.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 31 от общо 31
    Патриотизъм и национализъм не са синоними, както прочетох по-горе.

И национализмът НЕ е краен, напротив. Национализмът е родолюбие с действие. И това действие не се изразява в убийства и мятане на бомби, което вече е крайност да.

Не говорете глупости и не петнете хубавата дума НАЦИОНАЛИЗЪМ.

Малко редакция
    Забравих да допълня, че има умерен национализъм, национализъм и краен национализъм като различни понятие. Радикален национализъм, ако щете го наречете така.

И другото което е, момчета, не ви знам на по колко сте години, ама ми пълните душата като ви гледам. Има нови хора, които не бях виждал във форума, които не пишат постоянно за Германия, а са си наистина патриоти и родолюбци. Чест ви прави! Продължавайте и не се отказвайте... И някой-друг съвет може да дам, ако искате: не започвайте да биете всеки срещнат циганин по улицата, че и такива неща съм виждал как от "добри момчета с родолюбива идея" се стига до простотия по улиците.

Национализмът, както написахте и много ми хареса, се изразява в обноските, ценностите, възпитанието. Просто станете хора! Мислете със собствените си глави! създайте здраво семейство! То е достатъчно. Пък ако и Бойко ни предаде, както царя и БСП, може да се наложи пак да протестираме... Дано тоя път пак не ни изкарат наркомани, пияници и хулигани.
    Парадоксално е. Български патриоти и националисти, а по аватарите червени знамена със свастики, по описанията немски цитати... Срамно е!

Много умни и точни приказки казваш човек, изцяло те подкрепям по отношение на национализма, но само в едно нещо не съм съгласен с теб- Пък ако и Бойко ни предаде, както царя и БСП, може да се наложи пак да протестираме...

Бойко ще ни предаде, няма никакво основание да му се вярва. По нищо не се различава от Костов и Царя, същия гол популист и празнодумец, който върви по същите стъпки, по които вървят те, разлика абсолютно никаква. Трябва да сме наясно отрано накъде вървим, защото е повече от очевидно, че политиката и на това правителство ще задълбочи обедняването на българския народ. Затова отрано трябва да си отваряме очите и опичаме акълите, за да не ни правят за пореден път на маймуни.

Голям фен Аватара на Vesk0u
    Град
    Монтана
    Цитирай Първоначално написано от kristo
    Много умни и точни приказки казваш човек, изцяло те подкрепям по отношение на национализма, но само в едно нещо не съм съгласен с теб- Пък ако и Бойко ни предаде, както царя и БСП, може да се наложи пак да протестираме...

Бойко ще ни предаде, няма никакво основание да му се вярва. По нищо не се различава от Костов и Царя, същия гол популист и празнодумец, който върви по същите стъпки, по които вървят те, разлика абсолютно никаква. Трябва да сме наясно отрано накъде вървим, защото е повече от очевидно, че политиката и на това правителство ще задълбочи обедняването на българския народ. Затова отрано трябва да си отваряме очите и опичаме акълите, за да не ни правят за пореден път на маймуни.
    Спокойно, приятел! Надеждата те първа започва да става все по-голяма. Самото избиране на ГЕРБ си е вид национално обединение. Българина най-накрая се осъзна и съм сигурен, че ще продължава да гласува още дълги години напред. А относно Бойко Борисов - и за него има надежда. Дай да изчакаме поне още 1-2 години, пък тогава вече ще можем да го обсъждаме, като хората, защото сега все още неможе да се усети промяната и неможе да се каже положителна ли е или отрицателна.

Имаш ли си представа ГЕРБ колко гласове е купила? Това не мисля, че е национално обединение.
    Парадоксално е. Български патриоти и националисти, а по аватарите червени знамена със свастики, по описанията немски цитати... Срамно е!

Град
    Варна, морето, сините вълни...
    ^ 1-2 милиона...

А сериозно, няма лошо в национално самочувствие и познаване на историята, но когато то е в сферата на "обичам". Защото повечето "националисти" в България са в сферата на "мразя". Нещо повече, те бъркат понятието "патриотизъм" с понятието "ксенофобия". Например за 10-минутен преглед на форума на "Атака" се забелязва как хора, които определено не познават основните правила в българския език, но се тупат в гърдите като големи националисти, като най-вече изповядват омраза. Те изповядват по-скоро балканския национализъм от началото на 20. век, свързан с мега ли идеята, идеите за Велика Сърбия, за Велика България, за пан-турска държава и т.н., а не модерен национализъм*. А и за доста българи национализмът си е начин на избиване на комплекси. Иначе считам, че модерният национализъм е нещо хубаво, но в България витае доста силно крайната форма на балкански национализъм от началото на XX век, примесена с байганьовския национализъм.

* За мен модерен национализъм означава познаване, уважение и обич към традициите, историята и бита на Родината.

В една друга тема /може пък и в тази, не помня точно, но не ми се и търси, прости ме :P/ го написах. Видове национализъм има много.

В крайния и радикалния национализъм не може да няма омраза. Понякога дори в умерения национализъм е невъзможно да няма омраза.

Само, че трябва да се прави разлика от омраза на нападналия те или омраза с цел търсене на нови врагове. Тук вече си прав.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си