.
Отговор в тема
Страница 4 от 7 ПървиПърви 1234567 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 168
    Супер фен Аватара на BlueAvalanche
    Град
    Delije sever
    realantisocial, поне някакви факти да беше дал.

А и забрави да кажеш, че цели 3 жени в историята на човечеството са управлявали държави
    Jebem te u usta, jebem te u oko

Град
    Bitch, I live in a trash can !
    Аз те попитах дали искаш списък с най-най-най основните жени в човешката история, дали много ?? Не че ще го прочетеш. Спри да се излагаш момче, язък, че си левскар.
    Бягаш от себе си - бягаш цял живот.
    Бавно превръщаш се - превръщаш се в робот.
    Ментално деформиран - черупка без душа.
    Животът си в клетка наричаш свобода.

Рисуваш картини с затворени очи.
    Живееш своя свят с розови мечти
    Ментално деформиран - черупка без душа
    Измамната реалност те води в пропастта.

Всъщност мисля,че ще бъде полезно да споделя,че темата имаше за цел да провокира и беше пусната нарочно с тази цел,така че не се палете толкова.

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Цитирай Първоначално написано от BlueAvalanche
    realantisocial, поне някакви факти да беше дал.

А и забрави да кажеш, че цели 3 жени в историята на човечеството са управлявали държави
    Кои три?
    Много много повече са.

А извън темата - Ауди Куатро е кола изпреварила времето си. Тоталната доминация. Една от причините да съм фен на Ауди.
    Grumpy old madman

Град
    Канисе, съвсем случайно във ве-ер-це лигата Мишел Нутон кара това Ауди Куатро, което е чудовищна кола. По-точно определение не можах да дам.

Град
    Delije sever
    Цитирай Първоначално написано от realantisocial
    Аз те попитах дали искаш списък с най-най-най основните жени в човешката история, дали много ?? Не че ще го прочетеш. Спри да се излагаш момче, язък, че си левскар.
    Искам ей така дребно списъче с жени изобретили или открили нещо полезно, а не такива дето са открили елементи като полоний и радий.

Canis_Dirus, и кои са тия? Може и 8 да са, ако броиш кралиците на Великобритания, които управляват държавата толкова колкото и аз

Първия човек получил 2 нобелови награди кой е?А това заради незначителните си открития.

Град
    Искам ей така дребно списъче с жени изобретили или открили нещо полезно, а не такива дето са открили елементи като полоний и радий.

Canis_Dirus, и кои са тия? Може и 8 да са, ако броиш кралиците на Великобритания, които управляват държавата толкова колкото и аз
    Потресаващо.... не мислих, че може да има човек с толкова повръхностно мислене.
    Ами.. как да ти кажа... има една книга, която се казва справочник на откривателките от а до я. Та този справочник е няколко-стотин страници дебел. И това е само за жените в науката. Не говорим за спорт, музика и пр. и пр., които са културен принос.

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Цитирай Първоначално написано от realantisocial
    Канисе, съвсем случайно във ве-ер-це лигата Мишел Нутон кара това Ауди Куатро, което е чудовищна кола. По-точно определение не можах да дам.
    Знам. Мишел е страхотен шофьор, но Аудито просто...
    А сега има една белгийка Vanina Ickx, която кара в DTM. Много симпатична.

Белгийка е, объркал съм се. и между другото е дипломиран биолог. Тоест на 30 е постигнала повече, отколкото BlueAvalanche ще постигне в живота си.
    Grumpy old madman

Темата изпълни целта си.Перфе просто.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от SofiaRegularCunt
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi
    Цитирай Първоначално написано от SofiaRegularCunt
    Цитирай Първоначално написано от UnABooMBeR
    Цялата тая представа за жените като слабия пол и това че жените не са получавали шанс за изява е заради Библията .Според мен всичко щеше да е по-разнично ако според всички религии не се натякваше че жената е грях ,че заради жената сме изхвърлени от Рая(хората) .Сега обаче тази представа на "адското същество " се счита за глупост и жените получават шанс за изява и все повече жени са министър-прецедателки и тн.След още 20-30 години процеса на изравняване ще свърши и няма да има дискриминация и е редно все пак не живеем през Античноста ,нито през Средновековието.
    А по темата си зависи от човека дали е както казва SWASTIKA "По".
    къде са тия жени министър-председателки? дали има и 5?

а президентки?
    Всъщност са доста повече от пет. Ако поровиш, може и да се изненадаш. Има доста информация за жени, които са били (в минало време) и които понастоящем оглавяват държави, дали като президент или като министър-председател.
    Освен това има и доста жени на други ръководни постове.
    значи аз на прима виста се сещам за Ангела Меркел и неква още имаше една,извън Европа... + кралицата на Англия.

а мъжете колко са? стотици...

много ми е смешно като в такъв спор жените почнете да давате ПРИМЕРИ,сякаш за да докажете обратното.а не се замисляте,че тия примери са на пръстите на едната ръка. докато за такива мъже може да се изброят стотици,дори хиляди...

в смисъл такъв - тва е все едно да играеш мач и да паднеш с 20:1,но да се похвалиш,че си вкарал гол... сеш' се? мача пак го губиш,дори и с тоя гол.

та така и с нашия спор.

то спор няма де... има болни фантазии срещу факти.
    Значи, аз не съм искала да влизам в спор. Съгласна съм с това, което пишете, просто отбелязах, че не са единици жените на ръководни позиции. Това че на примависта се сещаш за тези е отделен въпрос Нито се опитвам да докажа, че жените са по-умни, нито защитавам тезата, че са по-глупави от мъжете.
    И двата пола имат шанс и поле за изява. Кой до колко е способен да се възползва е проблема. Далеч съм от идеите на феминизма и еманципацията.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на babity
    Имаше един лаф, ама не мога да се сетя как беше точно. Нещо седеше зад всеки успял мъж, ама 'а де, какво ли да беше.... Това, разбира се, в кръга на тъпия хумор. За световни постижения аз не мога да говоря, та затова няма и да се опитам. Като цяло съм съгласна, че няма база, на която да могат обективно да се сравнят двата пола, защото всеки си има преимуществата и слабостите. Обаче ако говорим за средностатистическия човек, за хората, които няма да оставят диря в историята на човечеството, бих се осмелила да кажа, че за мен жените са по - приспособими. И понеже ми е малко късно за сложни думички и термини ще си го кажа простичко. Колкото повече жената се осъвършенства и се заема с колкото се може повече неща едновременно (пък били и те заложени), толкова повече мъжете стават готованковци. Жени, които издържат гаджетата/съпрузите си отдавна не са само на страниците на Космополитън, нито такива, които работят, учат и си гледат децата сами едновременно.

Град
    Delije sever
    И с цялата си тъпота и повърхностност не успях да бъда опроверган.

JimmyGestapo, "мушмул", дали труда на Мария Кюри ( с който всъщност по ред причини съм запознат ) може да се сравни с този на Александър Греъм Бел? Или пък с изобретението на Томъс Едисън?(предполагам знаете какво е)
    Говоря за нещо наистина революционно нещо създадено от жена, аз лично за такова не се сещам.

kir40, знам за двете Нобелови награди на Кюри за химия и физика.

Град
    Delije sever
    Искаше ми се иронията ти да има и някакви опровергаващи мен факти, ама както и да е, явно няма да стане

Град
    Когато срещу теб стои пача, която не става за нищо друго освен за е.ане как да се държиш с нея ?? Но аз така се държа и с разни сополи, така че не ме обвинявай.

Град
    В.Търново
    Цитирай Първоначално написано от RAWRRR
    Жените превъзхождат мъжете в някои отношения, но логичната мисъл не е еднo от тях.
    точно това бих написала и аз по въпроса

Град
    Знаех си, че ще го дадеш за пример Но така може до утре има и по-гадни.
    Идеята е, че не разделям хората на мъже и жени и на този принцип да се държа с тях. Като е свестен/свестна се държа добре, като е отрепка според разбиранията ми си понася храна и ще я/го накарам да се чувства по низък/низка от вещ дори

..

Дайте някакво есе на подобна тема или по точно: Мъжете превъзхождат жените...

Супер фен Аватара на Shia
    По-умен е този пол,който успее да развие капацитета си.
    Не можем да се оправдаваме с велики личности,за да докажем кой-кой е.Развий мозъка си достатъчно и ще си по-умен.

Град
    В.Търново
    Също можем да отбележим, че женския пол е емоционален, а мъжкият е в по-голямата си част практичен. Което пак обяснява, някой плюсове и минуси. Докато жената успее да се разреве, мъжа вече ще е направил нещо по въпроса.

Голям фен
    не прочетох всички постове така че ако бъркам някъде поправете ме

1:от това което прочетох не видях нито един пост който да описва кой какво разбира под умен(мисля че това е най-важното)
    2:според мен не мисля че можем да определяме по пола кой е по-умен понеже е имало владетели,откриватели,поли тици и т.тн. и от двата поли, а и още има хора заемащи тези постове,който са от двата пола.
    3:прочетох някой постове на страшно ограничени хора и мога само да им кажа че жената не е създадена само да седи в кухнята да готви,да чисти,да гледа децата и да върши цялата домакинска работа,а мъжа да се прибира и да казва "дай да ям",да казва на детцата си "няма да правиш това и това","няма да излизаш с този и този" и т.н.има мн примери за които можете и сами да сес сетите.
    4:кой решава кой е по-умен?!колкото и да спорим само с повърхностни постове до никъде няма да стигнем без солидни доказателства или мнение което да обосновава отговора ни
    5:моето лично мнение е че си има изключения и от двата пола и който си мисли че ще ми промени мнението жестоко се лъже
    -вярно момчетата са по-добри приятели,по-добре се отнасят относно връзките си и приятелките си и т.н.
    -вярно че момичетата сме по-емоционални,държим повече на външния си вид и т.н.
    но общото помежду ни е че и мъжете и жените/момчета и момичетата можем да сме по-отговорни и точно това са изключенията
    не е казано че ако си хубава трябва да си кифла и да си тъпа,нито е казано че ако едно момче е хубаво трябва да ефешънче и да е идиот и кретен,има хубави,умни,добри,отговорн и уравновесени момичета и момчета

вместо тука да се нападаме взаимно малко да помислим за нещата който ни отличават и ни правят еднакви

п.п знам че е малко дълго ама не можах да го направя по кратко

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от JimmyGestapo
    а защо не пробваш да прочетеш темата и да докажеш, че си умен/умна?
    просто защото в момента и в продължение на няколко дни няма да имам тази възможност(не че те интересува де)а и в начаото се отчаях малко понеже всеки вземаше страна и не обосновавах аотговорите си прескочих няколко страници,за да избегна губенето на време в четене на такива постове ,но веднака щом с еосвоботя ще я прочета,а ти по какво разбираш дали съм умна или не?

ако можеш ми го обясни без да взимаш ничия страна или ако го правиш поне обоснови отговора си,защото не мис е четат някви повърхностни и ограничени отговори

Guest
    Цитирай Първоначално написано от LINKNOT
    Мъжете са по-умни

Град
    Също можем да отбележим, че женския пол е емоционален, а мъжкият е в по-голямата си част практичен. Което пак обяснява, някой плюсове и минуси. Докато жената успее да се разреве, мъжа вече ще е направил нещо по въпроса.
    Пълна глупост и ташак. Сериозно. По к'во се разбира "емоционалността" ? Има разлика между емоционалност и показване на емоции. Има и разлика между видно показване на емоции и не-видно такова. Както и има различни видове показване на емоция.
    Честно казано от опита ми моя извод е, че по емоционални са мъжете, но или не го показват или го показват, но не пред всички, а най-често го показват по не-класически начин. Да покажеш тъга не означава само да ревнеш, макар и това да е последната инстанция. Аз съм виждал хора, които скачат на бой и почват да чупят и вандалстват с една дума да вършеят под напора на емоции и то любовни такива. Просто има различни хора. Личния ми опит и лична статистика показва, че мъжете са по емоционални, а доста от тях потискат емоциите си.

А коментари като този на ЛИНКНОТ серат на цялата тема. Да серем върху него тогава.

Супер фен Аватара на lDoLLl
    ^ на тебе имам чувството, че любимият ти глагол е ''сера''

Самият въпрос е безмислен, има както тъпи мъже и умни жени, така и обратното. Общо взето каквото трябваше да се каже по темата беше казано.
    You got to work hard
    For your dreams to come true
    Got to keep the flame alive...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си