.
Отговор в тема
Страница 6 от 8 ПървиПърви ... 2345678 ПоследнаПърви
Резултати от 126 до 150 от общо 180
    Град
    Екатеринбург, Русия
    Както вече споменах за разлика от САЩ, където производителите на оръжие са частници и гледат да имат печалба и затова слагат надценка, то в Русия предприятията във овенния отрасъл са държавни и цената на техниката е по-ниска, което позволява за по-малко пари да се купи повече техника.

Друга разлика която има в бюджета на американската и руската армия е нома, че в бюджета на армията не се влючват заплатите и комаднировъчните, те са на отделна сметка, докато в бюджета на американската и заплатите са включени. Като американската армия е изцяло професионална, а руска е от смесен тип, като това отново позволява с по-малко пари да се поддържа по-голяма армия. Във време на война освен това наемната армия трудно се поддържа и има по-нисък морал от наборната армия, която пък в мирно време е с нисък морал и култура.

Повече от фен Аватара на Goebbels
    BERCUT, няма ли да махнеш от аватара си този гнусен, противоруски жид?
    "Tolerance and apathy are the last virtues of a dying society..."
    -- Aristotle

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от BERCUT
    Както вече споменах за разлика от САЩ, където производителите на оръжие са частници и гледат да имат печалба и затова слагат надценка, то в Русия предприятията във овенния отрасъл са държавни и цената на техниката е по-ниска, което позволява за по-малко пари да се купи повече техника.

Друга разлика която има в бюджета на американската и руската армия е нома, че в бюджета на армията не се влючват заплатите и комаднировъчните, те са на отделна сметка, докато в бюджета на американската и заплатите са включени. Като американската армия е изцяло професионална, а руска е от смесен тип, като това отново позволява с по-малко пари да се поддържа по-голяма армия. Във време на война освен това наемната армия трудно се поддържа и има по-нисък морал от наборната армия, която пък в мирно време е с нисък морал и култура.
    Вярвай си ти, че в Америка атомните бомби се произвеждат от частници. Вярвай си, че армията ви като е полу-професионална е по-добра от американската, която е изцяло професионална. Вярвай си, че имате шанс. Няма лошо човек да мечтае.

Продължавай да се самозалъгваш, няма лошо. Нали знаеш какво се е случило с цар Едип?

Струва ми се, че при една война Русия-Америка с теб и с много руснаци ще се случи същото...

Голям фен Аватара на Vesk0u
    Град
    Монтана
    BERCUT - В крайна сметка каква народност си?!

Град
    Екатеринбург, Русия
    Цитирай Първоначално написано от Goebbels
    BERCUT, няма ли да махнеш от аватара си този гнусен, противоруски жид?
    Ако сложа Путин по-добре ли ще бъде?

Град
    Екатеринбург, Русия
    Цитирай Първоначално написано от Vesk0u
    Руснак съм си, мисля че това на 90% от хората им е ясно.

Град
    Екатеринбург, Русия
    Казахти да изгледаш клипа от подписа ми. Продължавай да си твърдиш за наличието на лазери, но руснаците знаем как да им противодействаме, това са думите на баща ми, и сигурно е така. Има му пълното довоерие, имам и доверие на момчетата от ракетни войски в Екатеринбург с които съм си говорил и щом казват че ракетите ни са надежди и неуловими от американските радари значи е така, все пак те експлоатират тези ракети и им знаят възможностите. Америка няма да оцелее, ще бъде поделена между Китай, Индия и Русия.

Град
    София
    Казахти да изгледаш клипа от подписа ми. Продължавай да си твърдиш за наличието на лазери, но руснаците знаем как да им противодействаме, това са думите на баща ми, и сигурно е така. Има му пълното довоерие, имам и доверие на момчетата от ракетни войски в Екатеринбург с които съм си говорил и щом казват че ракетите ни са надежди и неуловими от американските радари значи е така, все пак те експлоатират тези ракети и им знаят възможностите. Америка няма да оцелее, ще бъде поделена между Китай, Индия и Русия.
    И цар Едип е вярвал в себе си и накрая сам се е ослепил...

Вярвай ти на тати и на руските войски в Екатеринбург. Аз не им вярвам. Няма и как и за какво да им вярвам, просто щото в Русия няма нужните ресурси. Ако можехте да ги разрушите ЦРУ отдавна щеше да ви е докладвало. Америка е една недостижина мечта за Русия...

Мечтай си, че знаете как да биете най-великата и най-богатата милитарна сила в света. Не е лошо да си болен оптимист. Лошо е като рухнеш от облаците и точно това ще се случи, когато Америка ликвидира Русия...Ама надали ще можеш да ми пишеш след това...

Ставате жалки вече. Нищо друго не изпитвам, като чета пороя от руски глупости. Виждам как не сте излязли от началото на 20 век...Само самочувствието не ми е ясно на какво се базира. Пак като цар Едип - фалшива самоувереност и валшива сигурност...Колко много прилики, та и финалът ще е същия...Искам това да видя преди да умра - залезът и разрухата на Русия и господството на Америка.

Русия все повече се доказва като една страна базирана на фалш и болни амбиции. Жалка гледка... един замиращ комунизъм.

Едит: Клипчето доказва последното ми твърдение. Но какво да се прави - докато едните имат крупни трилиони и разработват най-модерните оръжия, другите ще пеят песни за историята, защото с нея ще си останат. Америка тепърва започва да я пише...

Град
    Монтана
    Да разбирам, че си български гражданин от руски произход? И въпреки това мисля, че е глупаво да си слагаш подобни картинки.. не че им има нещо, просто според мен всеки, който живее в България, трябва да е с българско самосъзнание, независимо от произхода.

Град
    Екатеринбург, Русия
    От около 18 години в Русия комунизъм няма. А и не ние, а САЩ са заслепени. Мога да поискам от баща ми куп прихванати доклади на американското военно аташе в Москва относно руската армия и нашето оръжие. Даже за утре ще се постарая да подсигуря.

Град
    София
    От около 18 години в Русия комунизъм няма. А и не ние, а САЩ са заслепени. Мога да поискам от баща ми куп прихванати доклади на американското военно аташе в Москва относно руската армия и нашето оръжие. Даже за утре ще се постарая да подсигуря.
    Ама човеко не ме интересуват вашите догатки. Продължаваш да се самозалъгваш...Америка никога няма да си издаде разработките, милярдите, технологиите. КГБ знае 1/20 от Америка. И какво като там има армия от 2.5 милиона а в Русия от 3? С една неутронна бомба сте дотам. Америка разби иракската войска от 1 милион със 150 000. Вие нямате оръжието на Америка. Баща ти не знае повече за Америка отколкото самата Америка. Последната държава, която ще знае военните тайни на Америка е Русия...

Продължавай да вярваш на тати, КГБ и Русия и се радвай на руския звучен крах. Много обичам да гледам как илюзии се разпадат, ще стигнем и дотам един ден...Вярвай си, няма лоши. Накрая, ще боли, защото Америка не прощава и Америка не е Германия.

Град
    София
    От около 18 години в Русия комунизъм няма. А и не ние, а САЩ са заслепени.
    На това му се вика вербална ирония.

После ми говори кой е сляп.

Град
    Екатеринбург, Русия
    Да разбирам, че си български гражданин от руски произход? И въпреки това мисля, че е глупаво да си слагаш подобни картинки.. не че им има нещо, просто според мен всеки, който живее в България, трябва да е с българско самосъзнание, независимо от произхода.
    Нямам български паспорт, живея тук във връзка с работата на баща ми. А на амк като че ли е подходящ аватара и подписа му.

Град
    София
    Нямам български паспорт, живея тук във връзка с работата на баща ми. А на амк като че ли е подходящ аватара и подписа му.
    Поне не лъха комунизъм и цензура от моите.

Едит: Да не говорим, че аз съм така от идването ми във форума, а ти не беше...копирация му се вика...

Град
    Монтана
    Той си знае, че и за него се отнася. Предполагам има и други такива хора във форума, но няма нужда да ги изреждам всички нали? А от чисто любопитство - от колко време си в България?

П.С. В някой по предишен пост ти беше казал: "Ами ще е по-добре аватар на Путин ли да сложа?" - Да, мисля че ще е по-добре да сложиш аватар на Путин, защото всички знаем много добре кой дърпа конците на Русия. Това е все едно аз да си сложа картинка на Цветан Цветанов (формалният лидер на ГЕРБ) вместо на Бойко (въпреки, че сега гласуваха нов закон и Бойко ще има право да стане формален лидер, но това е съвсем различна тема)

Комунизма никога не е имал възможност да просперира. Той се установява в една от най-изостаналите държави в света и със стриктни 5 годишни планове СССР става световна сила и по-късно побеждава Германия почти сама. Втората световна война разрушава почти напълно съветския съюз. Любимите ви американци разрушават и София. Въпреки всичко това СССР отново влиза сред световните сили. Много по-силната икономически САЩ кара СССР да се съзтезава в трупането на конвенционални, така и ядрени оръжия
    Американците са виновни за неосъществения комунизъм и всички проблеми през миналия режим.
    И тоя с аватара на Барак Обама е предател или глупак.

Град
    Екатеринбург, Русия
    Можеби вече има година, защо толкова те интересува.

DedoViMraz преди началото на първата световна Русия е била втората с най-мощна икономика, т.е. втора след Франция, и обвиненията ти че Руската империя е била изостанала въобще не са верни, съветския съюз я връща поне с 10 години назад.

амк ще ти дам сравнение с "Прозореца на Джохари" - надявам се че знаеш за какво говоря.
    Този прозорец се дели на Арена - тя се знае от всички, втората част е Сляпото петно което знаят другите, Фасадата известна само на етб и Мъртвата зона неизвестна за всички. Да приемем че Русия и САЩ са живи същества, то следователно Русия знае неща които САЩ не знае за себе си и обратното - неща които Русия не знае за себе си ги знае САЩ.

А що се отнася за докладите прихванати от агентурата ни - довечера ще ти дам откъси от тях.

Град
    Екатеринбург, Русия
    Американците: Какво ни интересуват другите!
    04 декември 2009 / News.dir.bg
    Американците обръщат гръб на останалия свят и нагласата им към изолационизъм във външната политика е достигнала най-високото си ниво за последните четири десетилетия.
    Това показва допитване на центъра "Пю", цитирано от Асошиейтед прес и БТА.

Почти половината анкетирани - 49%, заявяват, че САЩ "трябва да си гледат собствената работа" в международните дела и да оставят другите страни да се оправят както намерят за добре със собствени сили. За сравнение през декември 2002 г. на това мнение са били само 30% от запитаните.

"Изолационистката нагласа достигна най-високото си ниво за последните четири десетилетия", е озаглавен докладът на центъра "Пю" за допитването относно ролята на САЩ в света. Само 32% от запитаните са съгласни с увеличаването на американското военно присъствие в Афганистан, а 40% предпочитат военният контингент на САЩ в тази страна да бъде начален.

Според 41% от анкетираните, САЩ сега играят по-незначителна и слаба роля като световен лидер отколкото преди едно десетилетие. За сравнение непосредствено преди нападенията от 11 септември 2001 г. на това мнение бяха 25% от анкетираните.

По мнението на председателя на центъра "Пю" Андрю Кохът нарастването на изолационистките нагласи се дължи най-вече на много лошото състояние на икономиката, както и на общественото недоволство от водените от САЩ две войни в Ирак и Афганистан.

44% от американците смятат, че водещата световна икономическа сила сега е Китай, а 27% посочват САЩ. За сравнение през февруари 2008 г. 41% смятаха, че САЩ са водещата икономическа сила, а 30% посочиха Китай. Мнозинството запитани - 63% смятат, че САЩ са водещата военна сила в света.

Образът на Франция в очите на американците се е подобрил значително след разногласията между тях за войната в Ирак. Изследването показва, че сега 62% от тях имат благосклонно отношение към Франция в сравнение с 29% през 2003 г., посочва Франс прес.

Втората най-богата? ХАХА ! Хората са умирали от глад и бедност, имало е крепостни селяни! Феудализъм в 20 век. Много е била развита хаха. според теб е била по-богата от Англия, Франция,Испания, Португалия,Белгия.... Та тези държави са владяли света. Англия и Франция са деляли Африка. Вие кво сте имали? Гори и планини в сибир, където сте пращали политическите затворници на заточение. Да не говоря как точно губите война с японците и след това се биете в първата световна. Не се лъжи мой човек. Русия е била много назад. Както е била преди Петър I Велики.

Град
    Екатеринбург, Русия
    Крепостното селяновство е отменено в края на 19 век. В първата световна да не забравяме че се биехме на 2 фронат - вътрешен с долните мазни немски подлоги - болшевиките и в Европа срещу Германия, Австро-Унгария и другите, освен това времето на война не е най-подходящото за водене на устройствени реформи, т.е.работата на временното правителство.

За арзлика от Русия, Япония обаче има много повече загуби и като жива сила и като натрупан вншен дълг, докато Япия руги 1,8% от населението си, то Русия губи само 0,5, а външния дълг на Япония е 2400 млн ейни , докато на Русия само една трета от това. Териториалните загуби са недначителни и не имат никакъв отрицателен икономически характер.

При следващите войни обаче си връщаме -бепрецедентните победи при езерото Хасан и при Халхин-Гол.

Освен това през 1905 отново има революция, което отново се явява причина за затрудненон водене на войната, като до 1905 войната е в полза на Русия, но след възстанието нещата потръгват за Япония.

Мега фен Аватара на ZipFail
    Комунизма възтановил икономиката на Русия ? АхАХахахахах
    Икономическата система в комунизма е една от най-малоумните от всички идеологии в света..(след анархизма естествено :>)
    1. Не предразполага индивида към специализация в областта си
    2. Нулева мотивация на какъвто и да е пост
    3. Шуробаджнащина
    4. Невъзможност за саморелулация на пазара(именно заради тея 5-годишни планове)
    5. Инвестиране в ненужни социални придобивки и ненужни работни места
    6. Инвестиране в умиращи отрасли
    и т.н. и т.н.

Град
    Монтана
    Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Икономическата система в комунизма е една от най-малоумните от всички идеологии в света..(след анархизма естествено :>)
    3. Шуробаджнащина
    и т.н. и т.н.
    Темата за комунизма е доста спорна и без да бъде видяно как би действал един светоен комунизъм - неможе да се спори. А това никога няма да стане. Можете ли да си представите свят без капитал (без намесата на пари) и териториално деление?! Дали найстина бихте работили за храна и дрехи вместо за пари или това ви изглежда като утопия? За мен лично е утопия, но в крайна сметка никой неможе да бъде сигурен.

BERCUT - САМО една година?! Ами питам защото виждам, че българският ти е по-добър от една голяма част от българското население. Аз и затова помислих, че си български гражданин.

П.С. - Не вярвах, че ще ме послушаш за аватара.

Град
    София
    Американците: Какво ни интересуват другите!
    04 декември 2009 / News.dir.bg
    Американците обръщат гръб на останалия свят и нагласата им към изолационизъм във външната политика е достигнала най-високото си ниво за последните четири десетилетия.
    Това показва допитване на центъра "Пю", цитирано от Асошиейтед прес и БТА.

Почти половината анкетирани - 49%, заявяват, че САЩ "трябва да си гледат собствената работа" в международните дела и да оставят другите страни да се оправят както намерят за добре със собствени сили. За сравнение през декември 2002 г. на това мнение са били само 30% от запитаните.

"Изолационистката нагласа достигна най-високото си ниво за последните четири десетилетия", е озаглавен докладът на центъра "Пю" за допитването относно ролята на САЩ в света. Само 32% от запитаните са съгласни с увеличаването на американското военно присъствие в Афганистан, а 40% предпочитат военният контингент на САЩ в тази страна да бъде начален.

Според 41% от анкетираните, САЩ сега играят по-незначителна и слаба роля като световен лидер отколкото преди едно десетилетие. За сравнение непосредствено преди нападенията от 11 септември 2001 г. на това мнение бяха 25% от анкетираните.

По мнението на председателя на центъра "Пю" Андрю Кохът нарастването на изолационистките нагласи се дължи най-вече на много лошото състояние на икономиката, както и на общественото недоволство от водените от САЩ две войни в Ирак и Афганистан.

44% от американците смятат, че водещата световна икономическа сила сега е Китай, а 27% посочват САЩ. За сравнение през февруари 2008 г. 41% смятаха, че САЩ са водещата икономическа сила, а 30% посочиха Китай. Мнозинството запитани - 63% смятат, че САЩ са водещата военна сила в света.

Образът на Франция в очите на американците се е подобрил значително след разногласията между тях за войната в Ирак. Изследването показва, че сега 62% от тях имат благосклонно отношение към Франция в сравнение с 29% през 2003 г., посочва Франс прес.
    Хахахаха. Някой тъп български журналист яко се е наакал. САЩ в момента са силата, която диктува какво се случва в ООН и НАТО. Да в лошия отношения са със Северна Корея, Иран и Виетнам. Колко му пука за такива държави освен на комунистическия СССр....пардон, Русия исках да кажа...

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от DedoViMraz
    Втората най-богата? ХАХА ! Хората са умирали от глад и бедност, имало е крепостни селяни! Феудализъм в 20 век. Много е била развита хаха. според теб е била по-богата от Англия, Франция,Испания, Португалия,Белгия.... Та тези държави са владяли света. Англия и Франция са деляли Африка. Вие кво сте имали? Гори и планини в сибир, където сте пращали политическите затворници на заточение. Да не говоря как точно губите война с японците и след това се биете в първата световна. Не се лъжи мой човек. Русия е била много назад. Както е била преди Петър I Велики.
    Много вярно.

БЕРКУТ, няма ли да кажеш най-накрая, че вие сте най-богати поне да ти се смеем още? После ми викай кой сляп, кой не...Ти си кьорав. Лъжи се и си чети комунистически промитите соц книжки и бабини разкази за великата Русия. Само с тях и с пияните руски националистически песнички ще си останеш някой ден, някой ден, в който НАТО ще сложи край на тази пост-комунистически илюзия наречена Русия.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    3. Шуробаджнащина
    и т.н. и т.н.
    Аз като казвам, че в Русия продължават да ги учат на комунизъм и селяния, ще ме обвините, че съм демократическо изчадие.

Но добре му го каза на доволния комунист, който вярва във фантастични клипчета и прогизнали от алкохол песнички за руско господство. Била много богата докато хората и са умирали от глад и в армията е имали инедостиг на оръжия и е нямало и продължава да няма ток в сума ти населени места? В Русия май разбирам защо има дълбаене в една дупка - та то вие не знаете думата развитие какво значи? Един речник толкова ли е скъп? 10 долара? Оп купейки исках да кажа, простете моето невежество...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си