Цитирай Първоначално написано от valdesbg

Ситуация: Харесвате някого/някоя. Не ходите все още.

Целта оправдава ли средствата?
Ако ви е трудно да схванете - отговорете на този въпрос - На какво сте готови за да спечелите обекта на вашите желания? (пример - нова прическа, посещение на ново заведение, запознанства с неговите/нейните приятели, раздяла със сегашния партньор, схванахте идеята) На всичко изброено съм готова, стига да съм премислила нещата и възможните следствия. А и ако си мисля, че може нещата да станат много сериозни съм готова на големи жертви в началото, само да видя дали има смисъл да се жертвам.

Да имаш или да бъдеш? (Страстна връзка или платонична любов) Зависи от периода, сега съм на платонична любов, и двете си имат + и -

Нужно ли ви е да знаете дали/какво изпитва към вас, човека, когото харесвате и защо?Да, нужно ми е да знам, че ме цени, че има някакви чувства, че не си играе с мен.

Ще се различава ли вашето поведение когато знаете дали/какво изпитва човека когото харесвате към вас, от случаите в които не знаете и защо? Мисля, че няма да се различава, може би ако знам че ме харесва ще съм по-уверена в деиствията си, защото знам, че имам по-големи шансове

Ситуация: Вече ходите от доста време(4-5-6-10 месеца)

Смятате ли че е добре да се виждате 2-3 пъти в седмицата само? Защо? Какво мислите за виждането всеки ден? И двата варианта ме устройват. Ако сме в напрегнат момент по-малко е по-добре, за да има време всеки да осмисли ситуацията. И двете са приемливи.

Смятате ли че половинката ви трябва да ви споделя всичко важно за него/нея? Защо? Важните неща трябва да се споделят, защото се предполага, че аз му съм най-близкия човек. Маловажните неща не ме интересуват особено, но някакви по-значителни, да.

Защо се карате с половинката си най-често? Как решавате несъгласията между двамата? И за дребни и за важни неща се караме. Понякога и на шега, понякога сериозно, най-накрая някой казва някаква глупост и готово

Съгласни ли сте с твърдението че "Връзка без секс, не е истинска връзка?" Защо? Доколко важен в отношенията ви е за вас секса? Важен е , но не е ключов фактор за мен и за човека с който съм. Ноо все пак ни сближава :д

Ситуация: Вие искате да се разделите.

Смятате ли че е добре да си признаете за всички гафове/изневери/несподелени неща, които знаете че ще наранят/обидят половинката ви? Защо? Не мисля, че е нужно да ги знае, щом ще късаме, не искам да наранявам излишно. Ако той ми каже за неговите обаче и аз ще си кажа.

Интересува ли ви как половинката ви ще преодолее раздялата? Не

Ще започнете ли нова връзка преди да сте приключили със старата, ако ви се отдаде възможност за това? Не, искам първо да приключа старата. Така е справедливо.

И накрая един страничен въпрос - Защо бяхте/не бяхте искрени? Щото няма нищо по тв-то