Искам да направя една анкета свързана с любовта. Нека всеки отговори честно - няма да използвам резултатите никъде.
Ако желаете - може да обясните защо смятатате така и защо отговаряте по избрания от вас начин.
Ситуация: Харесвате някого/някоя. Не ходите все още.
Целта оправдава ли средствата? -
В повечето случаи - да.
Ако ви е трудно да схванете - отговорете на този въпрос - На какво сте готови за да спечелите обекта на вашите желания? (пример - нова прическа, посещение на ново заведение, запознанства с неговите/нейните приятели, раздяла със сегашния партньор, схванахте идеята) -
Зависи от човека. Ако го харесвам много много силно бих стигнала далече. Не бих се разделила заради никое момче с родителите ми, приятелите ми.
Да имаш или да бъдеш? (Страстна връзка или платонична любов) -
Страстна връзка.
Нужно ли ви е да знаете дали/какво изпитва към вас, човека, когото харесвате и защо? -
Да, разбира се. Любовта от разстояние не е за мен. Рано или късно си изливам всичко.
Ще се различава ли вашето поведение когато знаете дали/какво изпитва човека когото харесвате към вас, от случаите в които не знаете и защо? -
Да. Ако го харесвам - ще тръгнем и оттам е логично да се променят нещата. Ако ли не го харесвам - може би ще охладнея към него, за да не му давам напразни надежди. Ако сме близки приятели - няма нищо да се промени дори да не го харесвам.
Ситуация: Вече ходите от доста време(4-5-6-10 месеца)
Смятате ли че е добре да се виждате 2-3 пъти в седмицата само? Защо? Какво мислите за виждането всеки ден? -
В моят случай се виждаме всеки ден, защото сме от едно училище. Попринцип предпочитам през ден-2. За да имам време за себе си и той за него си.
Смятате ли че половинката ви трябва да ви споделя всичко важно за него/нея? Защо? -
Да... Интересувам се. Тревожа се. Грижа се. От един момент нататък, ако сме наистина сериозни, неговите проблеми засягат и мен.
Защо се карате с половинката си най-често? Как решавате несъгласията между двамата? -
Най-често се караме.... когато някой е недоспал, когато не съм си изпила кафето и съм нервна, когато той е в кофти настроение... Сериозни причини чак нямаме. Сдобряваме се с разговори, секс и смях XD
Съгласни ли сте с твърдението че "Връзка без секс, не е истинска връзка?" Защо? Доколко важен в отношенията ви е за вас секса? -
Връзка е, разбира се и връзката без секс. Преди една определена възраст (хайде грубо да кажем 16, макар и в някои случаи това да е малко) е по-добре да е без секс. На един по-зрял етап обаче сексът е способен само да сближи повече двама човека и да ги направи още по-щастливи заедно. В един момент сексът се превръща в нужда и ако тя не е задоволена, връзката спира да бъде пълноценна.
Ситуация: Вие искате да се разделите.
Смятате ли че е добре да си признаете за всички гафове/изневери/несподелени неща, които знаете че ще наранят/обидят половинката ви? Защо? -
Не. Краят го има тъй или иначе. Защо да се нараняваме допълнително?
Интересува ли ви как половинката ви ще преодолее раздялата? -
Да. И обикновенно се чувствам адски виновна.
Ще започнете ли нова връзка преди да сте приключили със старата, ако ви се отдаде възможност за това? -
Случвало се е за кратко. Беше ужасно. Не бих повторила пак.
И накрая един страничен въпрос - Защо бяхте/не бяхте искрени? -
Какъв би бил смисълът да лъжа?