- Форум
- По малко от всичко
- Наука, Култура, Изкуство
- Книгата която ме промени
за момента никоя
http://www.panoramio.com/user/598821
it's all a theatre and i'm never myself..
И какво ви обогати тази книга?"Пътеводител на галактическия стопаджия" на Дъглас Адамс.
Прочел съм някаде 100 книги до сега и доста съм се замислял над тях.![]()
Rich Boy - Throw Some D's![]()
Първоначално написано от DimovB
често съм чела психологически книги..с цел усъвършенстване..тях няма да коментирам-естествено,променили са ме.Първоначално написано от nickolai
'Тайната' промени начина ми,по който виждам света.
аа една страхотна книга е 'Джонън Ливингстън-Чайката' ..уникална е.и наистина ме вдъхнови. (:
[size=2][i][b]All that we are is the result of what we have ever thought -Buddha.
Аз не чета много, но доста филми са ми променили мисленето...
Всяка книга променя малко или много. Въпросът е дали ще запазиш промяната или не..
Ще дам само 1 книга, въпреки че чета много.
"Жътварят" на Тери Пратчет.
"I have seen the universe yawning, Where the black planets roll without aim - Where they roll in their horror unheeded, Without knowledge or luster or name."
Първоначално написано от Callisto
Всичко, което си написала е невероятно .. !! И аз си мислех, че когато кажа, че поредицата ''Здрач" е променила живота ми никой няма да го приеме на сериозно .. но наистина е така .. В днешно време трудно се намира истинска любов и аз се бях отказала да я търся.. Но след като прочетох Здрач.. си върнах надеждата .. .. След като прочетох цялата история аз се промених.. Имам по-голяма вяра.. и наистина вече искам да открия любовта .. Може би повечето хора смятат, че Здрач е боза .. и така нататък, но аз мога да ви кажа, че ако се опитате да вникнете в мисленето на авторката и в историята няма да съжелявате .. благодаря на всички прочели поста ми ..![]()
And now that you`re gone,, I just wanna be with you .. And I can`t go on,, I just wanna be with you .. Don`t let me down .. Come to me now <33
"На изток от Рая", "Клетниците", "Пилето", "С дъх на канела", "Сто години самота" И донякъде "Новолуние"
"Спрете Земята! Искам да сляза"
Джонатан Ливингстън Чайката - Ричард Бах
Книгите на Хорхе Букай
На изток от рая - Стайнбек
Into the wild (има филм по книгата) - Кракауер
Докосване до пустатата - Джо Симпсън
Пътеводител на галактическия стопаджия - Д. Адамс
(това са най-ярките за мен заглавия, но има и още много... за които или не се сещам в момента или мястото ще е недостатъчно)
Имаше и период в който четях изключително много приложна психология и от тогава са ми се отпечатали ума следните автори:
Вадим Зеланд
Джон Кехоу
Джо Витале
Бил Лукас
Всички книги, които съм чела, са ме променили по някакъв специален начин. Осъзнавам го след време повечето пъти...За конкретно заглавие "Дневникът на един маг" ми изниква, но не е нещо особено драстично. ^^
''Джонатан Ливингстън Чайката'' на Ричард Бах и ''Улица Консервна''.
силни са много.
Портретът на Дориян Грей - Оскар Уайлд . ;]
да... The C++ Programming Language - bjarne stroustrup
![]()
![]()
.
Лазерно гравиране на плочки, запалки Zippo и други предмети по избор!
За повече информация посетете >>> http://gravirane.pulslight.net/ <<<
.
Преди 7-8 години четох На Яве И На Сън, тогава много ми хареса.
Сега само на Стивън Кинг чета, малко съм се отклонила![]()
Жицата, жицата на тролея, вървя под нея, пуша и се смея..
,,Подсъзнанието може всичко''
Have A Faith!![]()
Това което не ме убива ме прави по - силна !
Не смятам,че определена книга може да ме промени.Всеки път,обаче,като завърша някоя и се замисля,откривам,че тя ме е научила на нещо.Няма значение жанра или автора,(почти) всяка книга си има история,от която накрая се опитвам да извадя поука.![]()
Малкият принц на Екзюпери... колкото по-голяма ставам, толкова повече плача накрая..
и Проницателят също..
Can I steal your mind for a while?
Can I stop your heart for a while?
Can I freeze your soul and your time?
http://www.youtube.com/watch?v=C_4kx8JvpqI
Всяка една книга,която съм прочела до този момент ме е променила по някакъв начин - малко или много. Може би най-вече "Подсъзнанието може всичко","Защо нямам приятели","Среща с греха".
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Не бих казала, че някоя книга ме е променила дотам че да е забележима промяна, но "Алхимикът" ми повлия изключително много и ме мотивира да преследвам целите си...след като я прочетох си направих и втората татуировка. Може би точно в този момент от живота ми е трябвало да прочета точно тази книга. Спорет мен това как книгите ни влияят зависи и от нашето емоционално състояние, за да намерим самите нас някъде из страниците...
And then my soul saw you and it kinda went:"Oh there you are. I've been looking for you"
За мен не е книга, а цял автор - Джак Керуак. А в началото дори не го харесвах; бях чела "По пътя" но не можех да й видя красотата, бях убедена, че е най-скучния пътепис, който някога съм чела. А после някои неща ми се преобърнаха в живота и преоткрих много неща, които бях игнорирала навремето - Джак, разбира се, беше сред тях. "Бродягите на Дхарма" беше като че ли първата му книга, която дочетох докрая, а после и "Пътя", разбира се, и като че ли и двете напълно ми извъртяха мирогледа, погледнах на света и на живота от една по-обща и вселенска гледна точка и постигнах голяма доза душевно спокойствие. Така че Керуак е, определено.
When you awaken in the morning’s hush
I am the swift uplifting rush
Of quiet birds in circling flight.
I am the soft starlight at night.
Do not stand at my grave and cry,
I am not there; I did not die.
Има само няколко книги, които са ме променили. Тази, която оказа най-голямо влияние е "Хари Потър". Джоан Роулинг е невероятна писателка, затова в цялата поредица има някаква магия, която ме завладя още когато прочетох първата глава на Филосовския камък. Иначе други книги, които са ме променили, са "Без дом" на Хектор Мало, "Чичо Томовата колиба" на Хариет Бичър Стоу и "Клетниците".
Труден въпрос, но ако трябва да говорим за промяна...
може би "Полет на кукувиче гнездо" и "Пилето" =)
Егати пилешката тематика хаха :Р
И с какво те промени "Улица консервна"?Първоначално написано от guinessgirl