- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Кой е по - умен? Мъжете или Жените?
Понякога силно ми се иска да бях се родила мъж.
Всички проблеми с репутация, свинщини автоматично се затриват.
Черинка човека парцал ли е си е парцал независимо дали има п.тка или к.р сее'ш се ?
Бягаш от себе си - бягаш цял живот.
Бавно превръщаш се - превръщаш се в робот.
Ментално деформиран - черупка без душа.
Животът си в клетка наричаш свобода.
Рисуваш картини с затворени очи.
Живееш своя свят с розови мечти
Ментално деформиран - черупка без душа
Измамната реалност те води в пропастта.
Въпросът е на кой му личи повече.
"СЕШСЕ?"
Черинка, епик фейл.
Въпросът е че ако имаш качества, на никoй няма да му пука дали си жена или си от провинцията..
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
Спряха да пускат. Прогресивно.
Пълен регрес на спермо-отделянето.
Да бе, аз си признах че мъжете са по-умни (като това го правя на базата на моите впечатления и познати), само че не може да се отрече че много мъже лежат на тези лаври.
Въпреки че въпросът е зададен обобщаващо, за мен по важно е кой какъв е точно и трябва да се подхожда от частният случаи (човек), към общността, а не обратното.
Лично мен не би ме засягало никакъв начин,дали че мъжете са по-умни , по-добри готвачи, дали софиянци говорят по-правилно от бургазлии, АКО аз бях умна, добър готвач или говорих книжовен български.
Просто всеки трябва да си погледне в собствената купичка, преди да защитава първичните си полови белзи.
Иначе моето мнение по темата е че и мъжете и жените си имат своите силни страни, които обаче за съжаление се видоизменят и разменят между двата пола с времето.
Dwight D. Eisenhower
Ся не могат да се разберат... у женския парламент. К'ви ги искат - умни ли ги искат, силни ли ги искат, мъжествени ли ги искат, педерасти ли ги искат... к'ви ги искат.
Съгласна съм с това и в никакъв случай не искам да излизам феминистка, освен това не отричам фактите, но лично мен не ме засягат, никога няма да се оправдая че съм жена, че съм руса и тн.
Просто всеки е за всеки и това че си мъж не те прави по презумпция нито по-умен, нито по-смел и тн. Това че си и представител на силният пол няма да ти носи никакви девиденти, ако не се докажеш с нещо.
Затова и казах че всичко си зависи от собствените качества.
Но това е офтопик, продължавайте да разсъждавате върху панорамната статистика, аз ще ходя да уча.
Dwight D. Eisenhower
ако говорим за миналото, причината не е в липсата на можещи жени, а в патриархалния модел.Първоначално написано от kir40
Не знам как степенуваш способност в изкуствата, но да речем, че си единственият, който притежава това умение. Мъжката литература по-добра ли е от женската? Какви са тези глупости? Различна многопластовост. Хумор, образност, взаимовръзки, метафоричност. Поетичното е много по-силно изразено при жените, ако трябва да си го кажем. А именно то е в основата на богатите текстове. (И, разбира се, всеки чете, каквото харесва, каквото разбира и му е близко.)
//Много интересна е мъжката поезия, но е толкова... мъжка, с всичките значения, пропити в етикета.
Твоята теза е силно подплатена.Първоначално написано от hottie
Не Ева е папала ябълка. Кои са тези много неща?
------------------------
Това деление няма да се разнищи, по простата причина, че живеем в различни светове, нищо не е такова, каквото изглежда, никой не може да гледа през чужди кули, а и не ще да опита, още повече що се отнася до силни характери. Може още много да се напише с онази сигурност на "казах!", няма смисъл, а при наличието на жени, които благоговеят пред мъжете, съвсем.
Това проучване е интересно:
http://vbox7.com/play:6567a845
http://vbox7.com/play:2bf00799
да.Различните хора имат различни качества, различните полове имат различни качества...
да се закрие!:Д
Има ли в света 5 значими неща, измислени от жени?
Jebem te u usta, jebem te u oko
Sham
Бог е създал Адам преди Ева. Това е още от самото начало на човечеството. Ако прочетеш библията ще видиш още много факти и доказателства. И това е самото начало. Мисля, че разговорът няма накъде точно да продължи. Феминистките ти твъдения не означават нищо тук, тъй като не са подкрепени с нищо. А за единични случаи въобще да не говорим.
Мъжка и женска литература не е моя приумица. И имената под категориите не са разделени по полове. Това казвах.
А поетичното в смисъл на асоциативност, многостранчивост и пр., нищо общо с душевността.
И не мисля да продължа, защото спорът няма край, няма правилна гледна точка, а притежавам ценни мъжки характеристики.)
едит:
ПП: Хоти, не ме определяй, моля те!
Библията е книга, като такава, към нея не следва да се подхожда буквално. Толкова.)
Ок. Извинявай ако съм ти сложила етикет, може би не е правилно, но с такова впечатление останах.
Искам да уточня само няколко неща :
1. Не съм религиозна. Не вярвам в Бог и никога не съм.
2. Оопитвам се да разгледам нещата чисто обективно. Да - патриархалното е съществувало винаги, но именно това показва, че мъжете се извисяват над жените. И точно това искам да покажа още в самото началото на човечеството(с Адам и Ева).
Това ми е чисто обективното мнение.
Иначе ако трябва да си изразя личното мнение - мъжете и жените са равни по своему. Всеки трябва да има равни права. А за кой по-глупав и по-тъп въобще не искам да коментирам![]()
Но по принцип към библията се подхожда буквално, тъй като много хора я четат и почитат и тя самата се е наложила.Първоначално написано от JimmyGestapo
http://debian.fmi.uni-sofia.bg/~nickysn/biblestudy.htmlПървоначално написано от hottie
Доста кофти, ако хората наистина подхождат буквално към библията![]()
Оф жени, жени, не схващате ли, светът, такъв какъвто го виждате - улици, сгради, предметите които ползвате всеки ден, всичко това е резултат от работата на мъжете!Всичко което ползвате и сега, като коли, GSM-чета, гримчета, парфюмчета всичко е резултат на откритията и иследователската същност на мъжа!Колкото и да не ви харесва, е така!Колко жени са имали амбицията и желанието сами да окриват нещо?Броят се на пръсти!!Като Мария Кюри, може би, добре!Някоя друга?!На вас ви стига само да си намерите някой с пари и власт!А като говорим за власт и пари, пак международните отношения, религията, са все водени по начин предопределен от мъжете още от хилядолетия насам, всички големи корпорации и финансови институции които въртят конците на световната сцена от последните столетия до днешни дни, са все управлявани от мъже!Парите, ех тези пари, ми те също са плод на желанието на мъжа да притежава това и онова, но не може да се отрече, че и на вас ви харесва това нещо!Така че мили дами, погледнете реално и трезво на нещата - светът и най-вече човешката цивилизация, са построени и оформени според желанията и амбициите на мъжете, от поне 40 000 години насам и са управлявани от мъжете и ще продължи да е така, просто защото мъжете имат качеството което при жените по притъпено, а именно - желанието да се навлезе в непознатото и непонятното и да се овладее и разбере!Нищо лично, но това е реалноста![]()
Цялата тая представа за жените като слабия пол и това че жените не са получавали шанс за изява е заради Библията .Според мен всичко щеше да е по-разнично ако според всички религии не се натякваше че жената е грях ,че заради жената сме изхвърлени от Рая(хората) .Сега обаче тази представа на "адското същество " се счита за глупост и жените получават шанс за изява и все повече жени са министър-прецедателки и тн.След още 20-30 години процеса на изравняване ще свърши и няма да има дискриминация и е редно все пак не живеем през Античноста ,нито през Средновековието.
А по темата си зависи от човека дали е както казва SWASTIKA "По".
Glory,Glory Manchester United!!!
^ Както и всички ще сме с еднакъв цвят на кожата, очите, косата. И всички ще живеем като братя, като по филмите Без дискриминация, никакъв расизъм. юпиииииии[/b]
"Tolerance and apathy are the last virtues of a dying society..."
-- Aristotle
респект и за аватара..Първоначално написано от JimmyGestapo
Това е същият досаден спамер Schoolgirl. Само като видях новия й ник нейм я напсувах. Не съм сбъркал!
"Tolerance and apathy are the last virtues of a dying society..."
-- Aristotle
Като цяло това изказване беше много тъпо.Първоначално написано от Sham
Трудно е да се определи кой от двата пола е по-умен, но определено мъжете са по-интелигентни що се отнася до чувствата.
Да ама на теб какво ти пука че заради 5-6 мъже са умрели 7 милярда души , я сметни само Хитлер,Наполеон,Цезар ,Ленин и Сталин колко човека са убили ?Най-малкото ако бяха жени нямаше да има толкова войни ,ами ако трябваше ти да умираш за некои коч сега ,ако синовете ти трябваше да умират? Нямаше да говориш така май ? И колкото и да си плямпаме тука може да стигнем до решение кой пол е по -умен като разберем кое е дошло първо : яйцето или кокошката...
Glory,Glory Manchester United!!!