Цитирай Първоначално написано от [B
a[N]D[i]T[k]a]UofT - ТРЪНКИ НА ГЛОГИНКИ... всъщност не... МНОГО зависи какво искаш да учиш след гимназия ... Към какво си се запътил? Според мен най добрите университети в Торонто са Yorк и UofТ но не можеш да кажеш кой е по добър.. и 2та си имат +-вете и --те.. Мисля че може да теглиш заем от банката или OSAP и от там да си плащаш обучението.. също мисля че може да се пробваш да вземеш някоя стипендия (те предлагат толкова глупости в Торонто че стипендия за ученици които идват от други страни не би ме изненадала..) btw аз нямам хубаво мнение за UofT защото имам познати там и те много се оплакват, казват че не само е трудно ами и на професорите не им пука особено.. в об6ти линии само ти взимат парите и не се грижат за учениците си... и гледах едни статистики и пише че процента на учениците които влизат и изкарват до последна година с това което са си наумили в университета е към 20-30% .. но казвам ти всичко си зависи до това какво искаш да правиш след гимназия, към какво си се насочиЛ? (p.с и аз съм 11 клас в момента но вече почнах да се инт от тези неща ако искаш ми пиши на ЛС ако имаш др въпроси и мислиш че мога да ти помогна..)
Точно тая работа с университетите е адски нашумяла покрай мен в момента и имам безумно много флайъри.. според мен UofT e по-добър от Йорк, ( имам доста приятели там и не се оплакват.. ) но на това момиче ще и е адски трудно. Вие вече и обяснихте за какво става въпрос Авторке, искам само да ти кажа, че наистина ще ти е много трудно и трябва да си много, много амбицирана. Не искам да те плаша, но имай на предвид, че ще си далеч от семейството си, университета е доста скъп (предполагам с журналистика хич няма да е малка цената) и аанглийския ти трябва да е .. много добър. Никой няма да се смили над теб, защото си нова. Това само в гимназията да стане като че ли.. абе с една дума - дупе да ти е яко! Късмет!