- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Ето какво е всъщност комунизма и какво е било в СССР!
Виж сега, ако ще се обиждаме... Не по този начин, молим. ;D
Явно пак не си ми разбрал поста, тъй като нямах в предвид, че съм вътре в нещата, а и не искам да бъда. За щастие не ми се е и отдала възможността, но пък и се радвам за това.
А това, че учиш политическа наука си личи. Жалко само, че те учат както едно време са учили комунистите, просто в друга насока. Пък и определено вашите, а и ти самият, знаеш какво да дърдориш, да отричаш и да се правиш на интересен, за да се опитваш да заблудиш останалите. Само, че при мен няма да мине, приятел. Да си имаме уважението, не си мисли, че всичко, което знам съм го прочел в нечия книжка. В самия ми род, колкото и да не ти се вярва, има изявени личности, които са ми казвали тук-таме някои неща без да питам, а пък и за други съм питал /любопитство ^^/, които съм убеден, че са сигурни. Те са ми достатъчни. А и не разчитам само на думи, аз мисля със собестваната си глава. И щом фактите и логиката следва едно: едва ли ще повярвам на някакво демократче, което постояно обяснява колко уважава евреите. Нищо лично, но с мен се откажи, ако при съучениците ти и останалите на товята възраст минават нещата, има още много хляб да ядеш и много да ти промиват мозъка в "просветленото" училище, за да успееш да разсееш съмненията у хора като мен. : )
Парадоксално е. Български патриоти и националисти, а по аватарите червени знамена със свастики, по описанията немски цитати... Срамно е!
Не си успял да ме разбереш явно и ти. В моя род също може много да не ти се вяррва, но има известни хора, министри, зам-министри и съветници на президента ( не в момента), представители в ООН, писатели. Освен това сме близки с потомци на хора като Захари Зограф, Димитър Талев, Димитър Димов и т.н. Не знам защо си мислиш, че те лъжа или обиждам - не съм целял това. Ако си се почувствал така - извинявай, било е ненарочно. Просто знам мнго неща по други линии, връзки, семейни дела и т.н. В училище уча съвсем други неща - не това. Там се уча сравнителна политика и основни единици в политиката. Не уча евреи, хайери и т.н.Първоначално написано от bulgarian1878
Няма и как да го уча това, защото то не се шири наляво надясно. Аз също не говоря много.
ПС: Виждаш ли разликата в един диалог с теб и един спор с ония примат в съседните теми?![]()
Ти и този пост не разбра, но общо взето от днес нататък ме чака много работа по един проект, много учене по един изпит и общо взето сигурно пак няма да се мярна доста време, ще си довършим започнатото по друго време.
А относно другия - в началото с теб също се дразнехме, ако не помниш. Просто ми беше нужно време да осъзная, че не си малоумен, просто си тръгнал в друга посока. Пък и щом си от такъв род е нормално, не може да ти сес ърди човек.
Както и да е, късмет и до след време.
Парадоксално е. Български патриоти и националисти, а по аватарите червени знамена със свастики, по описанията немски цитати... Срамно е!
Чао и успех с изпитите и проекта! И да се връщаш, че в този раздел не са много хората, с които се води разумен диалог и, ако трябва да си контактувам с онзи, и аз няма да се мяркам доста време, докато не пропишеш.Първоначално написано от bulgarian1878
![]()
Спорд договорите между Русия, Китай и Индия ако едната страна бъде нападната, то при нейно желание другите са длъжни да и помогнат, а както вече казах Китай и Индия има повече какво да вземат при война от колкото докато чакат САЩ да им върне дължимото.
Да, браво и кой те излъга? Америка в момента връща външния си дълг към Китай и Япония, но точно Китай налива огромна част от парите за войните в Ирак и Афганистан. А и изобщо не ми пука за договора м/у Русия, Китай и Индия. Това е нищо сравнение с ЕС, НАТО и САЩ заедно.Първоначално написано от BERCUT
![]()
Никой не ме е излъгал, просто такива са договореностите и освен това отношенията на Китай с Русия са много по-добри от тези със САЩ и това къде налива пари Китай е отделен въпрос, ние пък наливаме в Осетия и Абхазия. А Индия винаги е била в дружбенски отношения с СССР и сега с Русия и не само във военно отношение. От 23 март 2010 година визите за китайци и индийци в Русия ще бъдат отменени като знак на доверие, както и за руснаци в Китай и Индия.
И не се прави на всичкознаещия - едно е да имате часове по политика и едно е да учите това което е удобно на САЩ, а друго е реалното отношение. Китай ще изпитва антипатия към САЩ докато САЩ не престанат да водят едновременно политика и с Китай и с Тайван.
И ти не се прави на всичкознаещ, защото и 50 пъти да го избегнеш: НАТО+САЩ+ЕС само могат да се изсмеят на Русия+Китай+Индия. Вашите три икономики правят половината от американската. Да не говорим, че икономиката на Ес е с 4 трилиона повече от американската.Военно няма какво да коментирам. Така че не ми се прави на сляп. Ходи поучи малко икономически и финансови възможности после ми разправяй кой кого. Само можеш да си мечтаеш, че Русия е способна да води война срещу световната военна мощ на НАТО.
Реалното отношение е, че сте неспособни да водите война срещу алианса, а това, че не ти се иска ми е все едно.
Вие не можете да се оправите със собствените си вътрешни проблеми и терористи, ти си тръгнал за война да ми обясняваш.
ПС: И си намали подписа преди някой админ да ти го е махнал, защото разтяга страницата.![]()
Армията на Русия е от 1 068 000 души, на Китай 395 000 000 души, Индия 287 551 111, което е равно на 683 619 111, докато на ЕС, НАТО и САЩ е почти наполовината на ШОС, като не включвам армиите на ОДКБ. Освен това, това е армията в мирно време, във война армията на Китай и Индия е тройно по-голяма.
Да, но когато преди месец Китай показа цялата си мощ целия свят бе стресиран включително и САЩ.
Всяка война срещу Русия е била грешка - Наполеон, Австрия и Гермия, Хитлер - никой с каквото и да е оръжия, ако ще и с лазер способен да унищожи цялата Земя няма да победи Русия, въпреки че изглежда изостанала отстрани.
Знаеш ли колко ме вълнува колко е армията на Китай? Тя и на Ирак беше няколко милиона, но Америка я разби със 100 000 души. Не си малоумен да ти обяснявам. Да не говорим, че Китай няма пари за оръжие. Русия с кирливите си 80 милярда не ми е ясно себе си ли ще снабдява или Китай. Индия няма какво да коментирам изобщо. Айде не ми се прави, че не разбираш. И 2 000 000 000 като няма и един читав автомат все тая. Парите са важни в случая и качеството на оръжието. НАТО+ЕС използват над 75% от световните пари за въоражение. Мечтай си някога да биете. Нямате оръжията на Америка, нямата шансът да оцелеете едно петролно ембарго. Направи ли го това Америка икономиката ви е умряла. За Европа петрол ще се намери в американския резерв, който е най-големият в света. Да не говорим за Арабския залив, Мексиканския залив, Аляска, Калифорнийския залив и т.н. Нямате никакъв шанс, ако ще и 500 000 000 да ви е цялата армия все тая. Америка в момента има едно от най-силните биологични оръжия. Но не ми почвай с това какво имате. Пак не ме вълнува. Нямате парите на Америка -> нямате мощта на Америка. Какво остава да коментирам НАТО+ЕС. Прави си илюзиите, че имате някакъв шанс, особено с партньори като Индия и Китай, където хора умират от глад и живеят с по 2 долара на ден. Какво остава за бойно снаряжение. Моли се да не се стига до война, защото много жертви ще има на Азиастска територия.Първоначално написано от BERCUT
ПС:
Руска армия - 50 милярда долара
Китайска армия - 70 милярда
Индийска армия - 20 милярда
Американска армия - 670 милярда
Армия Европейски съюз - 300 милярда
Пхахахаха.![]()
А защо всеки път така удобно отбягваш факта, че над половината от американската икономика се произвежда от Китай и Индия, и ако се обърнат срещу САЩ ще им наврат тази тяхна икономика в г'за ?![]()
Пълни глупости.Първоначално написано от ZipFail
Едва 14% от американската икономика е базирана на износ и внос. Най големия партньор за иснос на Америка е Канада с 21% дял, следва Мексико с 14% и чак след това Китай с 5%.
Това е важното за икономиката. Китай ще пострада много повече, ако прекъсне търговията, защото 17% от износа на Китай отива на там. Ако Америка спре да купува китайски боклуци, китайската икономика, която се гради точно основно на американски инвестиции, ще умре. Китай никога няма да направи такава идиотщина, освен ако не иска да си навреди сам. Там се живее заради евтината работна ръка. Америка изтегли ли инвестициите, пак ще мрат от глад. А места за инвестиции бол дал Господ - Пуерто Рико, Доминикана, Панама и половината Южна Америка. То и без това все повече инвестиции отиват на там вече.
Индия няма какво да коментирам. Това беше тотално нелепо, защото тя дори не е основен икономически партньор на Америка.
Данните са ми от ЦРУ.![]()
Абе само в една истинска война може да се разбере кой ще бие, на цифри нищо не се знае...няколко човека досега са се опитвали да бият Русия, разчитайки на цифри и все не им се е получавало.. ^
А русанците са най-коравия народ на земята и ако ще живо същество да не остане на повърхността руснака пак ще си стои в мазето с брадвата(и компотите:>) и ще чака копеленцата да влезат![]()
Абе, ако се стигне до ползване на ядрено оръжие, Русия няма никакъв шанс срещу новите разработки на Америка. По-добре да не се стига, което на мен обаче ми изглежда неъзможно.Първоначално написано от ZipFail
![]()
Едва ли..никоя държава не би рискувала толкова..
Най-малкото ООН и сякви правозащитни/природозащитни организации ще писнат и външната политика(и имиджа) на САЩ доста ще си отнесе..
НАТО и ООН са зависими от САЩ, защото тя осигурява огромна част от финансирането им. Да не говорим, че и двете се доминират от САЩ. Отделно в ООН всяка страна е длъжна да защити, който и да е било член при военни действие. Та ще стане САЩ+НАТО с/у Русия и Виетнам и Северна Корея и Иран, примерно. Е познай какво ще стане - мазало.Първоначално написано от ZipFail
амк предлагам да изслушаш песента от подписа ми, има и субтитри на български ако не разбереш песента.
Освен това, и Хитлер имаше доста добри разработки които обаче в масово производство във военно време се оказа че е трудно да се произвеждат, а военното време изисква многобройна, надеждна техника, която да се обслужва лесно от неквалифициран есипаж, предвид че в САЩ службата е изцяло наемна в мирно време, това ще се окаже голям проблем на фронта. Докато за руското оръжие е доказано че може да сепрезареди.
Все още не ми е известно САЩ да имат крупнокалибрен, а и обикновен снайпре който да е напълно безшумен и при стрелба от дулото да не излиза пламък, обикновенно това повечето страни достигат с допълнителен пламегасител и заглушител, докато Русия има такива винтовки - ВСС "Винторез" и ВСК-94 в лицето на стандартнокалибрените и ВССК"Выхлоп" в лицето на крупнокалибрените. Освен това вече е на лице и първият вадежден и рабоетещ в световен план автомат със сбалансирана автоматика, даже са два образците -АН-94 и АЕК-971. Други остижения на Русия са реактивните десантни системи, които намаляват броя на парашутите за десантиране на техника и позволяват също така десантирането и от свръхмалка височина, т.е под 300 м право надолу, САЩ все още използват земното десантиране от височина 10 метра с плъзгане, нещо което Русия изостави още през 60-те години. Освен това Су-35 с новите двигатели е способен буквално да лети назад, нещо което никой друг изтребител не може. В момента се довършва и разработването на „Черен орел” първият танк с магазинно зареждане, нещо като пълнителите на автоматите, което ще намали с 6 пъти времето за зареждане с муниции, т.е. за 4 минути. А системата „Луна” ще го направи неунищожим от ракетите с топлинно и инфрачервено насочване, тъй като те объркват ракетата и я отклоняват. Надявам се това да ти покаже, че в руската армия не ядат и опаковките на консервите. Скоро пъщ ще бъде започнато въвеждането на БТР-90 и новите зенитни комплекси „Панцырь С-1”. Освен това руските ракети се конструират със стелт технология и американските радари не ги улавят, многото учебни стартове със самоунищожаване над Европа го доказват. А и все още не ми отговори как САЩ имат съвършенна радарна ситема, а през 2007 не засякоха Ту-160 като прелетяха над Аляска.
^ А кой ти каза, че не са засекли Ту? Ако не го бяха засекли щеше да има международен скандал.Може да са го засекли, но да са знаели за какво става въпрос. Нали се сещаш, че, ако го бяха видяли и бяха заподозряли атака от страна на Русия, в момента Русия нямаше да я има?
Хитлер не ме вълнува особено. Кретен пълен. Какво си е мислил все ми е тая. Браво за танковете, които правите - няма лошо. Само, че до Америка с танкове няма как да стигнете. Не ми пука за снайпери и пушки - не знам американското снаряжение на изуст и да ми напишеш всичките оръжия на Русия съм сигурен, че американските са по-добре без да им изучавам телемтрията. Със 50-80 милярда долара не можете да си мерите магнезиевите танкове и хвърчащите назад самолети с американските 650-750 милярда долара, влагани в лазери, за които не сте чували и виждали, неутронни оръжия, климатични бомби и ракети, които хвърчат с няколко хиляди километра повече от вашите. Да не говорим, че при една война с Америка ще ви трябват самолети. За разлика от вас Америка има такива, каквите Русия не може да засече. Няма нито един руски самолет, който да не може да бъде смъкнат, както нито една ракета, колкото и да не ти харесва. Руската ПРО може само пасти да яде сравнение с трите американски системи. Няма лошо - правете си танкчета и БТР. За да стигнат до америка обаче трябва флотилия. Вие докато минете Хаваите вече ще сте под водата. Много ми е интересно как тия танкове ще плуват. Другият ми въпрос е Америка, ако хвърли неутронна бомба и изчезнат навигаторите на танковете какво ще правите? Тия танкове да не се движат сами?
Писна ми да споря. Преглътни го да му се не знае. 750 милярда е мнооооооооооооооого > 70 милярда. Кажи речи 11 пъти. Каквито и разработки да правите сте НЕСПОСОБНИ да се сравнявате с Америка. В една война всичко е пари. Много хубаво като сте произвели две ракети. Като нямате пари за повече к'во правим? Америка има готовност да влага много повече от тези пари. Да не говорим, че освен Америка ще ви се стовари цялото НАТО на главата и ми е много интересно как ще водите война на два фронта. На единия срещу Германия, Франция, Англия и целия ЕС, а от другата срещу Америка, Канада и Мексико? Май няма как да стане. Освен това американският аерофлот както и флотилията са доказано най-добрите милитарни такива в целия свят. Ти си вярвай, че с един самолет и няк'ъв кораб, който трябва да влезне в експлоатация през 2050, ще се справите с климатично, неутронно и ядрено оръжие. Като ви пуснат 22-та стелта всеки с по една водородна бомба от Русия няма и песъчинка да остане. Вашите самолети докато стигнат до Америка ще са потопени 100 пъти. Все пак Америка има естествени защити - една от тях военната база в Хаваите. Докато стигнете до континенталната част няма и помен да е останал от вас. Пак ти казвам просто го преглътни: нямате парите да водите война срещу Америка. Техниката ви е несравнима с американската. Вие гоните ракетите с ракети. Що за тъпотия? Ама с толкова пари - толкова.
Ще си позволя да цитирам началника на руското военно разузнаване - "За какво да налива пари в разработки, като нашето разузнаване на готово ни дава нужните технологии разработени в САЩ и ние ги доразвиваме ако ни потрябват" - примери много -
1. САЩ разботиха хеликоптерите - Русия им сложи турбинни двигатели първа и така ги направи по-мощни и с повече възможности, а после им сложи и оръжия.
2. Атомната подводница - САЩ направиха Наутилос с два вида двигателя и чак в средата на пътуването пуснаха атомния, а Русия направи изцяло атомна подводница.
3. Американците произвеждака автомобили Пакард, а ние откраднахме дизайна и започнахме да произвеждаме първите коли строени специално за правителството.
4. И още и още примери. Така че ние може да не наливаме, но ние си взимаме тези технологии които ни трябват чрез агентурата, нещо което е по-изгодно икономически. Не мислех че трябва да го огласявам, ама перченето ти колко пари САЩ налива в нещо ме дразни.
То и германските танкове бяха по-добри от руските, и германските войници бяха с най-модерната екипировка, и германската икономика беше по-силна от руската..ама те - резултатите от ВСВ са на лице..
Айде стига мерене на пишки(или поне направете отделна тема), само на практика може да се разбере кой-кого![]()
ЗипФайл ти ми даде страхотна идея - да се проведе тактическа игра върху карта между САЩ и Русия по предварително зададени параметри от независичма страна. Разиграването ще се извършва между началниците на генщабовете на Русия и САЩ - генерал армии Николай Егорович Макаров против адмирал Майкъл Мулен. Като САЩ загубят ще ми е интересно с какво ще се оправдаят.
ПП Може да се направи и компютърна симуцалия.
Само че Германия водеше война на два фронта и всичките врагове и бяха на границата. Ако има световна война, Русия ще е точно в същата позиция. Много добро сравнение направи.Първоначално написано от ZipFail
ЕС от едната страна, Америка и Канада от другата. Много ми е интересно как ще се оправи.
БЕРКУТ, вашето КГБ краде толкова колкото едно циганче от сергия с много домати. Нали бяхте велики умове? Май нищо не можете да си измислите сами? Поне така излиза. Вече започна сам да си противоречиш. А и не е важно само да разработиш нещо, ами и да го произведеш. За производството се искат много пари. А кой има 11 пъти повече пари от другия - Америка. И като крадете разработки, к'во си мислите? Че Америка не краде ли? ЦРУ с/у КГБ хахахаххахахахахах. Кое ли е по-силното.
И пак си овърташ, за да самоизлъжеш себе си. Все ми е тая. Заблуждавай си се с великата Русия и силната и армия. Някой ден добре ще се разбият тези илюзии. Дано не съм жив да го видя. Русия е неспособна да води глобална война срещу НАТО. Ти се радвай на новото ви снайперче и новия ви танк. С тях до Америка няма как да стигнете.![]()
Америка не си губи времето със смехории...Първоначално написано от BERCUT
Защо да е губене на време, според мен така горе-долу обективно ще се разбере коя държава е по-силна, Русия не я страх, но за САЩ не знам. Няма неща като губене на време, това го знай, всяко нещо е важно.
Технологии Русия краде само ако и изглеждат перспективни, но не просто ги краде, тя ги доразвива и открива нови приложения. Въпреки безпаричието с жестоки темпове се подменя старата с нова техника, само януари на бойно дежурство ще постъпят 6 000 нови БТРа които при тестовете показаха бойни качества на танкове в оръжейно отношение. Баща ми пък каза да не се притеснявам за американските лазери, защото руските военни знаят как да им бъде неутрализирано действието.
Хахаха. Добре.Първоначално написано от BERCUT
![]()
Представям си вие като сте произвели 6000 БТР-а с тия пари колко ще са "качествени". И представям си с 11 пъти повече пари Америка какво е произвела. На дали КГБ е наясно на 100%.