Аз съм също както теб. Много е отвратително като имаш афта. Те се получат от следните фактори. Слаба имунна система и мръсотия.
Предполагам, че не ти се получава от мръсотия, а от слаба имунна система.
Предлагам ти да пиеш витамини аз лично пия витамин C. Първо започваш по 2(там колкото часа си прецениш ти) хапчета на ден така 4-5 дена и после едно на седмица или когато искаш ти. Или си купи витамини.

Когато имаш афта не я дъвчи, нея бутай с език просто я остави на мира. Все пак е рана трябва да заздравее.

Как да се справим със отвратителната болка. Намерил съм няколко начина. Със сода т.н. това действие кратък период дори говорят че излекува раната ама друг път не си губи времето с никакви билки така нататък.

Гаргараи се със ракия малко е смешно, но ефекта е брутален. На мен ми тръгват сълзи до като го правя, но след това ефекта е, че не усещаш нищо и същото време си унищожил всякакви микроби.

Още един жесток ефект със ментови бонбони супер добре ти отпуска устата и не усещаш болката от афтата. Това може да не кара раничката да минава, но па ще можеш да говориш без проблем. После като усетиш болка пак още един бонбон и си ОК.
Winterfresh и Olips съм пробвал и ми помага за болката.

Измивай си зъбите всеки ден, яж редовно и няма да имаш проблем. Когато не си спал/а повече от 24часа купончета ала бала има голям шанс да ти се отслаби имунната система и да ти се получи афта.

Всичко е във здравето.

edit: Забравих да добавя имаше едно лекарство зелено те хората май са го споменали, наистина облекчава болката и кара раничката да минава. Не помня името.