- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Съвет, немски или руски
В девети клас трябва да избираме между втори език - немски или руски?
Кой от двата е по-лесен и би се научил горе-долу само за 4г. Кой е с по-голяма перспектива? И примерно ако си учил 8-9г. англйски би ли ти било в помощ за немския?![]()
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
Първоначално написано от meche95
руски според мене.. мисля че граматиката му е по лесна, а и напоследък става по известен и все повече се говори ... мое мнение... твое решение![]()
If you're leaving close the door.
I'm not expecting people anymore.
Hear me grieving, I'm lying on the floor.
Whether I'm drunk or dead I really ain't too sure.
I'm a blind man, I'm a blind man and my world is pale.
When a blind man cries, Lord, you know there ain't no sadder tale.
Ако може като отговаряйте казвайте какъв език сте учили![]()
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
Първоначално написано от meche95
Аз уча немски.Не, че знам нещо де, тя г-жата нищо не ни преподава, а на контролни ни диктува отговорите.За малкото време, в което го учихме, когато бях 9ти клас, ми се стори интересен.Чувала съм, че в руския има много падежи и е по-труден.
Аз лично бих избрала немския.Мразя звученето на руския![]()
Понякога поставяш стени около себе си
не за да отблъснеш хората,
а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.
Аз уча руски..Лесен е - почти като българския..За немския не мога да кажа нищо..
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Аз лично мисля , че немският има по-голяма перспектива, но крайното решение си е твое все пак !!Мисля също , че ако си избереш този език ще ти е по-лесен , защото каза ,че си учила 8-9 години английски език , а не трябва да забравяме че Великобритание е към германската езикова група.
Това е в общи линии.
![]()
Само английски уча аз засега.![]()
To infinity and beyond.
Първоначално написано от mrtn
Немски.Сега уча англииски , но в 9ти клас ще уча немски и ми се струва че има по-голяма перспектива за учене в чужбина?![]()
I found someone I can trust..can you see that I am bound to you? ?
Хахаха които каза,че руския е спо-лесна граматика от немския явно си няма на представа и за двата езика...Немския естествено по-лесен е от руския и се говори на повече места![]()
Imagine smoking weed in the streets without ... cops ..
++ 8ми клас съм и съм с 1ви език руски и аз мислех,че ще е по-лесно но вече знам че не еПървоначално написано от nefchi_bs
![]()
![]()
Твърдо руски! Учила съм и двата езика. Първото което е, при руския език думите са близки до българските и се учат по-лесно, а граматиката също е по-близка до българската. При немския трябва да учиш не само напълно различни думи, а и die das der - това се учи със всяко съществително име и показва рода на думата, като наблягам на това, че числата не съвпадат с тези в бг, а се учат наизуст и се бъркат много. Също така се учи и множественото число заедно с думата, защото те често са различни. Граматиката е трудна. И 2та езика имат падежи. Аз лично предпочитам руския.
[23:35:32] Big toN каза: просто ти си си няква такава леко побъркана
аз у4а немск ве4е 3 години,не е много лесен,но мисля 4е е по-разпространен...
руски
Залагате ли?! Спечелихте ли?!
Че аз умирам, а вас ви презирам!
ами руският:
1.защото е близ до българския(немския до ае,но ае не го знаеш целия и докато учиш ае и немски може да ги бъркаш някой неща)
2.започва и той да се разпространява
3.по-звучен е (за мене немският е най-грозният език)
НЕМСКИ !
Преди няколко години бях изправена пред същата дилема искаше ми се немски,но в карйна сметка друг човек реши заради мен, влязох в руска паралелка.
Руския изобщо не ми харесва (въпрос на вътешна нагласа), но много ми се учи немски, ужасно много. За съжаление нямам нито средства нито време.
Моята препотъка е за немски, но най-важното е какво е твоето вътрешно усещане за нещата и каква е първосигналната ти реакция, когато помислиш за конкретния език.
Учила съм и двата езика ...повярвай и двата са кофти но това е според мен може на теб да ти хареса някой от тях.Това че повечето хора мислят че руският е лесен защото е по близък до бг ..жестоко се лъжете -граматиката му е ужасна има седем падежа,дразнещо (поне според мен) произношение..а за немския той пък има само 4 падежа ама това не трябва да ви успокоява...също има гадни части в граматиката иии грубото произношение иии въобще мн приятно
1 година съм учила немски, и 2 руски (продължавам с руския).
Немския попринцип ми по-харесва като език, по-хубаво ми звуучи и се говори в доста държави, ама руския си ми е на сърце, и не знам, може би ще предпочета руския. Успех с избора![]()
Първоначално написано от PurpleDream
![]()
Пусни ръката на мама и ше видим колко струваш
Спри да слугуваш и спри да се надуваш
Филията не е само с cash-има и мноо болка
За тва обаче няма как да чуеш в поп-фолка
Горе главата хора...
Руският език има трудна граматика; днес в България не се търсят толкова много рускоезични. Иначе е красив език и може да се използва в реално общуване по морето
Немският е по-лек в граматически план, много се котира в Европа и предоставя възможност за обучение в Австрия и Германия, където таските са много по-ниски от англоезичните страни. Неприятното е, че немският има грубо звучене и може да не ти допадне естетически.
Аз имам предпочитание към немския![]()
НЕМСКИ
руския има по-сложна граматика и 6 падежа,бе Боже..
това,че някои думи са същите като българските не значи,че по-лесно ще го научиш
все пак след 8 години английски,немския е най-собрия възможен вариант
азбуката е почти същата,граматиката лесна,а и е много по-разпространен от руския
все пак в щатите имаш по-голям шанс да се оправиш на немски отколкото на руски.. поне така си мисля
Kaname senpai <3
Kpop & Kdrama![Jrock,J-pop,Cpop,Mandopop,Cantopop] <3
Първоначално написано от FapFapINC
Що за малоумен въпрос бе?![]()
![]()
![]()
Естествено ,че руски ... майко...
![]()
Life's like a dick. It gets hard for no reason. :\
Руския е по-лесен,немския е с по-голяма переспектива.Аз уча немски в езикова гимназия
Deutsch lernen,копелетаа![]()
Брях,брях