- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Кой е по - умен? Мъжете или Жените?
И така както нямаше да са умрели 150 милиона души, така щеше да живеем като неандерталци.
Жена, която е създала нещо важно за човечеството не знам дали има изобщо. Това е показателно.
Jebem te u usta, jebem te u oko
Ами помисли си пак дали няма жена създала нещо стойностно за света.
Олд фешънд е да отричаш очевидни неща.
Това е както към едната "страна" така и към другата в спора.
Бягаш от себе си - бягаш цял живот.
Бавно превръщаш се - превръщаш се в робот.
Ментално деформиран - черупка без душа.
Животът си в клетка наричаш свобода.
Рисуваш картини с затворени очи.
Живееш своя свят с розови мечти
Ментално деформиран - черупка без душа
Измамната реалност те води в пропастта.
Понякога съжалявам, че отварям някои теми. НАИСТИНА !
.!.
Ако жените нямаха цици отдавна щяхме да ги избием.
Няма смисъл да спорим,всеки си има мнение.![]()
Glory,Glory Manchester United!!!
BlueAvalanche, не се обиждай но има жени които са постигнали толкова в живота си, колкото ти да се насереш да се натягаш няма да постигнешОтдайте заслужената почит към тях.
... да се закрие след това!Първоначално написано от StringTheorist
Всъщност са доста повече от пет. Ако поровиш, може и да се изненадаш. Има доста информация за жени, които са били (в минало време) и които понастоящем оглавяват държави, дали като президент или като министър-председател.Първоначално написано от SofiaRegularCunt
Освен това има и доста жени на други ръководни постове.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Само Екатерина II
"Tolerance and apathy are the last virtues of a dying society..."
-- Aristotle
БЕ я SofiaReguarSCUM да го духа!ЩЕ ме направи на 2 стотинки,Боли ме хуя .Аз си казвам мнението ти се правиш на гъзар еми духай какво да ти кажа .
Ти нямаш мнение бе, помияр. Едниствено бълваш помия.
-- Aristotle
Чукай се и ти бе Гьоринг къф си там ,педал.
Да се заемат крайности по тая тема е почти толкова малоумно колкото да твърдиш нещо толкова мащабно с категоризации.
Истината е една и тя е научно и социологически доказана. Човечеството е разделено на мъже и жени, които в развитието на обществото са заемали най-различни позиции. От матриархата насам жените НИКОГА не са имали физическата възможност да направят технологичен или какъвто и да е друг превес над мъжете, но статистиката в никакъв случай не ги праща в трета глуха.
Големи университетски преподаватели, учени, изобретатели, политици, артисти, певици и прочее хора с огромен принос за човечеството за жени.
И тъй като тук се говори за история и има един двама "почитатели" ще ви питам за България по време на Балканските войни. Знаете ли колко е българската армия по време на този период и колко мъже са загинали по фронтовете ? Ще ми дадете ли логично обяснение кой върши ОСТАНАЛАТА работа ??? Може би малките деца ? Не. Жените. Те са на полето, те са във фабриките те са там където техните синове и съпрузи не могат да бъдат, защото с оръжие защитават страната.
Нека не правим категоризации кой-кво. Ясно е, че всеки нормално мислещ човек ще каже че повечето известни и големи умове и с принос за обществото като цяло са мъже. Това е видно от Луната. Но не са малко и жените.
Относно феминизма - тук в България не може да се говори за феминизъм в никакъв случай. Просто защото ВИНАГИ жените в нашата държава са заемали добра и силна позиция в обществото ни. Ще ви припомня или може би е нещо ново за вас, че България е една от ПЪРВИТЕ държави в Европа и света, която въвежда гласуване за жените. К'ъв феминизъм ?!? Някои хора май са гледали повечко американски филми. Да защитаваш правата на жените в България е малоумно. Просто такава кауза не може да има, защото няма срещу какво реално да се бори.
Пък и не съм останал с впечатление, че нашите жени не се справят или се оплакват. Аз лично не знам за друго европейско общество, където мнозинството жени с достойнство и чест да приемат както патриархално наложените им задължения така и тези, наложени от нормалното развитие на човечеството в нашите предели. Може би само изостаналите общества в Африка пазят закостенелите схващания. Уви нашата, българската жена е героиня и носи под мишницата си възпитанието на децата, подпомага изхранването на семейството, а често пъти намира и време да се грижи за себе си и да има странични хобита.
Американизираните и "озападнили" се млади девойки са моето притеснение днес. 90 % от момичетата на възраст между 15 и 25 години си нямат идея как да сготвят една нормална, питателна манджа. Не са имали "възможността" да перат или мият чинии на ръка, а пословичния им мързел в някои отношения надминава и мързела на средностатистическия студентТ.Е., да си младо момиче в България днес означава, че ти приемаш за даденост хранителните заведения, готовите храни, миялната и пералната машина и др. удобства, които за нашите майки се появиха съвсем наскоро. Манталитетът, който е ВМЕНЕН от филмите, западната култура и начин на мислене съвсем скоро ще започне, ако и вече не е започнало сред най-младите семейства да дава сериозни предпоставки за поредната криза в семейството.
Заебете готвенето и чистенето, макар да е задължение от първа нужда... Ами възпитанието ? Отречете, че от край време патриархалното общество предвижда огромна част от възпитанието на "чаветата" да е под юрисдикцията на жените - майки, баби, лели. Я си признайте колко от вас са отгледани от бабите си ??? Плюейки по тези хора, вие плюете на себе си. Тази криза, за която говоря ще бъде всеобхватна в рамките на 10-12 години и тогава всички ние с право ще се чудим къде изчезна старата добра българска жена, която на езика на лаиците е "мултифункционална". Тогава тези дадености, които ние с повечето от вас сме преживяли - мама, която работи, пере, чисти и даже има време да ни обръща внимание, ще бъде някъде в полето на имагинерното.
Реалността ще е различна, но това не е нормалната еманципация, за която жените са се борили някъде си ( но не и тук, защото е нямало нужда. ) Това е изкривена еманципация достигаща застрашителни темпове благодарение на културния ни обмен със запада. Факт.
Лол. Юнабомбъра е под глобалния чехъл на феминизма.
Доста, доста жалко момче.
Някой ако си спомня в романа "Железният светилник" колко члена наброяваше семейство Глаушеви?
Това е разликата. Евреите ги научиха да градят кариера и захвърлиха домашните задължения.
Напълно е прав тук SRC
-- Aristotle
срк, ти си напълно прав и това няма кой да го отрече, но в стремежа си да потвърдите тази или подобна теория, която тъй или иначе е неоспорима влизате в малко по различна сфера и говорите пълни тъпотии. Питате колко жени президенти има. Еми доста са. И министър-председателките са доста. Някъв неграмотник по назад беше казал, че жените имали нулев принос. Доста назад бях споменал само една, която е направил толкова много, колкото 80 % от мъжкото население никога няма да направи.
Разгледах темата в три аспекта - жени с големи постижения, нормални жени на средна възраст ( точно такива каквито трябва да са ) и такива каквито НЕ трябва да са. С теб се съгласяваме само по точка 3. Какви жените НЕ трябва да са. Обаче останалите два аспекта леко ги пропускаш. Може би на бройка статистически погледнато ( макар и да няма подобна статистика ) има много жени допринесли СТРАШНО много за развитието на обществото - в науката, спорта, живота като цяло...
А най-големия герой е средно-статистическата българска жена. Не ми се повтаря защо.
срк да сравняваш развитието на човешкото общество с футболен мач е комично. И аз и ти сме футболни фенове, но това беше прекалено. Не мога да се съглася с примера ти. Нужно ли е да развиваме още тая тема. Поне по този въпрос не може, не е логично и не е в крак с интелектуалните способности на средно-статистически младежи да има друго виждане освен това.
Прав си, да се отричат очевидни факти е идиотско. Ти какво казваш, че постиженията на жените в науките и живота в модерния свят са нищожни в сравнение с тези на мъжете ?!? Това е лудост. Не гледай на нещата само количествено, но и качествено. Вярно е, че водиме в резултата, но принос на жени към обществото има ежедневен. Но нека не говорим за висшата инстанция, защото според мен там може само да се излагат някои хора с крайни мнения.
На ниво обикновена средно-статистическа жена. ДжимиГестапо ме подкрепи и даже даде пример за майка си. Аз ще дам пример с мойта майка. Нейната "работа" е да ми търпи свинщините. Цял живот. Да се прибирам пиян на кучка и да имам проблеми с полицията ? А работата на баща ми каква е ? Да ме храни и да ми дава покрив над главата ?!? Реално погледнато. А иначе какво се получава - специално за майка ми. От 9 до 7 на работа. Когато не е на работа, работи вкъщи. Къщата е идеално чиста. Дрехите са изпрани и изгладени. Хляб и манджа има. Като си по малък даже има време и за житейски уроци и възпитание. Май средностатистическата БГ жена се оказва нещо повече от висш математик и физик, защото аз лично всичко това не мога да го сместя в 24 часа. Ти можеш ли ?
Ал Бънди! Ал Бънди! Ал Бънди
![]()
![]()
![]()
![]()
Писна ми от такива теми. На 40 години форумните феминистки или ще приличат на известната лесбийка Слоджъра, или ще са се омъжили по любов за някой "еманципиран", който ще ги спуква от бой, ако не му сложат салатата и ракията навреме.
Grumpy old madman
Е sofiascum щом презени по аватара и подписа ми къф съм , ще ми гледаш ли на ръка или на боб? Или си специалист по гледането на космати топки?
Много хубав пост на realantisocial ,но не съм съгласна за едно нещо.Жените не могат да се модифицират в едно нещо и то е да пренебрегват домакинските си задължения.
Да са добри домакини трябва да е толкова важно за тях,колкото да са умни, успели или красиви.
Това да се грижат за чистотата, удобството, топлата манджа е нещо подобно на родителският инстинкт у жената.Всяка нормална жена изпитва нужда да чисти или да се грижи за някого (независимо дете,мъж или съквартирант).Тези неща не са нито до време, нито до възможност, тези неща са до желание.
Кариерата не е само избор или прищявка, не говори и толкова за определени мъжки качества, кариерата е необходимост в момента и всяка една жена, трябва да може да прави нещо, независимо дали след това ще продължи с него или ще стане домакиня за дълъг период от време.
Предполагам коментарът ти се основава на свои лични наблюдения, които обаче , според мен , са в определена възрастова граница.Наистина малките момичета нямат никакви навици както за чистене, гответе, така и за лична хигиена (ставала съм свидетел на случай, когато момиче си прави прическа 5 часа, а преди това забравя да се изкъпе - дори веднъж за цял ден).При мен например, необходимостта да домакинствам се появи доста късно - когато се отделих да живея далеч от родителите си.Тогава социалният натиск и новите хора , с които живееш и се съобразяваш си изградиха влиянието .Сигурна съм и че с напредването на годините всичките жени започват да се усещат и ако не натиск от страна на чужди хора, то поне натиск от страна на мъж с който ще живееш ще има.
Затова просто няма как една жена да пренебрегне тези неща,защото те са нейна потребност и поради една или друга причина - те излизат на бял свят.
искам да се извиня за офтопика и за грешките, но съм с кирилизатор в момента.
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
Какво е умен за вас?
Джийпърс Крийпърс.
Кой бе, Мадона ли?Първоначално написано от realantisocial
Говоря за нещо, което помага за развитието на света: кеф ти часовници, телефони, компютри - всичко от мъже е измислено.
А че Мария Кюри е намерила някакъв химичен елемент шапка и свалям![]()
Jebem te u usta, jebem te u oko
С 1-2 изключения в тази тема, всички много си вярват..
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
Първо към BlueAvalanche : Това, че ти си ограничен ( което сам показваш, не си го измислям или искам да те обидя ) не означава, че жените допринесли за науката са 2. Всъщност те са много повече и ако наистина издребняваш толкова мога да се опитам да направя един километричен пост с имена, които ти после собственоръчно да провериш и пак те ще са нищожно малко сравнение с мащабите наистина. Все пак ти припомням, че има 6 милиарда човеци на тая земя и нито ти нито аз познаваме всички. Надявам се да се почувстваш поне малко тъпо след това, защото ще е възпитателно за теб.
После към ония перничанин, който изстреля тая глупостТи за Мишел Нутон чувал ли си ? Понеже се изказваш компетентно, а стоиш (образно казано) пред човек, който по принуда се интересува и доста знае за колите и моторните спортове ( покрай някои от хората, с които контактувам ) и мога да ти изреждам още жени пилоти. Но специално Мишел Нутон е лееееееееко специална. В тоя ред на мисли се надявам да си чувал и за рали колата Ауди Куатро, която от години е забранена във ве-ер-це-то. И все пак да се върнем към нашата си реалност, ако толкова държиш, заповядай в София, хем да разгледаш, хем да те запозная с Катето, която е рали състезател и кара Субару Импреса, което ти не можеш да запалиш, камо ли да потеглиш с негоЖена шофьор и негър скиор НЕМА!
И сега пак ще се почне .... колко били мъжете състезатели. Еми да, повече са, факт. Никой не го оспорва. Никой не иска да върви срещу природата, но грандиозни глупости лично на мен не ми се слушат.