.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 75 от общо 75
    Супер фен Аватара на AutomatiC
    за момента никоя
    http://www.panoramio.com/user/598821
    it's all a theatre and i'm never myself..

Супер фен Аватара на _donna_
    "Пътеводител на галактическия стопаджия" на Дъглас Адамс.
    И какво ви обогати тази книга?

Прочел съм някаде 100 книги до сега и доста съм се замислял над тях.
    Rich Boy - Throw Some D's

Цитирай Първоначално написано от DimovB
    Да, точно заради такива младежи страда държавата

Faltera е пич и си прави шоуто на ваш гръб, а вие се изживявате като големите моралисти и съдници.

Град
    with Christopher Drew <3

Re: Книгата която ме промени

Цитирай Първоначално написано от nickolai
    Чели ли сте книга, която смятате,че ви е променила по накъкъв начин ?
    често съм чела психологически книги..с цел усъвършенстване..тях няма да коментирам-естествено,променили са ме.
    'Тайната' промени начина ми,по който виждам света.
    аа една страхотна книга е 'Джонън Ливингстън-Чайката' ..уникална е.и наистина ме вдъхнови. (:
    [size=2][i][b]All that we are is the result of what we have ever thought -Buddha.

Голям фен Аватара на king95
    Аз не чета много, но доста филми са ми променили мисленето...

Всяка книга променя малко или много. Въпросът е дали ще запазиш промяната или не..

Ще дам само 1 книга, въпреки че чета много.
    "Жътварят" на Тери Пратчет.
    "I have seen the universe yawning, Where the black planets roll without aim - Where they roll in their horror unheeded, Without knowledge or luster or name."

Фен Аватара на Fr3eGiRl
    Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от Callisto
    Може да ме убиете, но книгата, която промени животът ми към полужителна страна беше Новолуние. Когато я четях бях в цъщата ситуация. Имах си гадже, но най-добрият ми приятел ме харесваше и обичаше от 5 години насам. Един ден реши да зареже всичко и да ми го каже. Това ме съкруши, понеже този човек ми е много повече от приятел...той е човекът без който не мога и на който винаги мога да разчитам, както беше при Бела и Джейкъб. Бях разделена м/у двамата човека, които обичам най-много. Гаджето ми замина на стаж в Италия през лятната ваканция. Бях много самотна, понеже бях свикнала винаги да сме си заедно. В тези моменти най-добрият ми приятел беше до мен. Грижеше се за мен, непрекъснато ми напомняше, че ме обича и би дал всичко за мен. Ходихме на море, забавлявахме се, гушкаше ме на плажа, но за мен всичко беше приятелско и не исках нещата да се задълбочът, понеже не исках да го изгубя като приятел. Една нощ на плажа си говорихме и стана така, че се целунахме. Имаше привличане и аз съжалявах за това. Обичах гаджето си, най-добрият си приятел също. На следващия ден най-добрият ми приятел замина при баба си в Созопол за 1 нощ, за да се видят, че не се бяха виждали от много време. Аз си останах в ботаническата градина, където бяхме отседнали заедно с мой приятели преподаватели от един факултет в София. Прекарах целия ден отговаряйки на есемесите на приятеля си. Обясняваше ми се в любов, съжалявал, че не ми е казал по-рано преди да се запозная с гаджето си...исписахме 73 есемеса, които още пазя преписани на 3 листа. Когато се върна при мен на следващия ден той ме вдигна от земята, завърта ме, след което ме целуна и прегърна. Бях адски объркана кое е правилно и кое не. Отношенията ми с гаджето ми от одавна не вървяха и му се виждаше краят. Реших да се отдам на течението и да се доверя на чувствата си, а именно, че искам да съм с приятелят си. Всичко беше прекрасно. Той беше готов на всичко за мен и правеше всичко (и още го прави). Аз колекционирам бири от цял свят и, понеже разбра коя е любимата ми бира, която се продава само и единствено в Чехия и Словакия, отиде от София чак до Словакия, за да ми я купи, върна се и ми я подари. Беше адски мило. За жалост след месец решихме да се разделим, понеже колкото и да се обичаме не беше уместно да сме заедно. Все още тайничко испитвах нещо към бившото си гадже. Приятелят ми го знаеше и решихме, че ще е най-добре да се разделим, за да не пострада никога нашето приятелство. То винаги е било много здраво и е такова вече 11 години.
    Моята история много ми напомня на Новолуние понеже Едуард замина далече от бела (както направи гаджето ми), през това време Бела беше редом до Джейкъб, който я подкрепяше, пазеше и се грижеше за нея) както моят приятел...те се целунаха (както и ние) Джейкъб испитваше чувства към бела (както приятеля ми), а Бела не беше сигурна в своите (както аз). За щастия всички се осъзнаха и Бела се върна при Едуард, както и аз. Той и просто всичко както и гаджето ми. След толкова много години той може и да ми е бивш, но е неизменна част от моята добра компания.

Всичко, което си написала е невероятно .. !! И аз си мислех, че когато кажа, че поредицата ''Здрач" е променила живота ми никой няма да го приеме на сериозно .. но наистина е така .. В днешно време трудно се намира истинска любов и аз се бях отказала да я търся.. Но след като прочетох Здрач.. си върнах надеждата .. .. След като прочетох цялата история аз се промених.. Имам по-голяма вяра.. и наистина вече искам да открия любовта .. Може би повечето хора смятат, че Здрач е боза .. и така нататък, но аз мога да ви кажа, че ако се опитате да вникнете в мисленето на авторката и в историята няма да съжелявате .. благодаря на всички прочели поста ми ..
    And now that you`re gone,, I just wanna be with you .. And I can`t go on,, I just wanna be with you .. Don`t let me down .. Come to me now <33

Град
    Sofia, Bulgaria
    "На изток от Рая", "Клетниците", "Пилето", "С дъх на канела", "Сто години самота" И донякъде "Новолуние"
    "Спрете Земята! Искам да сляза"

"Алхимикът"-П.Куелю

Джонатан Ливингстън Чайката - Ричард Бах
    Книгите на Хорхе Букай
    На изток от рая - Стайнбек
    Into the wild (има филм по книгата) - Кракауер
    Докосване до пустатата - Джо Симпсън
    Пътеводител на галактическия стопаджия - Д. Адамс
    (това са най-ярките за мен заглавия, но има и още много... за които или не се сещам в момента или мястото ще е недостатъчно)

Имаше и период в който четях изключително много приложна психология и от тогава са ми се отпечатали ума следните автори:
    Вадим Зеланд
    Джон Кехоу
    Джо Витале
    Бил Лукас

Всички книги, които съм чела, са ме променили по някакъв специален начин. Осъзнавам го след време повечето пъти...За конкретно заглавие "Дневникът на един маг" ми изниква, но не е нещо особено драстично. ^^

Парфюмът-Зюскинд

Град
    Wonderland
    ''Джонатан Ливингстън Чайката'' на Ричард Бах и ''Улица Консервна''.
    силни са много.

`Тетрадката` на Никълъс Спаркс и филма е много хубав
    SnoOpYyYyYy

Портретът на Дориян Грей - Оскар Уайлд . ;]

да... The C++ Programming Language - bjarne stroustrup

.

Лазерно гравиране на плочки, запалки Zippo и други предмети по избор!
    За повече информация посетете >>> http://gravirane.pulslight.net/ <<<

.

Град
    Dreamworld
    Преди 7-8 години четох На Яве И На Сън, тогава много ми хареса.
    Сега само на Стивън Кинг чета, малко съм се отклонила
    Жицата, жицата на тролея, вървя под нея, пуша и се смея..

Повече от фен
    ,,Подсъзнанието може всичко''
    Have A Faith!
    Това което не ме убива ме прави по - силна !

Мега фен Аватара на Colouring
    Не смятам,че определена книга може да ме промени.Всеки път,обаче,като завърша някоя и се замисля,откривам,че тя ме е научила на нещо.Няма значение жанра или автора,(почти) всяка книга си има история,от която накрая се опитвам да извадя поука.

Град
    Beyond the Sea
    Малкият принц на Екзюпери... колкото по-голяма ставам, толкова повече плача накрая..
    и Проницателят също..
    Can I steal your mind for a while?
    Can I stop your heart for a while?
    Can I freeze your soul and your time?
    http://www.youtube.com/watch?v=C_4kx8JvpqI

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    Всяка една книга,която съм прочела до този момент ме е променила по някакъв начин - малко или много. Може би най-вече "Подсъзнанието може всичко","Защо нямам приятели","Среща с греха".
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Град
    In a world you don't exist
    Не бих казала, че някоя книга ме е променила дотам че да е забележима промяна, но "Алхимикът" ми повлия изключително много и ме мотивира да преследвам целите си...след като я прочетох си направих и втората татуировка. Може би точно в този момент от живота ми е трябвало да прочета точно тази книга. Спорет мен това как книгите ни влияят зависи и от нашето емоционално състояние, за да намерим самите нас някъде из страниците...
    And then my soul saw you and it kinda went:"Oh there you are. I've been looking for you"

За мен не е книга, а цял автор - Джак Керуак. А в началото дори не го харесвах; бях чела "По пътя" но не можех да й видя красотата, бях убедена, че е най-скучния пътепис, който някога съм чела. А после някои неща ми се преобърнаха в живота и преоткрих много неща, които бях игнорирала навремето - Джак, разбира се, беше сред тях. "Бродягите на Дхарма" беше като че ли първата му книга, която дочетох докрая, а после и "Пътя", разбира се, и като че ли и двете напълно ми извъртяха мирогледа, погледнах на света и на живота от една по-обща и вселенска гледна точка и постигнах голяма доза душевно спокойствие. Така че Керуак е, определено.
    When you awaken in the morning’s hush
    I am the swift uplifting rush
    Of quiet birds in circling flight.

I am the soft starlight at night.
    Do not stand at my grave and cry,
    I am not there; I did not die.

Повече от фен Аватара на SunnyWinter
    Град
    Бургас
    Има само няколко книги, които са ме променили. Тази, която оказа най-голямо влияние е "Хари Потър". Джоан Роулинг е невероятна писателка, затова в цялата поредица има някаква магия, която ме завладя още когато прочетох първата глава на Филосовския камък. Иначе други книги, които са ме променили, са "Без дом" на Хектор Мало, "Чичо Томовата колиба" на Хариет Бичър Стоу и "Клетниците".

Фен Аватара на theseveredgarden
    Град
    София
    Труден въпрос, но ако трябва да говорим за промяна...
    може би "Полет на кукувиче гнездо" и "Пилето" =)

Егати пилешката тематика хаха :Р

Цитирай Първоначално написано от guinessgirl
    ''Джонатан Ливингстън Чайката'' на Ричард Бах и ''Улица Консервна''.
    силни са много.
    И с какво те промени "Улица консервна"?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си