това се е получило, защото тъй като си започнала отскоро да ги правиш и ги увеличаваш с много и се преуморяваш ... Аз правя от няколко месеца всеки ден, и сутрин, и вечер и нямам такива проблеми. Според мен си се претоварила и затова така става. Дай си малко почивка, докато болката отмине и почни пак. Но с по-малко за да може да свикваш
    So baby don't feel no pain just smile back <3
    Eminem - When i'm gone.mp3 *
    ПАДНА ЛИ - СТАВАМ, СТАНА ЛИ - ПРОДЪЛЖАВАМ, ПРОДЪЛЖА ЛИ - НЕ СПИРАМ!

Мега фен Аватара на vagarious
    Добре, защо не си ги правиш сутрин на гладно примерно.И си прави по-дълги почивки(освен ако не те заболи до тогава).

Голям фен

-

Ако преди да почнеш с коремните преси не си се движила много - от това е ... и аз от няколко дни почнах упражнения и ставите ми постоянно пращят ... това е от обездвижване ... претоварила си се ... много бързо увеличаваш бройката ... затова се е получило така ... почини си 1 - 2 дни и почни с 30 ... увеличавай с по 5 на ден ... дано ти помогне

благодаря ви много! ще ви послешам ще почина 2 дена и ще ги започна наново

темата може да се заключи

Град
    На стадиона за бягане.
    Загрявай си кръста преди коремните преси.
    Running is my drug and I am overdosed ..

Голям фен Аватара на meche95
    ^^да едно от най-важните неща е загрявката а да и мн си почнала да правиш наведнъж прави си серии ама с по-малки бройки в началото

Супер фен Аватара на Peshec
    Град
    Стара Загора
    Не ги правиш правилно и освен мускулите си напрягаш и кръста.Когато правиш коремни преси си свий краката за да напрягаш само коремните мускули!И при мен се беше получило така,но като свиеш краката няма проблем

Tова е защото може би ги правиш неправилно, и зарадинеточното изпълнение те заболява кръста.И други приятелки са се оплаквали и им показвам как да ги правят по правилно и спират да имат проблеми с кръста.

Мега фен Аватара на iiirish
    Когато правиш коремни преси, в упражнението влизат коремните мускули и кръста. Ако претовариш корема се получава мускулна треска, ако претовариш кръста - ще имаш болки. Нормално е. Намали малко пресите или ги спри за 2-3 дена.

Мега фен Аватара на POLLINA
    Град
    Manhattan *
    може би не ги правиш както трябва .. не знам
    аз например правих коремни преси за горните мускули , при които трябва да се навдигнеш съвсем леко , колкото да усетиш натиска. В началото явно съм се вдигала прекално напред и имах ужасни болки в гръбнака, но сега няма подобно нещо
    и .. прави ги на серии

In the future everyone will be famous for 15 minutes...

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    мускулен дисбаланс между еректори и ректус абдоминус + сгъвачите на бедрата.

Продължавай до херния!
    Grumpy old madman

Град
    България
    Ами не знам,как ги правиш,но не се изкривявай,увеличавай ги постепенно например+5 всяка седмица,ако се уморяваш почивай и,може да си подложиш нещо,ако ги правиш на земята,за да не е толкова твърдо!Късмет!
    P.S Не се меся на никого,но не е препорачително да го правите на прекалено меко-легло,не е удобно!
    Здравейте!

А ти как ги правиш тези преси... Неправилното им изпълнение може да доведе до натоварване в кръста - и прешлените, и мускулите...

Иначе DarkKisss е права да загряваш, а според мен и разтягането е задължително след загрявка, и след пресите.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си