- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Ето какво е всъщност комунизма и какво е било в СССР!
Vesk0u преди да дойда тук живях в Молдова сред доска голяма българска общонст и посещавах българско училище, затова владея на задоволително ниво българския.
Аз въобще не одобрявачм съветския съюз, ако го одобрявах в подписа ми нямаше да дам линк за клипа и нямаше да стоят тези символи. По времето на царя не е имало недостиг на оръжие, такова е имало в РККА, а това не е царската армия, а тъпата комунистическа армия. Единственото нещо което удобряма от СССР е космическата програма и развитието на военното дело.
Ти май все още продължаваш да сравняваш Русия с СССР въпреки че милиард пъти казах РУСИЯ НЕ Е СССР И СССР НЕ Е РУСИЯ, ти малоумен ли си? Можеби не при последния император, но при всички перди него е имало възход - всяка империя е имало добри илоши моменти. Както вече казах, ако октомврийскат революция беше станала преди или след войната болшевиките щяха да бъдат смазани както декабристите, както възтанието на Пугачов и революцията от 1905. Мисля че доста лесно може да се разбере от разсъдливи същества с малко мозък в главата че комунистическото движение беше спонсоринано от Германския кайзер, защото нека си прпомним как Гермавия щом започна революцията започна да се бие с други, ако Европа не се боеще от Русия, то никоя страна нямаше да позволи това да се случи, просто вкички ги беше страх и желаеха смъртта на Русия.
^Не аз не съм тъп. Ти явно не разбираш иронията?
Има три вида ирония: драматична, ситуационна и вербална.
Случая с Русия и СССР е ситуационна ирония. Освен това е алюзия.Не сме 6 клас да обяснявам кое какво е.
amk933 - Да кажеш, че НАТО ще смаже Русия звучи смешно и нелепо! Виж, Америка може и някой ден да се самоунищожи или светът да се обърне срещу нея, но Русия никога няма да бъде свалена от която и да е държава! (с това мое изказване не искам да бъда помислян за русофил или комунист, просто казвам нещата такива каквито са)
Не казвам, че ще смаже, а казвам, че, ако Русия има неблагоразумието да напдне член на НАТО, ще бъде смазана от НАТО. Като казвам НАТО визирам Америка, Канада, Германия, Франция, Великобритания и по-вличтелните държави там. Няма никакъв шанс. Тя първо няма шанс срещу Америка, а какво остава за Америка + още от най-силните държави.Първоначално написано от Vesk0u
ПС: Нелепото в случая е да твърдиш, че Русия с икономиката си от 2 милиарда има някакъв шанс срещу 37 милиардната икономика на САЩ, Канада и ЕС.![]()
Ако първо бъде нанесен мощен ядрен удар върху страните от НАТО - тези които ти изброи, а те нямат ефективна защита от руските ракети на фронта срещу Русия, Китай и Индия ще остане само САЩ. Един бутон - 18 000 бойни глави над Европа - какъв ли ще бъде ефекта. Да не говориме за свръх оръжието за масово поразяване - в Русия има 15 бойни глави с мощност 150 мегатона, които никога досега не са изпитвани по простата причина че когато са разработени не е имало ракета която да ги носи, но в момента "Ангара" с леки доработки ще се справи отлично. А дори да бъдат унищожени от лазер, тъй като системата на задействане е топлинно-енергийна - т.е. взрвивът се подбужда от по-малка ядрена бомба с мощност половин мегатон взривът на основната част отново ще се изпълни и ще нанесе някакви щети. Най-малкото нещо което ще пречини е свръхойнизация на атмосферата над мястото на взривъ ккоето от своя страна ще разтрои радарите за известно време. Има и друг възможен вариант който ще унищожи цялата планета - във водата има доста телур - изотоп на водорода, който се използва и в руските атомни бомби - при такъв мощен взрив във вода океаните просто ще експлоадират. И пак повтарям - подценяваш Русия, както Обама направи, ще видиме кой кого ще унищожи.Ако САЩ не ги беше страх можеша август 2008 да помогнат на Грузия, единственото нещо което направиха беше изпращането на протестна нота. И само не ми казвай че им било жал за руснаците![]()
![]()
![]()
![]()
^Ауууу как хубаво си вярваш?
Евала. Америка с една неутронна бомба ще заличи цяла Русия, да не кажа Азия.Един стелт е достатъчен да унищожи Русия. Какво остава за 22 стелта всеки с по една такава? Тъпите ви радари ще ги хванат през крив макарон.
Още повече, че вашите самолети/ракети още като излязат от Русия ще бъдат прихванати от радарите на НАСА и от военните поделения в Хаваите ще бъдат разрушени много по-близо до Русия отколкото до Америка. Виж и Канада ще пострада, но трябва да сте адски тъпи да си взривите 150 мегатонна бомба до главата, защото точно това ще е ефекта от космичните лазери.
То ЦЕРН може да заличи цялата планета с една черна дупка, ама нали се сещаш кога ще го направи ?![]()
В една война целта не е да заличиш другия от картата.. ^
В момента се разработват нови ракети които да са неуязвими за американските оръжия в космоса и за лазерите и не продължавай да ми тръвдиш че ракетния ви щит е надежден, защото миналата година руска ракета си прелетя най-спокойно над америкканските радари в Европа и се самоунищожи, а през 2007 Ту-160 прелетя над ляска, защо не ги унищожиха, като са можели. Защото не разбраха, защото трябваше да мине седмица през която в генщаба генералите се спукваха от смях от"моща" на Америка, която не засече "допотопни" самолети и чак тогава им казаха и им предадоха даже данните от полета. Явно ти не разбираш. А да не говориме как ще засечете 150 мегатотнна бойна глава на ракета.
ЗипФайл не аз прокарвам идейте как да се заличи някоя страна по време на война, а амк го прави, аз просто отговарям и предупреждавам какво ще се сучи със всеки който посегне на Русия.
^Вярвай си бе заблудо, няма лошо. Това го споменаваш за 15 път. Явно си малоумен. Обясних го веднъж преди 100 поста - нямам намерение да се повтарям.
Русия е нищо срещу Америка, голямо нищо.![]()
Не съм казал, че е целта или, че ще го направи, казвам, че има силата да го стори и това е факт. Русия е безпомощна в една война срещу държавата с най-богатата армия, най-силната икономика, най-модерната ПРО, най-силната флотилия и най-силните военно-въздушни сили. Русия винаги е гонила Америка и все я е настигала със закъснение. Е във една война никой няма да и даде 10 години да навакса.Първоначално написано от ZipFail
Америка вече спечели една война срещу Русия, ще спечели и втора.
Коя война САЩ е спечелила? В АФганистан ли? Тази война не е спечелен от никоя от двете страни - първо защото не са имали преки сблъсъци, второ защото там съветската армия е била като миротворческа сила и сами решават да напуснат без каквито и да е договори за мир и т.н., и трето СССР не е Руската федерация (последното го казвам за стотен път). А за хиляден ъпт казвам - не подценявай Русия.
ПП Ако Екатерина не беше продала пълната със злато Аляска на САЩ сега САЩ щеше да е една мижава страница, никому неизвества, без какъвто и да е глас.
Първоначално написано от BERCUT
![]()
![]()
![]()
САЩ живее точно от Аляска. Ти си смешен вече, ама мнооооого смешен. Дори ми се струва излишно да споря с теб. Особено след този ти коментар. Американската икономика от 14.5 милиарда долара точно на Аляска се гради. Америка не печели от суровини, а от услуги, ако въобще си наясно какво е това.
Второ, за Студената Война говорех, която завършва със звучния крах на СССР и отдръпването на Русия от военните инвестиции, защото не помня, по думите на кой съветски президент беше, държавата е в несъстоятелност да влага повече от парите си в оръжие.
Оооо, и не ми говори, че СССР е различно от Русия. Да, териториално е различно, но основната част от СССР е била Русия. Нали ми говереше колко било лошо да се отмяташ от историята си? Ти какво правиш в момента? Харесва ти или не, Русия е модерен евфемизъм за СССР. Кое е наследника на СССР - Русия. Няма какво да се отмяташ от собствената си история.
И не не подценявам Русия - просто фантазиите и мечтите ти са меко казано реални. За мен Русия изобщо не е обект на интереси. Все ми е тая дали ще я има или не. Не ми пука какво ще се случи с нея. Безразлична ми е. Аз евтин комунизъм не харесвам --> няма как да харесвам Русия.
И аз не мисля да споря с човек който приравнява СССР с Русия. И не се срамувам от историята си, приемам я каквато си е. От Аляска идват 15% от икономиката на САЩ.А студената война не е никаква война, а просто една надпревара благодарение на която светът е такъв какъвто е в момента - с много по-развити технологии, от колкото биха били ако я нямаше тази война, защото тя породи революция в научните среди, нещо от което спечели цял свят.
А СССР не е бил управляван от руснаците, поне не само он тях за да може да се каже че Русия му е наследник. Второ правителството на СССР отрича всякакви връзки с царската власт на бившата Руска империя, на която вече Руската федерация е чиста и законна наследница. В ООН Русия е призната за наследник на СССР след гласуване между бившите съветски страни коя от всичките 16 да заемеме мястото на СССР. Ако Русия беше наследница на СССР то нямаше да се налага да се дели военната техника, а всичко би отишло в Русия. Пето - икономическият модел на Руся и начи на водене на външна и вътрешна политика е много по-различен.
Защо САЩ не се бори с репресивните режими и диктатори в Африка? Например в Сиера Леоне...Първоначално написано от amk933
амк иска с неутронно оръжие САЩ да ни заличи, а не в конвенционална битка между пехота, което пак няма да стане.
Ако има война ще се води с пехота,танкове,самолети,фл т...нито една от двете държави не би рискувала с оръжия като атомни,неутронни бомби.
Малка закачка с братушката![]()
![]()
Безстрашният Симо Хайфа, който заради белият си камуфлажен костюм бе наречен от съветските войници „Бялата смърт“ и признат и обявен за национален герой на Финландия
Симо Хайха е финландец и преди Съветско финската война водел скучен живот на фермер. През 1939 г. когато Съветския Съюз нападнал родината му, той решил да я защити.
Взел вярната си винтовка, няколко консерви с храна и облечен изцяло в бяло се отправил към гората, където започва да стреля по всеки руснак, който видел.
Само за 100-те дни през които действал, при средна температура под минус 30 градуса и над метър сняг, той убил 542 човека с пушката си и поне още 150 с картечния си пистолет. Крайната му черна статистика била – 705 души.
Руснаците били толкова изплашени от него, че му дали прякора „Бялата смърт“ и започнали да изпращат цели отряди, които да го ликвидират. Един от тях бил специален и се състоял само от снайперисти. Никой от тях не оцелял.
Като разбрали, че не могат да го убият с човешка сила, руснаците бомбардирали всяко място, където той можел да се крие. Най-доброто им попадение била бомба, която паднала близо до Симо и разкъсала камуфлажа му, но нищо повече.
На 6 март 1940 случаен изстрел с избухващ патрон отнесъл половината му лице, което го спряло за около седмица. На 13 март 1940 Съветско финската война приключила.
Симо Хайха се превърнал в национален герой на Финландия. Починал от старост през 2002.
http://luba4ko.wordpress.com/2009/05...A%D1%80%D1%82/
"Tolerance and apathy are the last virtues of a dying society..."
-- Aristotle
Първоначално написано от Wildchildd
Дали ? Щом през 2-рата Световна САЩ рискува, какво остава за сега ?
За финландците признавам че ни озориха, същински наследници на викингите.
САЩ обаче ще бъде пометена много бързо всичко, нищо здраво няма а остане, а американските жени ще ги заклеймим в руска сперма.
Защо САЩ да се бори с всичко? Защо щатската икономика да влага пари навсякъде? Право го достатъчно успешно в Азия. Да се сети някой друг.Първоначално написано от randomperson
![]()
Хахахахаха. От гробищата ли ще ги заклеймите?Първоначално написано от BERCUT
![]()
![]()
Не аз намесих мегатонните ви бомби в това, а ти, така че не ми прехвърляй нещо, което не аз започнах, а ти. Америка ако метне неутронна бомба в радиус от 10 000 км всичко ще изчезне, така че това е последното нещо, което някой иска да се случи.Първоначално написано от BERCUT
![]()
Аз само споменах че ако Русия е агресорка досега от Грузия да нямаше и следа, а ти започна да се заяждаш за ядрената мощ.