.
Отговор в тема
Страница 4 от 8 ПървиПърви 12345678 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 180
    Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от BERCUT
    Не, аз няма да асимилирам нищо казано от амк до края на живота си, просто се уморих да говоря едно и също, а и лаща ми започна да се чуди защо го разпитвам толкова подбробно за неща които попринцип много малко ме вълнуват.

Аз още съм на мнението, че не парите, а знанията правят техниката качествена, защото американците са си тъпички по природа и наливат пари за изследвания на нещо което руснаците го знаят от много време и не трябва да хвърлят следства по изучаването му, или пък разузнаването е гепило някаква информация която я ползваме на готово.

Но наистина май наистина се отдалечихме много от същността на темата и затова смятам че трябва наистинва да престанеме. Някой ден ще направя подробно сравнение на всичко между САЩ и Русия, но не сега.
    Не знаеш достатъчно за САЩ както се видя, няма как да направиш сравнението. Нито аз мога, защото не знам достатъчно за Русия. Нито аз нито ти сме напълно наясно с възможностите на опонентната страна. Да не говорим, че нито ти, нито аз сме обективни. Ти не беше чувал за съществуането на маса американски оръжия, за които Русия не може и да сънува в момента (финанси), и за най-масивната американски противоракетна система. Единствено една война ще покаже кой кого. Опасявам се, че ще останеш доста разочарован от резултата, обаче.

Иначе аз съм съгласен, че знанията са важни и точно за това Америка пак има превъзходство - просто, защото с грамадната си финансова машина краде едни от най-брилянтните умове, като Айнщайн и т.н. Нека не забравяме все пак кой летя пръв до луната, кой направи първата атомна бомба, кой направи първата хидрогенна бомба и т.н и т.н. Напълно съм съгласен, че умът е по-важен, но всеки си има цена и Америка е готова да я плати, готова с десетократно по-големия си ресурс от Русия.

А и си прав за още едно нещо. Америка наистина има оръжия, които никой не е виждал и по-добре да не се стига до там някой да ги види, защото последствията може да бъдат катастрофални.

Мега фен Аватара на ZipFail
    Последния ти абзац е най-верния от всичко изписано досега в темата
    Не знам какво биха какво биха могли да изкарат при евентуална война(и САЩ и Русия), щом дори това което в момента си е офицална информация е плашещо..Както казва един познат (който работи в разузнаването) 'това което вие го гледате по филмите за Джеймс Бонд, вече и в България е остаряла техника и не се ползва отдавна'

Град
    Екатеринбург, Русия
    Аз това за оръжията го казах в съвсем друг смисъл, че много може да се говори за съществуването на едно оръжие, а то да е въздух под налягане, не случайно дадох пример с кучетата диверсинти от ВСВ. Докато не видя едно нещо с очите си че работи исъществува аз не мога да се съглася че съществува и с риск да се повторя - на интернет не вярвам, защото много неща се пишат, но както вече казах не се знае колко е вярно. Затова и завърши предишния ми пост с онази глупост за "скритата" мощ на Руси, дето беше пълно разтягане на локуми. Иначе е вярно САЩ, а и Русия имат оръжия дето не се показват на парадите, но не и на такова космическо ниво.

И се "гордей" с това че крадете учени, само простите необразовани създания като американците го правят, ние обаче създаваме учени. И ние помниме кой първи изпрати човек в космоса, кой изреля първият изскуствен спътник на Земята, кой изпробва най-мощната водородна бомба, кой срази немската мечка през ВСВ, в сравнение с пътя на Червената армия, вашето си беше една лека разходка, помним и кой продаде Аляска на САЩ, а без залежите там сега нямаше да сте нищо. Проблема на Екатерина Втора беше че не знаеше значението на тази, тогава все още пуста земя.
    [vbox7]http://www.vbox7.com/play:fe925f8b[/vbox7]

Не говорете за война между САЩ и Русия, защото това стане ли никой няма да види резултатът.

Редакция
    amk, прав си, че американците наистина имат оръжия, за които не сме чували, но не подценявай руските запаси. Може да наливат пари в какво ли не, но макар и да съм донякъде русофоб, не може да се отрече че Русия са страшно мощна страна. Просто явно си прекалено завладян от американофилията си, за да видиш истината.
    Парадоксално е. Български патриоти и националисти, а по аватарите червени знамена със свастики, по описанията немски цитати... Срамно е!

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от bulgarian1878
    Не говорете за война между САЩ и Русия, защото това стане ли никой няма да види резултатът.

Редакция
    amk, прав си, че американците наистина имат оръжия, за които не сме чували, но не подценявай руските запаси. Може да наливат пари в какво ли не, но макар и да съм донякъде русофоб, не може да се отрече че Русия са страшно мощна страна. Просто явно си прекалено завладян от американофилията си, за да видиш истината.
    Аз ще ти кажа само едно, което наистина е секретно. Америка има в момента бомба, която при разпада си няма да причини взрив, а буквално изчезване на всичко живо от полвината земно кълбо. Тази бомба още не е тествана, защото не са ясни последствията, а и след като ефектът и е такъв наистина не е ясно колко точно хора ще пострадат. Нали се сещаш, че използването на една такава бомба е достатъчно да прекрати съществуването на много повече от една Русия? Бомбата не работи на термонуклеарно ниво, но принципът и е мистерия и за мен.

И аз никога не съм подценявал Русия. Просто Беркут си въобразява, че с тяхната икономика са способни да се сравняват с Американската бойна машина, а съгласи се, че преди всичко войната е въпрос на много пари. А кой притежава една четвърт от цялата световна икономика? Америка. Кой разходва 50% от всички пари използвани в целия свят за бойно снаряжение? Америка. Няма как една Русия да се справи с това предвид морално-остарялите си технологии и лазерното, кинетичното, космическото и неутронното ниво, на което работи Америка. Съгласи се, че е така... Русия има много пари, но Америка - пъти повече. За умовете, вече казхме, че, които не се купуват с пари, се купуват с много пари.

Беркут, не ме интересува дали ми вярваш или не. Знам, че каквото не ти изнася няма да го повярваш. Ти просто си ментално непсособен да понесеш превъзходството на Америка и те разбирам донякъде. А може би и технологиите, за които говорих, дори не можеш да си ги представиш. И това също е нормално, предвид това че си свикнал да ти говорят за ракети, докато другите работят с лазери.

Добре бе, говориш във всеки свой пост за американската бойна машина. Нещо не виждам обаче тази бойна машина да е постигнала окончателна победа в Ирак, да не говорим за Афганистан. Какво стана във войната във Виетнам преди години? Там също американската бойна машина май май удари повече на камък. Защо САЩ се уплаши да защити протежетата си от Грузия при военния им конфликт с Русия, а само протестираше срещу руската "агресия", което не беше нищо друго освен защита на руските стратегически интереси? И как е толкова велика американската икономика, пък в същото време в Америка се извършва национализация на частния сектор в някои отрасли? Май световната икономическа криза тръгна не от някой друг, а точно от САЩ, как стана това? Русия я подценяваш, както Хитлер я подцени през 1941 година и много бързо се убеди, че е направил жестока грешка. Ако САЩ направи същото, има голяма възможност по същия начин да си изпати, защото непобедими няма, а това се доказа по категоричен начин и за САЩ след атентата 2001 година, за когото "всесилното" ЦРУ май нищо не разбра предварително и след мъчителните и продължители с години войни в Ирак и Афганистан, защото там войните не са приключили, а само временно стихват и след време пламват отново.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от kristo
    Добре бе, говориш във всеки свой пост за американската бойна машина. Нещо не виждам обаче тази бойна машина да е постигнала окончателна победа в Ирак, да не говорим за Афганистан. Какво стана във войната във Виетнам преди години? Там също американската бойна машина май май удари повече на камък. Защо САЩ се уплаши да защити протежетата си от Грузия при военния им конфликт с Русия, а само протестираше срещу руската "агресия", което не беше нищо друго освен защита на руските стратегически интереси? И как е толкова велика американската икономика, пък в същото време в Америка се извършва национализация на частния сектор в някои отрасли? Май световната икономическа криза тръгна не от някой друг, а точно от САЩ, как стана това? Русия я подценяваш, както Хитлер я подцени през 1941 година и много бързо се убеди, че е направил жестока грешка. Ако САЩ направи същото, има голяма възможност по същия начин да си изпати, защото непобедими няма, а това се доказа по категоричен начин и за САЩ след атентата 2001 година, за когото "всесилното" ЦРУ май нищо не разбра предварително и след мъчителните и продължители с години войни в Ирак и Афганистан, защото там войните не са приключили, а само временно стихват и след време пламват отново.
    Войните в Ирак и Афганистан мога да се приключат много лесно бързо и ефективно - с нуклеарно оръжие. Това ли искаш?

Град
    Екатеринбург, Русия
    "....
    5. Всеки опит за употреба на ядрено или друг вид оръжие за масово унищожение върху мирното население на която и да е страна се счта за проява на агресия, Русия си запазва правото да обяви война на страната агресор с цел възпиране на по-нататъшен геноцид."

Цитирам точка пета, раздел "Военно-политически" от "Руската воевнна доктрина". Т.е. ако САЩ използват такова оръжие - отговорът ще е война с Русия, нещо което САЩ не желае. Защото както казах Индия и Китай ще се включат на страната на Русия - дори САЩ да им дължи определена сума, то след войната ще могат да вземат колкото поискат от каквото поискат без никой да им пречи.

А кой притежава една четвърт от цялата световна икономика? Америка. Кой разходва 50% от всички пари използвани в целия свят за бойно снаряжение? Америка.
    Тук яко си се объркал, приятелю. Америка е един континент, в който съществува една страна, чиято територия служи за офиси на онези, за които спомена ти, че държели парите и ги управлявали. Всъщност собствениците на тези пари са в целия свят, но произхода им излиза някъде от югизток от България... Знаеш за кои говоря.
    Парадоксално е. Български патриоти и националисти, а по аватарите червени знамена със свастики, по описанията немски цитати... Срамно е!

Град
    София
    А кой притежава една четвърт от цялата световна икономика? Америка. Кой разходва 50% от всички пари използвани в целия свят за бойно снаряжение? Америка.
    Тук яко си се объркал, приятелю. Америка е един континент, в който съществува една страна, чиято територия служи за офиси на онези, за които спомена ти, че държели парите и ги управлявали. Всъщност собствениците на тези пари са в целия свят, но произхода им излиза някъде от югизток от България... Знаеш за кои говоря.
    Ти грешиш тук, приятелю. Няма значение, че фирмите са чужди, защото си плащат данъците в Америка и влизат в американската икономика. Не ми се повтаря. Грубо, американската икономика е 14.5-15 млрд долара, а цялата световна икономика - 60. Руската >2млрд. Общо целият свят харчи около 1.4 млрд долара за оръжие, от тях Америка харчи над 650 млрд долара. Смятай си сам процентите.

А БЕРКУТ не знам какво ми защитаваш Афганистан при положение, че се усрахте яко там и се получи руска версия на американския Виетнам. Като сте толкова велики и защитавата всички от геноцид, защо не се намесихте във геноцида в Руанда? Сега какво правите с Дарфур? Нищо. Бъркате си в носа.

Град
    Екатеринбург, Русия
    В Афганистан ние бяхме по молба на парвителството на Афганистан и не водехме война срещу държавата, а срещу муджихидините които вие спонсорирахте и ако не беше Горбачов можеше и да спечелиме.

Това там не застрашаваше интересите на Русия, това бяха вътрешни проблеми на Руанда и само по решение на ООН можеше да се намесиме. А единствените за от съвета за сигурност бяха Франция и и Китай.

Да не забравяме кой през 1979 година изпрати тежкият самолетоносач "Адмирал Горшков" и в продължение на дълги години руските кораби не бяха пипани от пирати, а и сега все още изпитват известно количество страх.

Град
    София
    В Афганистан ние бяхме по молба на парвителството на Афганистан и не водехме война срещу държавата, а срещу муджихидините които вие спонсорирахте и ако не беше Горбачов можеше и да спечелиме.

Това там не застрашаваше интересите на Русия, това бяха вътрешни проблеми на Руанда и само по решение на ООН можеше да се намесиме. А единствените за от съвета за сигурност бяха Франция и и Китай.

Да не забравяме кой през 1979 година изпрати тежкият самолетоносач "Адмирал Горшков" и в продължение на дълги години руските кораби не бяха пипани от пирати, а и сега все още изпитват известно количество страх.
    Нима? През 1979 пиратите изобщо не са били толкова активни колкото сега, като през последните години атаките са се удвоили. С един самолетоносач като сте бранили една лодка много важно. В момента полжението е много по-тежко, а Русия я няма в CTF-150.

И не измествай темата с евтини трикове. Не те питах за пирати, питах те какво правите в Дарфур и Руанда.

Град
    Екатеринбург, Русия
    Както вече заявих Руанда и Дарфур не са в интересите на Русия, за да се намесва и да пролива кръвта на войниците си за нищо.

Град
    София
    Както вече заявих Руанда и Дарфур не са в интересите на Русия, за да се намесва и да пролива кръвта на войниците си за нищо.
    И в интересите на Америка не са, просто Америка не спонсорира логото "смъртта на един човек е трагедия, а смъртта на много - просто статистика", изречена от един от любимите съветски лидери.

Напротив, не греша, просто се правиш, че не си ме разбрал.

Град
    София
    Напротив, не греша, просто се правиш, че не си ме разбрал.
    Не се правя, че не съм те разбрал, а явно наистина не съм те разбрал, така че поясни, моля...Ще ти отговоря след това, за да знам какво точно питаш, защото от поста не ми стана много ясно.

По-точно разбрах го накриво явно.

Е то има ли какво да се обяснява. Ти оправдаваш ситуацията, като казваш, че парите не отивали другаде, а в правителството от данъците на богатите и от това САЩ печелила.

Е, ще ти го обясня по друг начин. Знаеш ли разликата между червей /worm/ и вирус /virus/ и като алгоритъм как процедират? Представи си една система, в която се влива един червей... Е той процесора, РАМ паметта, външните устройства - всичко работи за сървъра. Ама само така изглежда от страни.

Град
    София
    Е то има ли какво да се обяснява. Ти оправдаваш ситуацията, като казваш, че парите не отивали другаде, а в правителството от данъците на богатите и от това САЩ печелила.

Е, ще ти го обясня по друг начин. Знаеш ли разликата между червей /worm/ и вирус /virus/ и като алгоритъм как процедират? Представи си една система, в която се влива един червей... Е той процесора, РАМ паметта, външните устройства - всичко работи за сървъра. Ама само така изглежда от страни.
    Каквито и сравнения да правиш, каквито и пари, било то чужди или собствени, да оперират в Американската икономика, това не я прави ни повече, ни по-малко от 14.5 млрд или 25% от цялата световна. Дали ти харесва или не е друг въпрос. Нека не изместваме темата все пак. Аз го дадох като сравнение към силата на армиите на Русия и Америка, не съм целял да измествам темата към това. Цифрите говорят достатъчно ясно.

Мега фен Аватара на ZipFail
    Пък ако Китай и Индия решат да се включат към Русия(или поне да блокират икономически САЩ) половината от Американската икономика ще се обърне срещу нея

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Пък ако Китай и Индия решат да се включат към Русия(или поне да блокират икономически САЩ) половината от Американската икономика ще се обърне срещу нея
    Само че Китай и Индия няма да го направят никога, ако Америка не ги нападне. Да не говорим, че, ако се стигне до нивото Русия + Китай срещу САЩ, няма да е само срещу САЩ, ами срещу цяла западна Европа и с/у НАТО. Ако стане така, Европа ще спре да купува газ от Русия и руската икономика ще рухне. Индия никога няма да нападне Америка заради Русия. Май бъркате Англия с Америка в случая. Но както и да е. За какво измествате темата? Тя е комунизмът в СССР.

Цитирай Първоначално написано от amk933

Каквито и сравнения да правиш, каквито и пари, било то чужди или собствени, да оперират в Американската икономика, това не я прави ни повече, ни по-малко от 14.5 млрд или 25% от цялата световна. Дали ти харесва или не е друг въпрос. Нека не изместваме темата все пак. Аз го дадох като сравнение към силата на армиите на Русия и Америка, не съм целял да измествам темата към това. Цифрите говорят достатъчно ясно.
    Не става въпрос дали ми харесва или не. Все ми е тая колко са им парите, пак се правиш, че не си ме разбрал. Говоря за това, че НЕ те ръководят парите. А примерът ми беше толкова ясен, че просто по-ясно и на картинка не може да се изобрази.

Повече от фен Аватара на Goebbels
    Обама, а демократите какво добро донесоха на "народа си"? Да сравним селското стопанство и икономиката по време на демокрацията с това от преди. ОПАААА.... сега няма никаква икономика и селско стопанство, точно поради такива демократи, които унищожиха всичко.

Не демокрация, а медиокрация
    "Tolerance and apathy are the last virtues of a dying society..."
    -- Aristotle

Град
    София
    Не става въпрос дали ми харесва или не. Все ми е тая колко са им парите, пак се правиш, че не си ме разбрал. Говоря за това, че НЕ те ръководят парите. А примерът ми беше толкова ясен, че просто по-ясно и на картинка не може да се изобрази.
    Оооооо, да. Любимите ми клишета за "лошите" евреи и висшите им прослойки, който с махване на пръста правят криза, с две махвания летят до космоса, с три махвания крадат пари....Аре сшрете се вече. Хипотезирането не е лошо, клиширането е.

Предвид 300 милиона работещи американци, и предвид това, че има към 6 милиона евреи в САЩ, е напълно нормално да има пари в техните ръце. Аз съм го говорил това и с кристо. Той много добре знае какво знам и какво не. В момента световните пари се управляват от калифорнийското и ню-йоркското хайерствто, както и евреите, които обаче кризата ги обрули добре. Като казвам световни пари имам предвид малка част от американската икономика, която вие с развито въображение преувеличавате, защото си нямате много идеи за какви суми става въпрос. Аз имам от вътрешни източници и знам с какви суми пари се оперира в момента.

Но това пак казвам НЕ Е ТЕМАТА на този разовор и нека не обръщаме "Комунизмът в СССР" в "Кой върти американската икономика?". Тъпо е. Всички гадаете.

Добре, нека не превръщаме темата в това, което не е, но и нека не говориш за мен така, сякаш ме познаваш и знаеш какво знам аз и кой съм... Аз не говоря за теб така, защото си нямам идея, но недей гадай и ти кой съм аз. И не гадая особено, бъди сигурен.

Град
    София
    Добре, нека не превръщаме темата в това, което не е, но и нека не говориш за мен така, сякаш ме познаваш и знаеш какво знам аз и кой съм... Аз не говоря за теб така, защото си нямам идея, но недей гадай и ти кой съм аз. И не гадая особено, бъди сигурен.
    Не знам кой си, но знам, че не знаеш колкото аз знам, защото няма как да го знаеш, защото са малко хората в света, които го знаят и тези хора основно се знаят един друг. Няма как да го знаеш и, защото си българин, а не са много хората, които имат достъп. Аз го знам заради майка ми и познанството ни с един от директорите на хайерството и като част от него. Малко объркано стана. Нека спрем до тук.

ПС: Единствения начин, да го знаеш без аз да знам е да си евреин или ционист, ама не самозван, ами част от движението. Тогава може и да знаеш това, което аз знам, без аз да знам, че го знаеш. А ти май не си евреин?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си