Може да ме убиете, но книгата, която промени животът ми към полужителна страна беше Новолуние. Когато я четях бях в цъщата ситуация. Имах си гадже, но най-добрият ми приятел ме харесваше и обичаше от 5 години насам. Един ден реши да зареже всичко и да ми го каже. Това ме съкруши, понеже този човек ми е много повече от приятел...той е човекът без който не мога и на който винаги мога да разчитам, както беше при Бела и Джейкъб. Бях разделена м/у двамата човека, които обичам най-много. Гаджето ми замина на стаж в Италия през лятната ваканция. Бях много самотна, понеже бях свикнала винаги да сме си заедно. В тези моменти най-добрият ми приятел беше до мен. Грижеше се за мен, непрекъснато ми напомняше, че ме обича и би дал всичко за мен. Ходихме на море, забавлявахме се, гушкаше ме на плажа, но за мен всичко беше приятелско и не исках нещата да се задълбочът, понеже не исках да го изгубя като приятел. Една нощ на плажа си говорихме и стана така, че се целунахме. Имаше привличане и аз съжалявах за това. Обичах гаджето си, най-добрият си приятел също. На следващия ден най-добрият ми приятел замина при баба си в Созопол за 1 нощ, за да се видят, че не се бяха виждали от много време. Аз си останах в ботаническата градина, където бяхме отседнали заедно с мой приятели преподаватели от един факултет в София. Прекарах целия ден отговаряйки на есемесите на приятеля си. Обясняваше ми се в любов, съжалявал, че не ми е казал по-рано преди да се запозная с гаджето си...исписахме 73 есемеса, които още пазя преписани на 3 листа. Когато се върна при мен на следващия ден той ме вдигна от земята, завърта ме, след което ме целуна и прегърна. Бях адски объркана кое е правилно и кое не. Отношенията ми с гаджето ми от одавна не вървяха и му се виждаше краят. Реших да се отдам на течението и да се доверя на чувствата си, а именно, че искам да съм с приятелят си. Всичко беше прекрасно. Той беше готов на всичко за мен и правеше всичко (и още го прави). Аз колекционирам бири от цял свят и, понеже разбра коя е любимата ми бира, която се продава само и единствено в Чехия и Словакия, отиде от София чак до Словакия, за да ми я купи, върна се и ми я подари. Беше адски мило. За жалост след месец решихме да се разделим, понеже колкото и да се обичаме не беше уместно да сме заедно. Все още тайничко испитвах нещо към бившото си гадже. Приятелят ми го знаеше и решихме, че ще е най-добре да се разделим, за да не пострада никога нашето приятелство. То винаги е било много здраво и е такова вече 11 години.
Моята история много ми напомня на Новолуние понеже Едуард замина далече от бела (както направи гаджето ми), през това време Бела беше редом до Джейкъб, който я подкрепяше, пазеше и се грижеше за нея) както моят приятел...те се целунаха (както и ние) Джейкъб испитваше чувства към бела (както приятеля ми), а Бела не беше сигурна в своите (както аз). За щастия всички се осъзнаха и Бела се върна при Едуард, както и аз. Той и просто всичко както и гаджето ми. След толкова много години той може и да ми е бивш, но е неизменна част от моята добра компания.