Майка ми и баща ми са разведени от като съм била много малка.
Преди две години, майка ми си намери мъж, ожениха се и заминахме да живеем в чужбина.Втория ми баща е супер пич, само че майка му..
От началото почна да дразни мен и майка ми.Говорихме с нея, включително втория ми баща, но никакъв резултат- прави се на луда.
Идва у нас през месец-два и остава за по седмици, а никой не я кани. Има поне три апартамента- в България и в друга държава.
Постоянно се прави, когато е у нас 24/7 е комедия, истерии...
Например когато майка ми току-що беше родила, сестра ми беше на седмици /най-много месец/ майка ми едва гледа, става в пет часа сутринта за да си направи закуска да има кърма за бебето.И оттук нататък крясъци- защо не ѝ била направила закуска /на майката на баща ми/, колко не-гостоприемна била.
Ама чакай бе, човек.Какво майка ми да е гостоприемна при положение че нито е канена тази жена, нито нищо.На мен не ми прави закуска, на баща ми също.Защо на нея?
А беше вкъщи за да помага на майка ми с бебето.
Или, миналия път /преди две седмици си отиде/ се връщам от училище с яке в ръка, бях по суичър /беше топло/.Отново- крясъци, щяла съм да се разболея, да заразя сестра ми която е на годинка и тя щяла да умре. Добре де, за мен, ама за внучката си да казва че ще умре.. После с майка ми и малката излязоха.
Връщат се, попитах майка ми дали е студено навън /разбира се, отговорът беше не/.
После нито ми се извини, нито нищо.
След няколко седмици, втория ми баща заминава на командировка и съвсем случайно тя точно тогава идва.
Обаче той както през деня е на работа не знае че майка му ни крещи, дразни и тероризира.Не знам за майка ми, но на мен тази жена ми трови живота.
Обади се и каза че идва.Нито пита, нито нищо..
Сега спорът е такъв- защо ще идва точно сега, а после за празниците отново.Което означава месец и повече с нея.
Нашите по цял ден си крещят.
Мисля че тя ще постигне какво целеше- да ги раздели.Нито знам защо толкова ме мрази, нито защо толкова мрази майка ми.
Постоянно ги чувам как се разправят.Втория ми баща иска тя да дойде /все пак му е майка, а и той не знае какво е положението с нея вкъщи../ а майка ми не иска.
Сигурна съм че майка ми ще стигне до крайности ако тя дойде.Ще се местим в хотел или ще заминем за малко...
Окей- да идва.Но защо точно когато баща ми е на командировка?Нали него идва да вижда...
Може би изглежда глупаво както го разказвам, но толкова пъти съм виждала майка ми да плаче заради нея...
Просто исках да споделя..
Съжалявам за безбройните грешки, но не уча български от вече доста време.