Един много тежък и поучителен филм Seven Pounds със Уил Смит много хубав филм
http://zamunda.net/details.php?id=74538&hit=1
Много добър филм, проследяващ борбата за незавасимост на Ирландия
"Tolerance and apathy are the last virtues of a dying society..."
-- Aristotle
Rich Kids и It`s all gone Pete Tong
не е кат да няма
Локо Пловдив и тесни пичkи майна.
АбсолЮтно изкувствен филмПървоначално написано от EternalEyes
![]()
Молът е културна работа и там се срещат САМО интелигенти хора.
ще го създадем тоя интерес бе, ще го създадем. революция!Първоначално написано от JimmyGestapo
не подканям към възвишено-задълбочени рецензии и ревюта, нито пък към преразказване на случилото се в някой филм, наистина.
въпросът е да не се драсват по 10 заглавия, като най-отдоле се напише "КУЛТ".
виждаш ги, минават ти през погледа тия заглавиица на непознати за теб филми, а след няколко секунди вече си забравил, че въобще си отварял темата. ниШо не носи т'ва, майни.
сега гледам добре сте започнали, хвала.
искахте я тая тема, борихте се за нея (аз също, но пасивно. вече се бяхте разбрали с хоти, когато отворих форума вчера.), нека я използваме КАЧЕСТВЕНО!![]()
преди няколко дни гледах "Full Metal Jacket" за пореден път, като май т'ва е баш последният филм, който гледах.
съвсем накратко...
филма е на Стенли Кубрик - създателят на въпросният "Портокал" (A Clockwork Orange), който се споменаваше по-горе, както и на "The Shining"*, "Paths of Glory", и още бая филми, но само тези съм гледал.
*е, не съм фен на "ужасиите", но определено ми беше труден за гледане. изключително подтискащ и притеснителен саунтрак, а сцените бяха мудни и тегави.
отколоних се малко, но както и да е. та, за "Full Metal Jacket":
редки са случаите, в които даден филм няма нищо положително за казване и показване относно войната. да не говорим за филми, които са именно на тази тема - война, бойно поле, взривове, бомби, престрелки, бомбардировки и прочее.
тук обаче, ку-ра е точно такъв. още в първата част на филма ставаш свидетел на садистичните гаври на физическо и психическо ниво, от страна на командващият сержант, спрямо бъдещите морски пехотинци (marines), учейки ги, че всяка проява на слабост или поколебание от тяхна страна, води до смърт... тяхната, нали.
но нека това не ви плаши, защото цялата тази част е обсипана с хумор, дали черен, дали не - забавно е по някакъв начин.
и все пак, филмът наистина показва ужасът на войната. не се споменават чест и благородство, не се говори за герои.
става въпрос за истинското зверство и варварство на битката. място, от което се връщаш като социопат и убиец или изобщо не се, разгръщащо целия потенциал на "маринките".
прекрасна лента, както казват баш критиците. изумява с арогантните си и забавни сцени, много добре заснетата втора част и невероятно-страхотният саундтрак.
Rose Red
Типичният Стивънкинговски филм. Да ама не.
![]()
Става дума за паранормални явления и личностите, които могат да ги създадат (повече във филма). За мен това не е просто показване на чудовищна къща или малко "специално" момиченце...
Абееее, спи ми се.![]()
аз знам колко са култови тия филми бе, но това е, защото съм ги гледал.
както казах - заглавието минава пред очите ти, но не провокира интерес.
аз така започнах да гледам повечко филми. влизах в датата, четях, избирах, гледах...
та така, менче...
Taxidermia
"Неудържимото, анархично визуално въображение и гротескната поетичност на лентата са просто изумителни." - http://www.cinefish.bg/Taksidermiya-...ia-id2592.html
Ето ви един по-странен филм.
Audio ergo sum
Както каза ХотитУ, Das Leben der anderen aka The lifes of others е велик филм.Най-малкото, което може да се каже за него![]()
Гледах го през деня с 3 приятелки. Когато си тръгнаха, не мръднах от дивана, докато не се прибра майка миПървоначално написано от EternalEyes
![]()
![]()
![]()
След това го гледах с приятеля ми, с цел да го сплаша ... той се пръсна от смях, каза че е адски тъп и ме спука от бъзици после цяла вечер![]()
Бааа тоя филм е.........много психарски.
She watch the sun-thats all she needed to let go
She held the sea-thats all she needed just to Be Free !
ми да, т'ва е. тия 5% ще си пишем ревюта, ще си четем... идилия.
АЙДЕ!
Щото съм неграмотен-The Lives of othersПървоначално написано от SofiaRegularCunt
http://www.zamunda.net/details.php?id=182948&hit=1
ГоЛем филм![]()
В Good Bye Lenin синът ѝ как я баламосва и един ден-бюста на Ленен лети!Първоначално написано от SofiaRegularCunt
![]()
Още един култов филм![]()
Да живее Зигмунд Йен!
Аз съм гледала американската версия на тоя филм...Първоначално написано от mmKamm
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
деба велико..В началото пожарникарите от трима станах двама(или обратното)Мацката викаше адски изкувствено,а на мацката и оператора целта им беше да избягат.Защо не го напрвиха като бяха още на партера,щом видяха зомбито!?Първоначално написано от SofiaRegularCunt
![]()
SAW е в пъти по-смислен от REC,сигурно и War of Worlds ще излезе хорър![]()
![]()
Молът е културна работа и там се срещат САМО интелигенти хора.
60% от смисъла му се губи от превода. То повече си е свободен преразказ, отколкото превод.Първоначално написано от Pwnmaster
Ако го гледате - с английски субтитри.
Grumpy old madman
Първоначално написано от ArrowsOfDeath
![]()
по-странен е слабо казано - извратен, за хора с мнооого здрави нерви
кенефа в Лондон си е ба.ло майката майне, аз спокойно мога да си живея в него![]()
Локо Пловдив и тесни пичkи майна.
А имаше един толкова болен филм... Taxidermia. На мен принципно са ми интересни подобни неща, обаче този е доста гнусно и болно направен (и гнусно не в смисъл черва и кървища, ами... неадекватности) Не можах да го изгледам, но който иска може да го тества
http://www.imdb.com/title/tt0410730/
би трябвало да го има по родните тракери. Не че е a must, но все пак да споделя.
Saatana vittu perkele hate crew!
The Blair Witch Project не е най - големия хорър
Истина е филма е със страшно нисък бюджет но е донесъл големи приходи.
Кадрите от филма не са кадрите от тези хора който са били убити.
Истинските кадри са били намерени, прегледани и изиграни със други актьори.
Гледайте Cannibal Holocaust да видите за кво става на въпрос.
също така и The Hills have eyes (1 и 2)
А вече тежката артилерия е hellraiser.....
A knight's tale - готино, разпускащо рицарско филмчеМного се кефя на такива филми. Ако някой има да предложи нещо да споделя
![]()
добавям:
+
![]()
Just because she comes off strong,
doesn’t mean she didn’t fall asleep crying.
And even though she acts like nothing’s wrong,
maybe she’s just really good at lying.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZUw2zNR5Dzc[/youtube]Първоначално написано от SofiaRegularCunt
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last