- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Топче под целюстта
Чакай малко ..
Искаш да кажеш, че ако си внушавам, че съм болен от нещо (да речем рак) ще се разболея, така ли ?!![]()
Много до добре съм вчера и днес, можеби защото взех от ония хапчета Деанксит®, но днес не съм зимал и се чувствам добре, внушавам си по малко от миналите дни и се надявам това самовнушение някък се да изчезне.
Е, ако някой е преминал през това мъчение, моля да каже как се е справил и какво да правя![]()
Само бих искал да те уведомЛя, че Деанксита не е аспирин и не можеш да го пиеш когато и както си искаш, а само по схемата, която ти е изписал лекаря!. И относно самовнушението - да можеш да се разболееш реално и тежко ако постоянно се занимаваш с глупавите си мисли. Впрегни ги в нещо по-полезно! Не мисля обаче, че тук е мястото да ти давам лекции как!
Better keep your mouth shut and appear stupid instead of open it and remove all doubts
Ако не си помогнеш сам със самовнушението и хипохондирята, освен психиатър или психолог (как я обичам тази "професия" втората), няма кой да ти помогне.Първоначално написано от 1nsens1bl3
Само като ми говориш колко ти е помогнал Деанксита ми става ясно какво въображение имаш. Деанкситът е дневен транквилант, който е абсолютно пръдлива история, но айде да не ти разбивам внушенията...
Леле ..
Бях на психиятър![]()
![]()
![]()
![]()
Без вообще да съм му казал какво си внушавам, той вече знаеше, че петите ми изтръпват, че ми се потят ръцете, че едната ръка ми е по червена от другата, че сърцето не ми бие правилно и още от самовнушенията ми.
В момента са ми изтръпнали петите, незнам защо но не им обръщам внимание, също така ми се поти малко дясната ръка но и на нея не и обръщам внимание.
Притеснява ме, че зад ухото (някъде до възглавничката) и там има топченце колкото грахово зърно, но по скоро е плосно а не кръгло. Не боли, подвижно е, но ме притеснява.
Зад другото ухо пък имам пак нещо такова, но там е продълновато и сплескано.
Вече наистина се чуда дали да ходя на лекар, че ми се смеят вече и лекарите![]()
![]()
![]()
![]()
Първоначално написано от 1nsens1bl3
да!Първоначално написано от 1nsens1bl3
прав си че лекарите ще ти се смеят![]()
![]()
![]()
СПРИ да си самовнушаваш човек !!!
всеки божи ден измисляш нов симптом![]()
спри се !![]()
Ма не го измислям .. ИМАМ ГО !![]()
:P
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Better keep your mouth shut and appear stupid instead of open it and remove all doubts
Понякога хората имат причина да не искат да са здрави - носят им супата в леглото, център на вниманието са, постоянно ги галят и обгрижват, което може би са все неща, дето не получават в нормално и здраво състояние.
Ако е крайно опровергано от всякакви хора, че си напълно здрав, ти си търсиш друга причина да докажеш, че не си, и после пак, и пак...
Излез си от главата, приятелю.
Поспортувай, напиши/нарисувай нещо, излез с приятели, набий маймунката, ако трябва, но спри да пишеш глупости.
активизъм/превенция; писане; музика
Излизам, спортувам от време на време даже в последно време по-често, търся си хоби, мисля за други неща, не видя много време пред пц-то, опитвам се все по малко да мисля за това, че съм болен от нещо, но рано или късно се прибирам и оставам сам в къщи или независимо къде е оставам сам и няма какво да правя (примерно докато се мъча да заспя) и започват лошите мисли. Не искам да мисля за това, но просто немога, дори и да не мисля ме е страх от нещо за което в момента не мисля, но ми е в главата и бута та бута за да излезе (т.е за да го мисля)и като вече няма за какво да мисля се освобождават тея мисли и направо си е*ава мамата![]()
От утре започвам разходки, лекаря каза да се разхождам всеки ден на въздух в гората, която е на 10 мин път от нас
Единственият проблем е това, че немога да спра тъпите цигари, а толкова искам. Страх ме е да не хвана някоя болест от тях и пак пуша .. и пак и пак и нищо не става .. Пуша от 7 години и рекорда ми без да пуша от какво съм почнал е 5 дни и го постигнах преди около 2 месеца, когато бях болен от гастрит и си мислех, че е свински грип :@
Някой може да ме обвинят в пристрастие, но съм привърженик на тезата, че умът може да лекува. Бих могъл да те посъветвам да си намериш сродна душа, с която можете да си правите компания и да дискутирате по темите които ви вълнуват като се стремите да достигнете положителният ефект. Имам предвид един мой познат, който също имаше подобни на твоите терзания, но вече излиза от фазата на негативизма и хипохондрията и може да ти е от полза със съвети и разговори.
А това е един пасаж от една книжка, която ти препоръчвам да прочетеш.
МОЖЕ ЛИ УМЪТ ДА ОПРЕДЕЛЯ ЗДРАВОСЛОВНОТО СЪСТОЯНИЕ НА ЧОВЕК? „ТОВА КОЕТО СТАВА В УМА НА ПАЦИЕНТА, ЧЕСТО Е КЛЮЧЪТ КЪМ ТОВА ДАЛИ ТОЙ ЩЕ ОЗДРАВЕЕ” – КАЗВА ДОКТОР КАРЛ САЙМЪНТЪН. ТОЙ Е МЕЖДУНАРОДНО ПРИЗНАТ ЛЕКАР И ДИРЕКТОР НА РАКОВИЯ ЦЕНТЪР „САЙМЪНТЪН” В ПАСИФИК ПАЛИСЕЙДС, КАЛИФОРНИЯ. ДОКТОР САЙМЪНТЪН РАЗКАЗВА С ЕНТУСИАЗЪМ ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ, КОИТО Е ПОСТИГНАЛ ПРИ ЛЕЧЕНИЕТО, ИЗПОЛЗВАЙКИ МЕТОДИТЕ НА ВИЗУАЛИЗАЦИЯТА.
"НИЕ СМЯТАМЕ, ЧЕ ХОРАТА ЕДВА СЕГА ЗАПОЧВАТ ДА ОСЪЗНАВАТ КОЛКО ВЗАИМНО СВЪРЗАНИ СА УМЪТ И ТЯЛОТО. СЕГА ВЕЧЕ ЗНАЕМ, ЧЕ ХОДЪТ НА БОЛЕСТТА МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРОМЕНЕН. НИЕ СМЕ УБЕДЕНИ, ЧЕ СЪЩИТЕ ПЪТИЩА, ПО КОИТО СЕ ПРЕДАВА НЕГАТИВНОТО, НАПРИМЕР РАКОВИТЕ ОБРАЗУВАНИЯ, МОГАТ ДА БЪДАТ ИЗПОЛЗВАНИ И ЗА ПРЕДАВАНЕ НА ПОЗИТИВНОТО, КОЕТО В КРАЙНА СМЕТКА ДА ДОВЕДЕ ДО ОЗДРАВЯВАНЕ НА ЧОВЕКА. НИЕ ГОВОРИМ ЗА КОРЕННИ ПРОМЕНИ В НАЧИНА ПО КОЙТО ХОРАТА ГЛЕДАТ НА БОЛЕСТИТЕ И ЗА ТОВА КАК САМИТЕ ТЕ ДА СЕ ИЗЛЕКУВАТ.
.........
.........
СПОМНЯМ СИ КАК ВЕДНЪЖ КАЗАХ ТОВА НА ГРУПА СТУДЕНТИ И ЕДНА ЖЕНА СТАНА И СПОДЕЛИ СЛЕДНОТО:
"ОЩЕ ОТ МАЛКА СИ ПОВТАРЯМ: "АЗ СЪМ ЧОВЕК, КОЙТО НИКОГА НЕ НАСТИВА". ВИНАГИ СЪМ СИ КАЗВАЛА ТОВА И ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО? НИКОГА НЕ НАСТИВАМ."
В МИГА, В КОЙТО ТЯ СПРЯ ДА ГОВОРИ, СЕ НАДИГНА ДОБРЕ ОБЛЕЧЕН МЪЖ НА ОКОЛО ПЕТДЕСЕТ ГОДИНИ. "ТОВА Е МНОГО ИНТЕРЕСНО - КАЗА ТОЙ, - ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ ОТКАКТО СЕ ПОМНЯ ВСЕ СИ ПОВТАРЯМ, ЧЕ НА ГОДИНА МОГА ДА ПОНЕСА ЕДНА-ДВЕ ПРОСТУДИ. ВИНАГИ СЪМ СИ КАЗВАЛ ТОВА И ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО? ВСЯКА ГОДИНА СЕ ПРОСТУДЯВАМ ЕДИН ИЛИ ДВА ПЪТИ." НИЕ СЕ ЗАСМЯХМЕ, НО И УСВОИХМЕ ВАЖЕН УРОК.
"
таья тема кърти![]()
DrSmurph е прав!
аз също съм от хората които казват че са здрави-не ги хваща грип;настинка и други неприятности и е ме НА - - - - здраваа !![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
semantics, DrSmurph, clever:
Така казвате, защото не сте го изпитали това чувство, тоя страх и не ви пожелавам и да го изпитвате.
Мислите си:
Защо просто не спре да си самовнушава, всичко му идва от това и т.н, но не сте на моето място за да видите какво е, така че не говорете глупости.
Много е тежно и е много трудно да се преодолее !
Грешиш! Преминал съм през този АД!
На това състояние чисто медицински му се казва тревожно разстройство. Не е ненормално в ненормалната държава в която живеем да изпаднем в подобни ситуации. Аз само предложих помощ, а ти може да се дърпаш и тревожиш колкото си искаш, но разбери, че за да се справиш е нужно да пожелаеш да го направиш, а за да го направиш, трябва да разбереш какъв е проблема.
От къкво те беше страх ?! Самовнушаваше ли си ?! Пи ли някакви лекарства ?! Колко време се пържи в този АД ?! Как успя да се измъкнеш ?!
Моляте разкажи вскичко на лично съобщение, дай ми съвет, че вече откачам![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
^ в някой по-горен твой постпрочетох, че си ходил на психолог. Той там не ти ли помогна (поговори, да ти изпише хапчета)?
Човек спокойно ще го преживееш тоя момент. На колко години си? Може да е от възрастта.
DrSmurph е прав това твоето си е чисто тревожно разтройство.
www.tuzari.com/tuz.php?name=eli7ooo
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
На 17 години съм и да, бил съм при психиятър и то най-добрия от моя град, но ми каза, че да се тъпча с хапчета е излишно, защото ще свинка с тях и после става много лошо !
За всеки случай ми каза да си купя Деанксит®, който вече невролога ми беше изписал, но като го бих и цял ден бях отпаднал целия като ла*но и не ме биваше за нищо, но психиятъра каза ако имам нужда да пия по половин хапче, а ако не ми помага половин по цяло, но най-много по 1 хапче на ден.![]()
Здравейте аз съм на 18 и половина, още от малка имам топчета под челюстта, до сега не са ми направили проблем, но в последно време много се притеснявам за тях, не ми станаха по-големи от години са същите и не ми болят, но от прочетеното в интернет се изплаших до полуда, постоянно за това мисля, страх ме е да ходя и на лекар, знам, че по тоя начин правя голяма грешка, но мисля да направя кръвна картина, дали с това ще се разбере за наличието на злокачествено образувание? Оле побърках се вече...![]()
Първоначално написано от Apricote
оффф боже не е рак, всеки човек има лимфни възли ....
Успокой се малко, бе.Разлика от по-малко от половин градус едва ли е толкова важна..Първоначално написано от 1nsens1bl3
Първоначално написано от eliyiy
Пф, имам същото топче от години, и аз съм на 17. Леля ми също го има от малка, а е на около 40Не знам какво е, но не ме и притеснява. Много е мъничко и само ако пипнеш, МОЖЕ да го усетиш. Сега, например, не го усещам.
Хорааа успокойте сеаз се успоких след като разбрах, че и баща ми има същите топчета както моите и той ми казва, че ги има от както си спомни себе си
![]()
Дано вече за нищо да не ме хване такъв страх оле какъв стрес преживях само
![]()
Ами и аз съм в същотл положение имам нещо като топче което се мести не ме боли обаче някой път го усещам и това ме притеснява много само когато го потупна ме заболява![]()
И аз имам, ама не се притеснявам. Сега прочетох, че са лимфни възли. Има логика, защото когато настина се уголемяват малко.