Много гадно Но наистина не е трябвало да го караш да избира... все пак ти си му гадже, а той родител... нормално е да избере баща си. Радителите са ти за цял живот и не се сменя,т докато гаджетата идват и си отиват... Макар че от друга страна не е е много хубаво това, че се подчинява за всичко - той един вид няма собствено мнение за абсолютно нищо, а приема за такова бащиното... Някои родители наистина са доста строги в отглеждането на децата си, ясно е че го правят за добро, но понякога... краищата трябва да се отпускат... Приятелят ти сега си мълчи за всичко, но като стане на 18 - 18+ и ще дойде момент, в който ще му кипне и нещата ще станат страшни... И не, баща му няма да престане когато синът му стане пълнолетен, повярвайте ми... Мама е същата (е не чак толкова остра и строга) и аз си мислех, че като направя 18 и ще спре, но не... в момента съм на 20, а тя продължава да се опитва да контролира живота ми... само дето не й се получава особено Така че според мен приятелят ти трябва да си изкаже мнението по въпроса... Не да се кара с баща си заради теб, а просто да седнат и да поговорят и да каже това, което той иска и мисли, а не да се подчинява безусловно като някой безхарактерен лигльо...Той вече е на възраст, в която трябва да си гради характера, а родителите му в момента не го учат на нищо друго освен на подчинение и един ден това момче ще бъде същият какъвто е сега и в живота... ще стане мъж под чехъл