- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Българска мощ и гордост!
Аз не съм създателя на клипа! Създател е автора на блога "Борба за Силна България" Любомир Болгар. Поствам негови статии и клипове в този форум, защото ако ви препоръчам блога му, едва ли някой ще си направи труда да прочете поне една от страхотните му статии... Ето и линк към блогът му: http://luba4ko.wordpress.com/
http://www.youtube.com/watch?v=3fJ-P...layer_embedded
Със седене вкъщи, правейки клипчета, и спомени за славното минало няма как да се оправим.
Много по-добре от седене вкъщи и нищо неправене.Или пък навеждане пред другите.
Пишете грамотно, на кирилица!
Пийте си млякото редовно!
Слушайте мама и тате!
Найстина, това което правя е една проста пропаганда, която едва ли някой си прави турда да чете... Няма да ви лъжа, не съм някой активист който всеки ден е по-улиците и се занимава с някакви националистически дейности. Но повярвай ми - ако всеки имаше поне толкова малко мотивация, колкото мен, държавата нямаше да е на това дереже!Първоначално написано от amk933
^Със сигурност, но наистина, ако си толкова мотивиран, не си губи времето пред компютъра, ами намери начин да направиш така, че идеите ти да бъдат чути. Знам, че лесно се пише, трудно се прави, но все отнякъде трябва да се почне. Ако ти прогресираш, ще накараш и други хора, които сега не са много активни, да направят нещо и така малко по-малко ще започнат да се оправят нещата.![]()
Има цели националистически движения, които немогат нищо да направят, пък аз ще променя държавата?! Слез на земята, пич. Пък си имам и личен живот...Първоначално написано от amk933
Наистина от това има най-голяма нужда в момента- патриотична пропаганда. Аз от доста време съм спрял да я правя в интернет, защото ефекта е нулев, а се опитвам да я правя на улицата, но ефекта и там, макари малко по-голям пак не е особено добър. В момента младежта в България е лумпенизирана от "Цената на истината", Биг Брадър и други подобни, наистина е много трудно да ги убедиш, че това е вредно и че трябва да се борим за България, защото тя загива. Но нямаме друг начин, освен да се опитваме да го правим, иначе ще седим със скръстени ръце и ще ставаме съпричастни с тази разруха.
Но и това е най-важното в момента, защото не мисля, че уличните протести решават морално-патриотичната криза на страната ни. Защото повечето от младежите, които иначе направиха хубаво, че протестираха преди около 1 година пред парламента, си нямат особена представа от това точно за какво се борят, каква промяна искат, не са особено образовани и начетени, да не кажа, че голяма част от тях въобще не са. Така че най-нужна в момента ни е просвета. Каква борба ще водим, когато не си знаем миналото, историята, не знаем за какво сме излезли на улицата, на къде сме тръгнали?!
amk933, ти да не си случайно така известният в интернет democratos/amerikanez ???
За пръв път чувам този ник. С какво е толкова познат?Първоначално написано от Vesk0u
![]()
ФАНАТИЧЕН АМЕРИКАНОФИЛ! Тоя човек буквално е приел американщината за своя родна, въпреки че е чист българин. Ти си стабилен и с теб мога да говоря нормално, ама тоя човек незнам как просто си вярва... Ето ти профила му във vbox7: http://vbox7.com/user:amerikanez# Преди пишеше във форума, сега от доста време не съм го мяркал.Първоначално написано от amk933
Ти пък къде бъркаш демократос и амк, демократоса е пълен идиот..![]()
Нито съм фанатичен американофил, нито съм чист българин. Така че не съм този въпросния индивид.Първоначално написано от Vesk0u
Аз съм свързан по много линии с Америка и не я защитавам неоснователно и необосновано.
![]()
На кому е нужна гордост и от какво? Народ, който може да се гордее само с миналото си значи страда от кофти настояще и има несигурно бъдеще.
А иначе не по темата, а защото видях, че се захванахте с друго, та и аз да допринеса с нещо към оффтопика.Интернет е пълен с луди или независимо каквито и да било там хора, които търсят внимание по всевъзможни начини. Във форума на датата също имаше някакъв демократос, който си кичеше профила с американски патриотични слогани и флагчета и беше на всяка манджа мерудия, същия се подвизаваше на много места. От къде разполагаше с толкова време, не знам, но така разпалено защитаваше и лижеше всеки американски дирник, че сякаш едва ли не му плащат за това. Не казвам, че amk933 и той са със сигурност един и същи човек, но в крайна сметка скрит зад проксито всеки може да бъде какъвто си пожелае, а все пак съмненията у мен се породиха и до голяма степен от мненията му и тези на демократоса защото от време на време се припокриваха със същите приказки, които и нашия герой лафи тук, дори в детайли стигащи и до това какво изучава. (да го наречем странна случайност) Просто току виж, може да му е брат или пък съученик. Все пак да вземем и под внимание, че света не е толкова голям.
Ама в крайна сметка на кого му пука, никой няма да забогатее точно пък от такива безмислени клюки, но все пак да си почешем пръстите по клавиатурата де.
![]()
^Добър опит, ама наистина не го познавам този човек, а и нямам толкова свободно време за съжаление.А и нямам братя и сестри.
Само гордостта ни остана... И не съм съгласен с изказването ти, тъй като националисти има по цял свят (без изключения)! Пък и е срамота да не се гордееш с такава история. Аз лично немога да не се гордея. Имам чувството, че по природа съм си такъв.Първоначално написано от YouKnowImBetterThanYou
Гордея се само с лични постижения, а към историята изпитвам уважение, а пък ако един вид се бия в гърдите обаче и да викам "булгар, булгар" като бай Ганьo, то това ще си е чиста форма на простотия. Да се говори за срам или гордост по отношение на историята е абсурдно.Първоначално написано от Vesk0u
Аз не съм казал да се биеш в гърдите като горила и да викаш "БЪЛГАРИЯ НА ТРИ МОРЕТА!", но попринцип националната гордост върви ръка за ръка и с други работи, като например: морал, ценности, добри обноски, лична гордост и т.н. Няма нужда да стигаме до краен национализъм.Първоначално написано от YouKnowImBetterThanYou
Национализма винаги е краен! Патриотизма е друго.Първоначално написано от Vesk0u
Това са един вид синоними. Попринцип представата за думата национализъм е за краен национализъм / шовинизъм.Първоначално написано от YouKnowImBetterThanYou
Личи си, че си нямаш ни най-малка представа от национализма щом говориш такива глупости, че винаги бил "краен". Смешно ми е как хора, които два реда не са прочели по някои въпроси, дават "компетентно" мнение.Първоначално написано от YouKnowImBetterThanYou
Първоначално написано от kristo
![]()
Национализма винаги е краен!!! Винаги!!! Друг е въпроса, че като повечето хора си склонен да си мислиш, че нещо винаги има и средно положение, чудно като за човек с 2 висши. Чети пак Ботев ... силно да любиш и мразиш!...И ми обясни как национализма може да бъде не толкова краен, умерен, а дори пасивен, ако ще ми отговаряш "компетентно" по твоята логика.
Недей да се обаждаш в тоя раздел, сериозно.. ^
(още повече в спор със кристо)
^Е не е чак толкова страшно. С кристо се спори смислено.
Но вярно е, че изръси голяма глупост с това "Национализмът е краен". Ако той е краен, как ще класифицираш политическите идеологии на фашизма и нацизма, и как ще класифицираш шовинизма?![]()
Национализма си е естественото състояние на всяка нация, неестествено е да липсва национализма. Това води до регрес и в един момент заличаване на тази нация. Именно защото 20 години в България национализма е забранено понятие и се проповядва космополитен интернационализъм, българската нация се обезличава и изчезва.Първоначално написано от YouKnowImBetterThanYou
Иначе по твоята логика да отречем Ботев ли, нещо такова ми прозвуча?! И не Ботев заявява "силно любя и мразя", а патриарха на българската литература- Иван Вазов. И той е националист- да, точно затова е Велик Българин, така че да отричаш национализма си е истинска глупост. Няма понятие краен и умерен национализъм, защото национализма си е единна идеология, идеология на националното самосъзнание и самосъхранение. Ако говориш за нацизъм и фашизъм, то те са специфични форми на италиански и германски национализъм и нямат нищо общо с българския национализъм, който никога не е проповядвал расизъм, ксенофобия и антисемитизъм, а преди всичко се е грижил за запазване на духовно-просветните достижения на българската нация и държава. Разбира се, задължително е и чисто физическото опазване на България и българската нация, но българския национализъм никога не е отричал другите страни и народи, а винаги се е стремял само към добруването и обединението на българската нация и държава в рамките на етническите български територии.