- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Съвет, немски или руски
Мое мнение:Остави го мижавия руски, никъде няма да ти трябва, Deutch>Russisch.![]()
Male
и двата езика са хубави.
Ти щом си учила английски, значи немският определено ще ти е по-лесен. Освен това е адски подреден и логичен език, дори да не знаеш нещо, лесно би го измъдрил, защото просто неща са такива. За Европа е много добре да знаеш немски, то и навсякъде другъде де.. руският пък, все можеш да го скалъпиш някак си, колкото да се разбереш с рускоговорящ. А и освен това зависи какво искаш да следваш. В Германия са едни от най елитните и хубави университети на светааа. Аз лично ти препоръчвам немски
.
Бъди единственo себе си в света, койтo постояннo се oпитва да те превърне в някой друг !
----------------
sex : ♀
Руският ми е роден и естествено ти го препоръвам, и падежите не са седем, а шест. Освевн това руският се говори общо от около 260 милиона, а немският от около 120 милиона, което прави руският по-разпространен. Освен това е хубаво да знаеш един западен и един източен език. Друга причина да избереш руският е, че в момента Русия навлиза отново на българският пазр, както и България на руският, затова смятам че ще ти е нужен. Също така в университетите има толкова специалности с руски, колкото и с английски, даже са малко повече като добавим източните филологии които са с прием руски, та с руски хората са по-малко и приемът е по-лесен и вероятноста да те приемат е с около 60-70% по-голяма.
Руски 100%![]()
Аз имах същата опция и избрах руски. Много хубав език! Не знам дали английския ще ти помогне за немски, но българския ще ти помогне за рускияПървоначално написано от joannalof
Да не говорим, че руския е много по-приятен (поне аз така мисля), но дали е по-лесен не мога да ти кажа, защото не съм учила немски. А на руски падежите не са никак трудни
Като цяло, препоръчвам ти руски! По-разпостранен е и звучи толкова красиво, докато немския за мен е най-грозният език. Аз не съжалявам грам за моето решение
![]()
П.С. Моя клас беше разделен на две групи. Аз бях от грубата с 2-ри език руски, а тези от немската група са ми казвали, че предпочитат и те руския вече![]()
Учила съм и двата езика.. Е.. сега за първа година уча руски.. 5 години съм учила немски, а сега съм в паралелка с английски и руски. Тука казват, че руския бил близък до българския, еми то и немския е близък до английския. На мен лично ми беше трудно да уча и английски и немски. Може да почнеш да се бъркаш м/у двата езика. Не ти казвам да учиш руски с това, но може би ще е по-добре? Примерно аз съм учила 5 години немски, знаех го отлично, даже имах един приятел германец, но когато започнах да уча и английски почнах да ги бъркам. Сега владея английски добре, все още има какво да науча, но вече не мога да говоря на немски. Е, не, че не мога, но не мога да образувам изречения правилно. Граматиката ми куца. Иначе ако някой почне да ми шпреха ще го разбера безпроблемноА колкото до руския, ако мислиш, че ще е ти е по-лесен, защото е близък с българския..
Според мен трябва сама да си решиш. Не се влиай от мнения "руския е много по-лесен" или че руския има по-сложна граматика. И двата езика имат сложни граматики, важното е ти дали искаш да ги учиш, защото ако нямаш желание нищо няма да постигнеш![]()
Руския и по-лесен..а и много ме кефи..ако имам възможност да уча руски не бих я пропуснала![]()
mi do sq sum u4ila angliiski .. sq za purva godina mi e nemskiq .. na tvoe mqsto bih izbrala nego .. v na4aloto burkah nqkoi raboti no svikvam ve4e .. da na nemskiq ee trudna gramatikata .. ama i na ruskiq ne e lesna ... u4ih 1 godina ruski ... ne me kefi .. az sum si za NEMSKI .. ti re6ava6![]()
еми аз от 1 клас уча руски...на мен вече ми е много лесен..... поне е по близо до българския и по-лесно ще го научиш за 4 години според мен.......от 3 години уча и немски.....не мога да кажаа , че съм много добра ама разбирам някои неща
![]()
Първоначално написано от mrtn
...it's the first day of the rest of your life!![]()
![]()
![]()
От пети клас уча немки като СИП веднъж седмично и ,ако досега си учила английски има голяма вероятност да бъркаш немски и английски. ДА немския има перспектива,но аз съжалявам че го уча не ми харесава иначе руски
ти си избираш :P
Уча руски от 2 месеца. Нз защо го писах. Мразя го! Как така ще ме питат какво ще искам да уча след година и половина?! Пфф ... Много искам немски. Ако става въпрос предпочитам френски или испански, като най-много си обичам английйския, но междуъ руски и немски бих избрала немски. Даже се колебая дали да не уча и по немски и да карам приравнителен да се преместя в другата група от догодина. Но не знам при теб как е. Аз просто не го харесвам този език, нито държавата кой знае колко. Кефя се само на концертите им в началото на деветдесетте. А и то е по-скоро завист .... Нз ти си прецени, ако не можеш да решиш, прецени по даскалите, които ще бъдат или по съучениците.
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
Еее да, аз сега уча испански и между руски и испански, определно испанския ми лежи повече на сърце, а и е много близък до английския :P
Аз съм за френския. ;д
Ама като няма френски, избирам немски. Не съм учила руски, така че не знам доколко по-труден или по-лесен е от немския, но знам със сигурност, че немският е много по-разпространен от руския => би ти било от по-голяма полза да знаеш немски, отколкото руски.
къде видя че немския е по-разпространен?руският се говори общо от около 260 милиона, а немският от около 120 милиона
Безумно глупав аргумент.Първоначално написано от BERCUT
Германия е много по-уредена страна от Русия и има по-висок стандарт на живот, това с броя на говорещите няма нищо общо.
Male
Твърдо съм ЗА немски. Уча го в езикова гимназия, първа година.
Няма абсолютно нищо трудно в езика, стига да си седнеш на задника и да прочетеш теорията, която е писана в клас. Падежите и времената си имат своите особености, но не е нещо, което би те затруднило, ако отделиш час-два за учене.
За руският нищо не мога да кажа. Не съм го учила, нямам и желание.
И спря да се върти за миг земята..
Руския е горе-долъ същото, само че по-хубаво!Първоначално написано от xoxi
![]()
![]()
Още идн аргумент защо да избереш руски - приемът в университетите с руски е по-лесен, защото са по-малко хората които кандидатстват с него.
Аз съм чувала, че немския сега е най търсения език. Тази година започнах да го уча като втори чужд език и много съжалявам, че не избрах френския... тоя немски е отврат! Доколкото виждам никой от класа не го харесва!! Руски не съм учила и не мога да кажа нищо за него....
След бури - мир и тишина,
след нощ - безбрежна светлина.
Над равноширнатия път
лучите вихрен танц въртят -
път царствен царствено поел,
високо плува горд орел.
...
Утро - Димчо Дебелянов
Всеки с различно мнение : )Първоначално написано от BePoHuKa
На мен руският пък не ми звучи добре.![]()
И спря да се върти за миг земята..
Личи си че си осми клас по снимките и пъпчасалото лице не е нужно да се казва ...Първоначално написано от meche95
Иначе
/choose only english
/end
ваУ рокс
Grell
Взе ми думите от устата.Първоначално написано от gree_girl
Прецаках се с немския.
Не се прецаквай и ти.
руски