.
Отговор в тема
Страница 2 от 8 ПървиПърви 123456 ... ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 180
    Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от kristo
    Амк, не знам защо удобно избягваш факта, че САЩ дълго време подкрепяха и въоръжаваха обявените от теб за терористи, в лицето на талибаните най-вече. Това беше по времето, когато СССР водеше война с Афганистан и конкретно талибаните, които тогава бяха на власт с американска помощ. Тогава САЩ даваха милиони, за да въоръжават същите тези талибани.
    Изобщо не избягвам факта. На мен ми е пределно ясно. По-интересния въпрос е защо спират само до там, ами не търсите причините за американската подкрепа. Студена война е било. Какво толкова страно? Америка е подкрепяла терористи в Азия, Русия е използвала Куба. Да напомня ли за Кубинската ракетна криза?

И има малка разлика между муджахидини и талибани, която виждам, че не се прави в тази тема.

Лошото е, че и в момента САЩ подкрепят ислямисти, както правят в случая с албанците. Още повече, че САЩ активно им съдейства и подкрепя идеята за Велика Албания, нещо крайно вредно за нас и останалите балкански народи.

Град
    Екатеринбург, Русия
    Цитирай Първоначално написано от amk933
    Амк, не знам защо удобно избягваш факта, че САЩ дълго време подкрепяха и въоръжаваха обявените от теб за терористи, в лицето на талибаните най-вече. Това беше по времето, когато СССР водеше война с Афганистан и конкретно талибаните, които тогава бяха на власт с американска помощ. Тогава САЩ даваха милиони, за да въоръжават същите тези талибани.
    Изобщо не избягвам факта. На мен ми е пределно ясно. По-интересния въпрос е защо спират само до там, ами не търсите причините за американската подкрепа. Студена война е било. Какво толкова страно? Америка е подкрепяла терористи в Азия, Русия е използвала Куба. Да напомня ли за Кубинската ракетна криза?

И има малка разлика между муджахидини и талибани, която виждам, че не се прави в тази тема.
    А САЩ пък си държаха ядреното оръжие на метри така да се каже от СССР – в Измир, Турция, по тази логика СССР беше в пълното си право да разположи ракети в Куба. Аз съм на мнение, че този кризис въпреки че повечето хора го смятаха за вероятно начало на ядрена война, помогнаи на СССР, и на САЩ да осъзнаят че трябва да се съобразянат един с друг и своеволията от който и да е не са здравословни за мирното население на Земята. В крайна сметка САЩ махнаха ядреното оръжие от Измир.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от BERCUT
    Цитирай Първоначално написано от amk933

А САЩ пък си държаха ядреното оръжие на метри така да се каже от СССР – в Измир, Турция, по тази логика СССР беше в пълното си право да разположи ракети в Куба. Аз съм на мнение, че този кризис въпреки че повечето хора го смятаха за вероятно начало на ядрена война, помогнаи на СССР, и на САЩ да осъзнаят че трябва да се съобразянат един с друг и своеволията от който и да е не са здравословни за мирното население на Земята. В крайна сметка САЩ махнаха ядреното оръжие от Измир.
    Има доста голяма разлика в разстоянието Куба - Флорида, на където са били насочени ракетите....хм защо ли, и разстоянието Измир - СССР. Да не говорим, че много се съмнявам американските атомни оръжия да са били насочени към Москва. А и това не ви е оправдание, но както и да е. Неслучайно Русия се е отказала на финала на Студената война, защото е отделяла няколко десетки пъти по-малко средства от САЩ за ядрена и военна мощ.

Град
    Екатеринбург, Русия
    Според мен това с ракетите от страна на СССР е бил много добър ход, както и добрата дипломация относно преговорите, защото по-лесния път е бил пътят на масирания ракетен удар. Освен това руснаците сме по-големи дипломати, защото по-рано осъзнахме липсата на смисъл на тази война, въпреки че ако не беше тази война и голямото надлъгване нямаше да има толкова голям технологичен скок. Освен това повече ни се отдава в преговорите с Иран и Северна Корея.

Град
    София
    Според мен това с ракетите от страна на СССР е бил много добър ход, както и добрата дипломация относно преговорите, защото по-лесния път е бил пътят на масирания ракетен удар. Освен това руснаците сме по-големи дипломати, защото по-рано осъзнахме липсата на смисъл на тази война, въпреки че ако не беше тази война и голямото надлъгване нямаше да има толкова голям технологичен скок. Освен това повече ни се отдава в преговорите с Иран и Северна Корея.
    Изобщо не сте осъзнали, че няма смисъл от войната, ами сте осъзнали по-рано, че не можете да издържите и да се съревновавате с американската икономика и парите, които тя е наливала във въоражение, коио към края на войната са били няколко десетки пъти повече. Айде не си оправдавайте бевъзможността да подържате такъв арсенал с дипломация, че вече е смешно. А и радвайте се на подкрепата на Северна Корея и Иран, няма лошо. Къде всеки да имаше такива "важни" за света стратегически партньори.

Град
    Екатеринбург, Русия
    Не казвам че Северена Корея и Иран са важни партьори, ами че когато вие говорите с тях за ядрените им програми те започват да се изнервят, докато когато Русия заговори нещата започват да се постоплят, докато САЩ не си отвори пак голямата уста. Русия много рядко прибягва до заплахи за войни, икономически санкции изпращане на "умиротворителни" мисии.

Освен това СССР е имал стабилна икономика, но парите са се губели в джобовете на партийните лидери. Въпреки това руснаците си оставаме по-мъдри в отношеие дипломация. Ако Студената война беше продължила много вероятно би било да прерасте в ядрена война.

Град
    София
    Не казвам че Северена Корея и Иран са важни партьори, ами че когато вие говорите с тях за ядрените им програми те започват да се изнервят, докато когато Русия заговори нещата започват да се постоплят, докато САЩ не си отвори пак голямата уста. Русия много рядко прибягва до заплахи за войни, икономически санкции изпращане на "умиротворителни" мисии.

Освен това СССР е имал стабилна икономика, но парите са се губели в джобовете на партийните лидери. Въпреки това руснаците си оставаме по-мъдри в отношеие дипломация. Ако Студената война беше продължила много вероятно би било да прерасте в ядрена война.
    Ами нормално да се разбирате по-добре. Имате толкова много политически-сходни черти: комунизъм (в Русия все още не премахнат окончателно), авторитарни режими, цензора и никаква свобода на словото, диктатори, общ (да го наречем) неприятел...

А това колко сте успешни в дипломацията няма какво да го коментирам. Успешни сте в екс-комунистически държави. Факт е, че американската дипломация е най-арогантната и най-дръзката, но за сметка на това и най-пробивната и успешната. И това не го казвам аз. Познавам хора в ООН от други държави, както и няколко посланици и всички казват едно и също.

Град
    Екатеринбург, Русия
    Ще отговоря с една реч на любимия ми руски политик - Всалий Жириновски, който покрай баща ми имам щастието да познавам.
    [vbox7]http://www.vbox7.com/play:ca7e6e69[/vbox7]

Като чели Буш не преследваше опозицията си, но явно когато САЩ допуска грешки си затваряш очите, но когато става въпрос за Русия, Китай или който и да е, тогава това е огромен проблем. Типично по американски са ти промили мозъка. Радвай се на САЩ докато не е станало твърде късно, краят на Америка идва, с това идва пълното световно господство на МАТУШКА РОССИЯ!

Град
    София
    ^Не знам чий край идва, но Америка в момента разработва едно от най-силните термоннуклеарни оръжия и климитачни бомби. И изобщо не са ми промили мозъка, защото аз и Буш го критикувам не по-малко остро. Тук ставаш въпрос за Русия, която никога няма да господства света. Дори Ванга е предсказла, че Америка ще е първата страна в света, която ще използва климитачни оръжия.

ПС: Тоя колко водки е изпил преди да заговори? Хаха. Иракските войници щели да разбият армията на САЩ. Това е все едно да сравяняваш берачи от 16 век (Иракската армия) с астронавти от 29 век (Американската армия). Да не говорим, че, ако САЩ искаше да си реши лесно проблема, с една неотронна бомба не само Ирак щеше да изчезне, ами и Москва. Оооо искрено ме развесели този господин. Добро чувство за хумор.

ПС2: Хахаха. И ще ми обясниш ли как Русия с ресурса си от по-малко от 2 трилиона, ще се справи с Америка, чиято икономика е оценена ( я тази година на криза) на 14.5 трилиона и държи 1/4 от целия брутен вътрешен продукт на света. Ела ми се обади, като се случи нещо.

Град
    Екатеринбург, Русия
    А я кажи чий ядрен арсенал наброява повече от 18 000 бойни глави с обща мощност от приблизително 120 мегатона и въпреки усилията на САЩ новите Искандери не могат да бъдат засечени от американските радари, а старите съветски радари с лекота засичат "невидимите" стелтове. Така че дори Русия да изтреля всичките 18 000 бойни глави, то САЩ ще отговори само с 4 500 и отговора върху огромната територия на Русия ще е плачевен. В допълнение към руските ще излетят и индийски и китайски ракети. След което руският ботуш ще стъпче остатъците от САЩ. Въпреки силният ми неприязън към САЩ не искам такъв край на една страна, защото ще умрат хиляди,по-точно милиони цивилни.

Ето тези от предказанията на Ванга, което явно незнайно защо пропусна, явно не ти е угодно:
    За Русия -
    (1974г. предсказание)
    „След 6г. светът ще започне коренно да се променя. Нов човек ще се появи в Русия. (навярно е видяла появата на Михаил Горбачов -1985г.)
    Сега Русия се нарича съюз (СССР), но ще се върне името на старата Русия. Нейното духовно превъзходство ще признаят всички – и Америка. Но преди това ще се сближат три страни – Русия, Китай и Индияи ще се съберат в една точка.“

"Няма такава сила, която би могла да сломи Русия. Русия ще се развива, ще расте, ще крепне.
    Всичко ще се разтопи като лед, само едно ще остане незасегнато - славата на Владимир (княз Владимир, покръстил Русия), славата на Русия. Твърде много жертви са принесени. Никой не може вече да спре Русия. Всичко ще помете по пътя си и не само ще се съхрани, но и ще стане господар на света."

"Русия е прамайка на славянските държави. Тези, които се отделиха от нея, ще се завърнат с ново лице. Русия няма да се отклони от пътя на реформите, които накрая ще направят страната силна и могъща"

"И сега Русия е велика и винаги ще бъде велика... Републиките ще се върнат към Русия."

Руското религиозно превъзходство е предсказано и от американския пророк Едгар Кейси: "...От Русия идва надеждата на света..."

Град
    София
    А я кажи чий ядрен арсенал наброява повече от 18 000 бойни глави с обща мощност от приблизително 120 мегатона и въпреки усилията на САЩ новите Искандери не могат да бъдат засечени от американските радари, а старите съветски радари с лекота засичат "невидимите" стелтове. Така че дори Русия да изтреля всичките 18 000 бойни глави, то САЩ ще отговори само с 4 500 и отговора върху огромната територия на Русия ще е плачевен. В допълнение към руските ще излетят и индийски и китайски ракети. След което руският ботуш ще стъпче остатъците от САЩ. Въпреки силният ми неприязън към САЩ не искам такъв край на една страна, защото ще умрат хиляди,по-точно милиони цивилни.

Ето едно от предказанията на Ванга, което явно незнайно защо пропусна, явно не ти е угодно:
    За Русия -
    (1974г. предсказание)
    „След 6г. светът ще започне коренно да се променя. Нов човек ще се появи в Русия. (навярно е видяла появата на Михаил Горбачов -1985г.)
    Сега Русия се нарича съюз (СССР), но ще се върне името на старата Русия. Нейното духовно превъзходство ще признаят всички – и Америка. Но преди това ще се сближат три страни – Русия, Китай и Индияи ще се съберат в една точка.“
    Хахахау. Вярвай си ти, че Китай и Индия ще последват Русия. И какво си измисляш глупости? Русия има околко 3300 активни бойни атомни глави, докато Америка има 9700, от които 5800 активни. Да не говорим, че Америка има неутронно оръжие и както ти споменах разработва климатично, за което в Москва може и да не са чували. Не може ли да засичат Искандери? КГБ нещо тотално е изперкало. Вярвай си ти, че с кървящата ви икономика, която е 8-9 пъти по-малка от американската, ще успеете да спрете Американскара бойна машина. За това се насрахте, когато САЩ, щеше да разполжи противоракетен щит в Европа. A, когато руските радари, хванат новите стелтове, оправлявани от разстояние, ела ми се обади. Оооо, отдавна не бях говорил с толкова заблудени хора.

Град
    Екатеринбург, Русия
    Баща ми е напълно запознат с възможностите на руската техника, както и на западната, все пак това му е работата. Много добре ми е известен броя на бойните глави на Русия в момента, освен това докато американските Трайдент се привеждат в бойна готовност за 46 имн., то Искандер са готови за 38 минм. Вярно е че Искандерите имат по-малък обсег, но пък са по-точни и имат с 320 м/с по-голяма скорост, а при ответен удар е важна бързината. През 2007 година ескадрила Ту-160 далечни ракетоносачи/бомбардировачи прелетя над Аляска и ако командния щаб не беше казал че са направили прелет над Аляска САЩ нямаше и да разберат.

А защо тогава по настояване на Рейгън през 80-те бе подписан договор с който СССР, а сега Русия и САЩ нямат правото на ракети с малка далечина на действие и СССР бе принуден да унищожи токуу що приетите на въоръжение Точка-У.
    Защо като възстановихме патрулите на далечната авияция САЩ така силно се разбонтува? Защо постоянно ни обвинява в тропане на вериги всяка годинна на 9 май? Защо по настояване на Кенеди има гореща линия Моска-Вашингтон?

Освен това руската ПРО е много по-добра от аериканската, като утре ще помоля баща ми да ми ги разясни напълно двете системи и ще обясня защо.

ПП А пък руснаците имаме вакуумна бомба, айде ва те е яд.

Град
    Екатеринбург, Русия
    Така готов съм със сравнението на Американската и руската ПРО.

Започваме с руската ПРО разделяйси я на съставните и части:
    Пъви ешалон - той е съставен от сателити в космоса. Те наблюдават ядренатаактивност на изкуствените източници на планетата. С лекота засичат и най-малките изменения в радиационния хон породени от подготовката на ракети с ядрен и друг тиб боен заряд излъчващ радиоктивност. Освен това могат да проследяват и пътя на ракетите. На земята данните се приемат от станции в Сибир и Урал (точното местонахождение е секретно).
    Втори ешалон - радарни комплекси по цялата територия на Русия, Казахстан, Беларус и Украйна. Обхватът на радарите е 40 000 километра.
    Протироракетни комплекси - включва подвижните ракетни компрекси - С-300 (далечина на действие от 40 до 120 км по аеродинамични цели и от 40 до 150 срещу балистически ракети), С-300ВМ (морски ваиянт на С-300), С-400 (максимална далекобойност повече от 200 км), С-500 (400 м ефективна далечина на действие срещу всички видове ракети).
    Команден компрес (местонахождението е секретно). Напълно автоматичен, работи с данни от всички служби на територията на Русия и целия военен архив, като досега само един път е дал фалшива тревога за 30 години употреба.
    Допълнитено Москва има отдерна ПРО система в състав една РЛС „Дон-2Н” в близост до Москва, 68 ракети 53Т6 опасващи в пет позиционни района, 32 ракети 51Т6 в два позиционин района предназначени за употреба за цели извън атмосферата, имат ядрени бойни глави с мощност 2Мт и команден пукт в Солнечногорск.

А сега американската ПРО:
    За разлика от секретността на Русия, САЩ според мен се държат глупаво като няма нищо секретно.
    Първи ешалон системи за морско базиране в Тихия и Северния ледовит океан с далечина на прихват на цели 20 000 километра и РЛС за ранно предупреждение на територията на Европа, САЩ и Япония. Далечина на прихват на цели 37 000 километра.
    ПРО системи за противодействие - различно количество ракети на различни места по света със средна далечина на действие с постоянно базиране в шахти.
    Началото на строителството на втори ешаон е започната през 1995 година, като досега е реализиран само временния вариант от 5 спътника на геосинхронна орбита които засичат ракетите след 40-50 секунди от пускът им и след 5 минути вече могат да определят целите на ракетите. SBIRS е следващият етап който включва пък е следващият етап състоящ се от 24 спътника на околоземна орбита и 5 на геостанционарна, което ще позволи на САЩ да могат да засичат и самата подготовка на ракетите преди още да са излетяли както е при руската система. Като забравих да поясня, засичат активния участък от полета на ракетите, след като бойната глава се отдели от ракетата вече следенето на бойните глави става възможно само от обикновенни радари, поне за момента.
    Командия център НОРАД въобще не е тайна къде е и въпреки солидната си защита след масиран удар от 5 ракети може да бъде унищожен. Работата се извъшва от хора което може да доведе до грешки от предубеденост, преумора или незабелязване на цел или информация.
    Фалшиви сигнали има 4 до момента.

Плюсове на руската ПРО: по-малко грешки, по-голям обхват, ранно предупреждение.
    Минуси на руската ПРО: по-голяма цена за поддръжката

Плюсове на американската ПРО: по-евтина поддръжка, разхвърляност на военните обекти и възможност за работата на всеки от тях поединично
    Минуси на американската ПРО: възможност за допускате на фатални грешки.

Град
    Екатеринбург, Русия
    Значе че икономиката е по-слаба, но пък рублата е обезпечена в злато, нещо с което пък долара не може да се похвали.

Град
    София
    Значе че икономиката е по-слаба, но пък рублата е обезпечена в злато, нещо с което пък долара не може да се похвали.
    Браво като е обезпечена. Пак е 8-9 пъти по-малка от американскатa. И докато в Америка инфлацията е 4.2%, в Русия тя е около 13%. Да не говoрим, че доларът е глобалната валута и всички петролни сделки се извършват в зелено.

Град
    София
    Баща ми е напълно запознат с възможностите на руската техника, както и на западната, все пак това му е работата. Много добре ми е известен броя на бойните глави на Русия в момента, освен това докато американските Трайдент се привеждат в бойна готовност за 46 имн., то Искандер са готови за 38 минм. Вярно е че Искандерите имат по-малък обсег, но пък са по-точни и имат с 320 м/с по-голяма скорост, а при ответен удар е важна бързината. През 2007 година ескадрила Ту-160 далечни ракетоносачи/бомбардировачи прелетя над Аляска и ако командния щаб не беше казал че са направили прелет над Аляска САЩ нямаше и да разберат.

Не знам в кой век живееш, но Америка отдавна не използва Trident, ами UGM-133 Trident II или Trident C4, което има доста голяма разлика. Да не говорим, че Америка е единствената държава в света, която има балистични ракети, изстрелвани директно от въздуха. Да не говорим за Minuteman-III (LGM-30G), които работят на принцип, какъвто Русия не е виждала. Освен това обсега на Искандер е 500 км, докато обсега на Trident C4 e над 11 000 км и не ми е ясно дали правиш разлика между видовете ракети според обсега.

А защо тогава по настояване на Рейгън през 80-те бе подписан договор с който СССР, а сега Русия и САЩ нямат правото на ракети с малка далечина на действие и СССР бе принуден да унищожи токуу що приетите на въоръжение Точка-У.

Откъде да знам защо? Така е решил, вие сте се съгласили, ок.

Защо като възстановихме патрулите на далечната авияция САЩ така силно се разбонтува? Защо постоянно ни обвинява в тропане на вериги всяка годинна на 9 май? Защо по настояване на Кенеди има гореща линия Моска-Вашингтон?
    Защо Русия се насра, когато Америка щеше да разположи противо-ракетен щит в Европа?

Освен това руската ПРО е много по-добра от аериканската, като утре ще помоля баща ми да ми ги разясни напълно двете системи и ще обясня защо.

Хахахахахахахахахахахахах а. Така. Докато любимата ти Русия гони ракетите с ракети, в момента Америка използва една от последните технологии на Боинг, като разрушава наближаващите вражески ракети с въздушни високо-енергийни лазери, които взривяват за секунди. И определено в момента няма друга страна, която да ползва толкова успешна, но и скъпа технология. И така докато вие си подготвяте Искандерчето за 36 минути, високоенергийният лазер я разрушава за части от секундата.

ПП А пък руснаците имаме вакуумна бомба, айде ва те е яд.

Нима? Америка ползва вакуумна бомба при инвазията на Ирак. Та за какво да ме е яд?

Град
    Екатеринбург, Русия
    Говорех за семейството ракети Трайдент, а не за Трайдент 1. Знам, за грешката си, но чак в училище, имах в предвид Топол-М, но в бързината съм напилас Искандер. Освен това когато писах за онзи полет на Ту-160 не случайно написах бомбандировач/ракетоносач, защото не само САЩ имат ракети директно излитащи от въздуха. Ракетите са Х-90, а по натовски Метеорит-А на самолети Ту-160М. А първите такива самолети са Ту-160К от 1983 година с балистически ракети от комплекса "Кречет" за морско базиране.
    Искал го е, защото максимално отклонение от 2 метра не може да постигне никоя друга ракета, повечето американски ракети се отклоняват на до 15 метра от целта. А ние сме се съгласили и сме унищожили чисто нови компреси защото сме по-миролюбиви.
    Русия никога не се е насирала, ако иска може във всеки един момент да постави Европа, т.е. единствения съюзник на САЩ на колене, като го блокира като спре гаста и петрола. Арабския и американския нефт няма да е достатъчен, освен това транспортирането му ще бъде прекалено скъпо.
    Лазерите довеждат до силна йоницазия на атмосферата, което допринася за парниковия ефект, а докато този лазер се занимава с някоя от хилядите лъжливи цели пуснати от Топол истинските бойни глави вече ще падат над Ню-Йорк, Вашингтон и други важни за САЩ градове. Освен това за разлика от американските, руските ракети са с постоянно активна бойна глава, което означава че времето за подготовка е много по-малко, защото не е нужно време за активация на главата, а просто да се вкарат или да се изберат данните за целта (Топол имат програмирани в бойните глави цели, които просто трябва да бъдат избрани, ако обаче ги няма в списъка тези цели, чак тогава се въвеждат) и да се заредят с гориво. Следва бутонът „Пуск” и след 10 минути САЩ вече не съществува. Подготовката на една ракета отнема о около 40-50 минути, което означава че САЩ няма да могат да реагират.
    Освен това лазерът се пренася на самолет, което означава че докато самолетът се подготви а излитане и излети краят на САЩ ще е настъпил. Не всичко оригинално е ефективно, докато лазерът не получи бойното си кръщение срещу руска ракета не го признавам.

А сетих се за друг въпрос, след като САЩ имат много добри самолети, защо през 2001 купиха от Русия чисто нови Су-27 и МиГ-29. А през `92 разработиха изцяло нови снаряди, защото старите бяха неефективни срещу „допотопния” Т-72, а следователно и срещу Т-80, Т-82, Т-90 и новият Т-95.

Град
    Dresden
    Мили мои, адмирации за интересните предположения. Някои от тях наистина си ги бива и съм склонен даже да вярвам на тях. Обаче(ех, тази гадна думичка!!)-какви са мотивите за всичките тези войни в Близкия Изток и изобщо външната политика на САЩ няма да бъдат разгадани никога. Разбирате ли, една шепа хора, там в САЩ в Пентагона, Президента, част от Съвета за сигурност на ООН и разбира се най-богатите хора в света са тези, които могат да отговорят на тези въпроси. Те са наясно какво се е случило от Студената Война досега. Знаят и какво ще се случи в бъдеще. Да, това са компетентните в този случай. Съжелявам, че така ви нарушавам иначе хубавата дискусия, но истината е това. Ние никога няма да разберем причините.

Град
    София
    Говорех за семейството ракети Трайдент, а не за Трайдент 1. Знам, за грешката си, но чак в училище, имах в предвид Топол-М, но в бързината съм напилас Искандер. Освен това когато писах за онзи полет на Ту-160 не случайно написах бомбандировач/ракетоносач, защото не само САЩ имат ракети директно излитащи от въздуха. Ракетите са Х-90, а по натовски Метеорит-А на самолети Ту-160М. А първите такива самолети са Ту-160К от 1983 година с балистически ракети от комплекса "Кречет" за морско базиране.
    Искал го е, защото максимално отклонение от 2 метра не може да постигне никоя друга ракета, повечето американски ракети се отклоняват на до 15 метра от целта. А ние сме се съгласили и сме унищожили чисто нови компреси защото сме по-миролюбиви.
    Русия никога не се е насирала, ако иска може във всеки един момент да постави Европа, т.е. единствения съюзник на САЩ на колене, като го блокира като спре гаста и петрола. Арабския и американския нефт няма да е достатъчен, освен това транспортирането му ще бъде прекалено скъпо.
    Лазерите довеждат до силна йоницазия на атмосферата, което допринася за парниковия ефект, а докато този лазер се занимава с някоя от хилядите лъжливи цели пуснати от Топол истинските бойни глави вече ще падат над Ню-Йорк, Вашингтон и други важни за САЩ градове. Освен това за разлика от американските, руските ракети са с постоянно активна бойна глава, което означава че времето за подготовка е много по-малко, защото не е нужно време за активация на главата, а просто да се вкарат или да се изберат данните за целта (Топол имат програмирани в бойните глави цели, които просто трябва да бъдат избрани, ако обаче ги няма в списъка тези цели, чак тогава се въвеждат) и да се заредят с гориво. Следва бутонът „Пуск” и след 10 минути САЩ вече не съществува. Подготовката на една ракета отнема о около 40-50 минути, което означава че САЩ няма да могат да реагират.
    Освен това лазерът се пренася на самолет, което означава че докато самолетът се подготви а излитане и излети краят на САЩ ще е настъпил. Не всичко оригинално е ефективно, докато лазерът не получи бойното си кръщение срещу руска ракета не го признавам.

А сетих се за друг въпрос, след като САЩ имат много добри самолети, защо през 2001 купиха от Русия чисто нови Су-27 и МиГ-29. А през `92 разработиха изцяло нови снаряди, защото старите бяха неефективни срещу „допотопния” Т-72, а следователно и срещу Т-80, Т-82, Т-90 и новият Т-95.
    Хахахахахахууу. Вярвай си ти, че малоумните ви ракети имат някакъв шанс срещу високоенергийния лазер. Можеше поне за това да си признаеш, че Америка ви е надвила, ама не. Да не говорим, че високоенергийни лазери вече се използват и от земната повърхност. Една от вашите хартиени ракетки се унищожава за секунди с един лъч. Тъпата ви ракета като пусне 5 лъжливи = 5 секунди. Много трудно да го сметнеш.

Втора глупост за вечерта. Арабския нефт и този от Африка е напълно достатъчен да задоволои нуждите на Европа. Да не говорим, че като спрете нефта на Европа икономиката ви тотално ще умре, одавена в петрол и нищо чудно брутния ви вътрешен продукт да падне под 1.2 трилиона. Ти мислиш ли преди да говориш изобщо? Да не говорим, че в окупираните иракски територии има огромни количества нефт.

А защо са купили 1 Миг-28 и 2 Су-27 отговорът е много прост и си им го пише официално - evaluation only. На тебе ясно ли ти е какво значи това? Май не.

И САЩ може и да ви хващат Т-80, Т-90 и т.н., ама вие новите им безпилотни стелтове ще ги хванете за оная работа. И какво стана с вакуумната ви бомба. Нали мн се хвалеше как само вие сте я имали? И това не се оказа вярно.

Никога няма да стигнете нито икономиката на Америка, нито дипломатическото влияние на Америка, нито военната мощ и технологиите на Америка.

Град
    София
    А сега едно сравнение между Трайдент 2 и Топол-м

Обхват:
    Трайдент: 11 300 км; Топол-М: 11 000 км

Отклонение:
    Трайдент: максимум 120м; Топол-М: до 200м

Скорост:
    Трайдент: 21 000 км/ч; Топол-М: 17 600 км/ч

Навигация:
    Трайдент: GPS; Топол-М: ГЛОБНАСС

Цена:
    Трайдент: 31 милиона долара/бройка; Топол-М: 650 хил долара/бройка

Коя ли е по-добрата и по-надеждната. Така че да не си приписваме глупости.

Град
    Екатеринбург, Русия
    Американската вакуумка е само 11 мегатона, докато нашата се доближава до Царь-бомба, на нашата вакуумка е 44 мегатона, а на АН-602 е 50 меготан. Руснаците ни бива да правиме мощно оръжие и това си.
    Топол-М има две бойни глави и 20 фалшиви цели, като се има предвид че лазерът трябва да бъде прицелен към всяка по отделно, а те се движат и са много цели няма възможност да унищожи всичките. Освен това сега се разработва нов вариянт на Топол който ще лети по космическа орбита и прихващането му ще е невъзможно, тъй като ще пуска главите точно над целта. Друг е въпросът че Топол, дори старите образци са със стелт технология и се ломян само от сателити със система за следене на радияционния фон и инфрачервени системи.

А щом са купували мигове и сута за оценка значи нещо ги притеснява, обикновенно се доверяват само на разузнаването си.

А Т-90 и Т-80 са танкове, и въпреки допълнителните разработки на САЩ все още няма напълно ефективни снаряди срещу тях.

То сащ мислеха така и за старите стелтове, ама и на тези ще им анмериме цаката, ще направиме нови радари и тях ще ги ловиме като нищо.

Sarge за разлика от амк съм наясно какво пиша, все пак баща ми е овенно аташе и е наясно с въоръжението на руската армия.

Град
    Екатеринбург, Русия
    Освен това се разработват нови БЖРК които за разлика от старите не онищожават линиите след тях и не се разричават по външен вид от обикновен влак. Т.е. тези влакове тайно могат да бъдат промъкнати на територията на някоя натовска страна и от там да бъдат изстреляни и САЩ да не разберат че Русия ги напада, а ще помислят че е техен съюзник.

Град
    София
    Американската вакуумка е само 11 мегатона, докато нашата се доближава до Царь-бомба, на нашата вакуумка е 44 мегатона, а на АН-602 е 50 меготан. Руснаците ни бива да правиме мощно оръжие и това си.
    Топол-М има две бойни глави и 20 фалшиви цели, като се има предвид че лазерът трябва да бъде прицелен към всяка по отделно, а те се движат и са много цели няма възможност да унищожи всичките. Освен това сега се разработва нов вариянт на Топол който ще лети по космическа орбита и прихващането му ще е невъзможно, тъй като ще пуска главите точно над целта. Друг е въпросът че Топол, дори старите образци са със стелт технология и се ломян само от сателити със система за следене на радияционния фон и инфрачервени системи.

А щом са купували мигове и сута за оценка значи нещо ги притеснява, обикновенно се доверяват само на разузнаването си.

А Т-90 и Т-80 са танкове, и въпреки допълнителните разработки на САЩ все още няма напълно ефективни снаряди срещу тях.

То сащ мислеха така и за старите стелтове, ама и на тези ще им анмериме цаката, ще направиме нови радари и тях ще ги ловиме като нищо.

Sarge за разлика от амк съм наясно какво пиша, все пак баща ми е овенно аташе и е наясно с въоръжението на руската армия.
    За разлика от мен знаел какво пише. Виждам. Те и Топол-М бяха по-добри от Трайдент, ама се оказа невярно. Вашата ПРО беше по-добра, ама и това се оказа невярно. САЩ копуваха танкове и самолети от вас, ама се оказа, че е само за експерименти. Оказа се, че и количеството активни нуклеарни глави на САЩ е малко по-големичко, ама само малко с около 2000 отгоре. Оказа се, че неуловимите ви ракети се рушат със светлинка. Ама не аз не знам какво говоря. Не че с всеки пост не изтърсваш поредната измишльотина. Аз поне като сравних ракетите цитирах точни цифри.

Ще им хванете новите стелтове, то е ясно. През 2965 година може и да ги хванете.....за перката. С нови радари вика. В Америка не помня откога вече почти не ползват радари ами GPS, сателити и инфрачервени детектори. Ама карай. Вие ще ги гоните с радари. Това трябва да го каша на господина по политика да се посмее малко.

И да не си мислиш случайно, че САЩ има само един инфрачервен унищожител? Той като ви разруши ракетата преди да е пуснала фалшивите цели има да му се радваш.

Разбери едно: С тази ви икономика сте неспособни дори финансово погледнато да се сравнявате със САЩ.

Град
    София
    Освен това се разработват нови БЖРК които за разлика от старите не онищожават линиите след тях и не се разричават по външен вид от обикновен влак. Т.е. тези влакове тайно могат да бъдат промъкнати на територията на някоя натовска страна и от там да бъдат изстреляни и САЩ да не разберат че Русия ги напада, а ще помислят че е техен съюзник.
    Вярвай си. Подценяваш ЦРУ. Аз за разлика от теб познавам няколко агента на ФБР, ЦРУ и ДЕА и имам някаква бегла представа за какво става въпрос.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си