Ситуация: Харесвате някого/някоя. Не ходите все още.

Целта оправдава ли средствата?
Ако ви е трудно да схванете - отговорете на този въпрос - На какво сте готови за да спечелите обекта на вашите желания? (пример - нова прическа, посещение на ново заведение, запознанства с неговите/нейните приятели, раздяла със сегашния партньор, схванахте идеята) Да кажа какво бих направила е трудно. Не мога да се сетя за всяко едно нещо. Може да се каже, че бих променила външността си, но променям може би е твърде силно казано. По - скоро някакви дребни корекции. Без подстригвания/боядисвания/удължаване/скъсяване и то само ако определеното нещо съвпада с моя вкус. Определено за кавги с приятели/семейство и дума не може да става.

Да имаш или да бъдеш? (Страстна връзка или платонична любов) В оптималния случай нещо средно. Ако не - платоничната любов на 100%. Просто не съм създадена за другото.

Нужно ли ви е да знаете дали/какво изпитва към вас, човека, когото харесвате и защо? Да, разбира се. Едно неодобрение от негова страна в началото би ми спестило доста време, енергия, разочарования.

Ще се различава ли вашето поведение когато знаете дали/какво изпитва човека когото харесвате към вас, от случаите в които не знаете и защо? Да, ще се различава. Несигурността по време на свалката е сладка, но сигурността си е друго нещо. Не съм от хората, които биха тъпкали отсрещния, защото има чувства към мен. По - скоро бих била по - уверена, нищо повече.

Ситуация: Вече ходите от доста време(4-5-6-10 месеца)

Смятате ли че е добре да се виждате 2-3 пъти в седмицата само? Защо? Какво мислите за виждането всеки ден? Мисля, че би било много добре да се виждаме няколко пъти седмично. Примерно две вечери от работната седмица и единия ден от уикенда. Това, че се затъжваме един за друг ще ни сплотява. А и аз имам нужда да прекарвам повече време с приятелите си. Мисля, че ако се виждаме всеки ден ще си омръзнем прекалено бързо.

Смятате ли че половинката ви трябва да ви споделя всичко важно за него/нея? Защо? Ами ако е важно за него, то следва да е важно и за мен. Това е признак на доверие, а без него връзката не може да съществува. В крайна сметка той сам ще си реши какво да ми каже, но би било добре да знам важните неща (да се разбира, които ме засягат).

Защо се карате с половинката си най-често? Как решавате несъгласията между двамата? Неприятно е да си го призная, но обикновено сме се карали за глупости. Просто от нещо малко, за спорта, става нещо голямо. Още по - неприятното е, че по принцип съм мека с половинките си и обикновено аз съм инициатора на сдобряването вместо да си държа на моето. В останалите случаи забравям за какво сме се скарали. xD

Съгласни ли сте с твърдението че "Връзка без секс, не е истинска връзка?" Защо? Доколко важен в отношенията ви е за вас секса? Съгласна съм. Сексът и въобще сексуалните преживявания на двойката топи създава усещане за близост и сигурност. Поне при мен сексът е обвързан с много чувства, и доверие... Ако го няма физическия контакт той просто ще е един от приятелите ми.

Ситуация: Вие искате да се разделите.

Смятате ли че е добре да си признаете за всички гафове/изневери/несподелени неща, които знаете че ще наранят/обидят половинката ви? Защо? Ако ми даде повод да кажа нещо - ок, но в противен случай казвам конретната причина да се разделим и се оттеглям. Не мисля, че е редно да натякваш нещо на някой за минали неща. Дори според мен това е признак, че не си го преодолял напълно.

Интересува ли ви как половинката ви ще преодолее раздялата? Зависи. Ако сме приключили цивилизовано ще съм тактична докато отсрещната страна е уязвима. Ако не - не ме вълнува.

Ще започнете ли нова връзка преди да сте приключили със старата, ако ви се отдаде възможност за това? Да. Няма по - добър начин да играеш на сигурно!

И накрая един страничен въпрос - Защо бяхте/не бяхте искрени? Не виждам причина, поради която да не съм.