Ситуация: Харесвате някого/някоя. Не ходите все още.
Целта оправдава ли средствата?
Ако ви е трудно да схванете - отговорете на този въпрос - На какво сте готови за да спечелите обекта на вашите желания? (пример - нова прическа, посещение на ново заведение, запознанства с неговите/нейните приятели, раздяла със сегашния партньор, схванахте идеята)
На не много неща. Ако трябва да се променя само за да ме хареса и да ми обърне внимание не бих. В една връзка вече е друго. Сега правя много неща които преди не правех просто защото са приятни на половинката но пък знам че той ме обича такава каквато съм и не би допуснал да правя нещо което не искам.
Да имаш или да бъдеш? (Страстна връзка или платонична любов)
Страстна връзка.
Нужно ли ви е да знаете дали/какво изпитва към вас, човека, когото харесвате и защо?
Разбира се. Нали трябва да знам дали си заслужава изобщо да си правя надежди.
Ще се различава ли вашето поведение когато знаете дали/какво изпитва човека когото харесвате към вас, от случаите в които не знаете и защо?
Да. Ако не ме харесва просто ще се откажа.
Ситуация: Вече ходите от доста време(4-5-6-10 месеца)
Смятате ли че е добре да се виждате 2-3 пъти в седмицата само? Защо? Какво мислите за виждането всеки ден?
Ще се виждаме толкова колкото и двамата е приятно и имаме възможност. С приятеля ми сме от различни градове но въпреки това от четвъртък следобед до понеделник сутринта сме винаги заедно и не си писваме. Не бих имала против да го виждам всеки ден както и той разбира се и точно за това през март ще се премести в моя град.
Смятате ли че половинката ви трябва да ви споделя всичко важно за него/нея? Защо?
Не. Аз искам да ми споделя само това което наистина иска да ми сподели. Ако не е готов да ми каже нещо или смята че не е от значение за връзката ни тогава ок. Не съм от хората които смятат че да имаш връзка значи да нямаш тайни и лично пространство.
Защо се карате с половинката си най-често? Как решавате несъгласията между двамата?
Ми май не сме се карали истински до сега но спорим доста. Най-често за глупости. Той не може да се научи да мисли преди да говори и понякога казва неща които ме нараняват или обиждат.
Не е трудно да си решим несъгласията. Той винаги иска да прави всичко правилно а аз му обяснявам кое не ми пасва и всичко е ок. Най-важното е да си кажеш на момента когато нещо не ти харесва а не да чакаш да мине време и да си трупаш в себе си.
Съгласни ли сте с твърдението че "Връзка без секс, не е истинска връзка?" Защо? Доколко важен в отношенията ви е за вас секса?
До някъде съм съгласна. Немога да си представя да обичам даден човек и да не изпитвам сексуално влечение към него. Сексът е изключително важен. Ако в леглото куцат нещата и другото няма да е добра за дълго. Просто партньорите трябва да си пасват, да се правят компромиси, да мислят за другия и да се стараят да го задоволят.
Ситуация: Вие искате да се разделите.
Смятате ли че е добре да си признаете за всички гафове/изневери/несподелени неща, които знаете че ще наранят/обидят половинката ви? Защо?
НЕ! След като ще се разделяме няма нужда да знае каквото и да било и да таи лоши чувства към мен. Ще кажа че нещата не вървят и до там.
Интересува ли ви как половинката ви ще преодолее раздялата?
Зависи в какви отношения сме се разделили. За бившия ми приятел определено не ми пукаше как ще го преодолее.
Ще започнете ли нова връзка преди да сте приключили със старата, ако ви се отдаде възможност за това?
Не. Не съм такъв човек просто. Мога да харесвам само по един. Ако все още имам връзка с някой то тогава съм му отдадена напълно и нямам очи за друг. Чак след раздялата и след като съм я преодоляла мога да започна да се виждам с друг.
И накрая един страничен въпрос - Защо бяхте/не бяхте искрени?
Защото нямам причина да бъда неискренна..