Казвате й да не се отказва, но за какво да се бори? Той е студен и безразличен, тя дори и да се бори какво ще постигне? За една връзка са нужни двама! За любовта също! Когато единия не си мърда пръста и не дава нищо от себе си едва ли другият ще дава и за двамата... Аз съм минала през абсолютно същото. Чудите се как може човек да се промени изведнъж - и аз се чудих тогава, но явно може... Аз реших да прекратя връзката ни, защото виждах, че дори и да се боря нямаше абсолютно никакъв смисъл... Той беше станал пълен непукист и чувствата му бяха изстинали. Беше ми много трудно в началото... и при мен като при авторката постоянно нахлуваха спомени, където и да бях всяко място свързвах с него, вкъщи накъдето и да се обърна всичко ми напомняше за него... но постепенно с времето, след като спряхме да си общуваме, аз се съвзех и го позабравих. После срещнах друг човек, който ми помогна напълно да се отърся от спомените и болката и така Поздравявате я, че е силна - това, че търпи всичко не я прави силна, защото всяко нещо си има граници. Има неща, които могат да се премълчат и изтърпят, но има и такива, които просто не могат и не трябва... Той си изкарва всичко на нея, защо трябва да го търпи? Това, че не смее да му гъкне да сложи край силна ли я прави? Напротив, прави я слаба, защото по този начин тя показва, че се страхува. Страхува се от това да не я изостави и да не направи така, че спомените отново да я измъчват. НЕ ТРЯБВА да се страхуваш, мацко! Трябва да се пребориш с тези спомени... Много е трудно, наистина, но точно това е начинът, по който да покажеш, че си силна. Ако сега се примириш със ситуацията и започнеш да живееш с надеждата, че някога може да се промени, един ден ще те боли много повече, повярвай ми... от личен опит ти го казвам - от разбитите надежди се пада от високо и боли страшно много! По-добре сега да се разделиш с него и да се опиташ да го преодолееш, отколкото да заживееш в някакъв измислен свят, да се привържеш още повече и тогава да те остави... Съвсем сериозно ти го казвам - след време ще боли много повече!