- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Кой е по - умен? Мъжете или Жените?
realantisocial, поне някакви факти да беше дал.
А и забрави да кажеш, че цели 3 жени в историята на човечеството са управлявали държави![]()
Jebem te u usta, jebem te u oko
Аз те попитах дали искаш списък с най-най-най основните жени в човешката история, дали много ?? Не че ще го прочетеш. Спри да се излагаш момче, язък, че си левскар.
Бягаш от себе си - бягаш цял живот.
Бавно превръщаш се - превръщаш се в робот.
Ментално деформиран - черупка без душа.
Животът си в клетка наричаш свобода.
Рисуваш картини с затворени очи.
Живееш своя свят с розови мечти
Ментално деформиран - черупка без душа
Измамната реалност те води в пропастта.
Всъщност мисля,че ще бъде полезно да споделя,че темата имаше за цел да провокира и беше пусната нарочно с тази цел,така че не се палете толкова.![]()
Кои три?Първоначално написано от BlueAvalanche
Много много повече са.
А извън темата - Ауди Куатро е кола изпреварила времето си. Тоталната доминация. Една от причините да съм фен на Ауди.
Grumpy old madman
Канисе, съвсем случайно във ве-ер-це лигата Мишел Нутон кара това Ауди Куатро, което е чудовищна кола. По-точно определение не можах да дам.
Искам ей така дребно списъче с жени изобретили или открили нещо полезно, а не такива дето са открили елементи като полоний и радий.Първоначално написано от realantisocial
Canis_Dirus, и кои са тия? Може и 8 да са, ако броиш кралиците на Великобритания, които управляват държавата толкова колкото и аз![]()
Първия човек получил 2 нобелови награди кой е?А това заради незначителните си открития.![]()
Потресаващо.... не мислих, че може да има човек с толкова повръхностно мислене.Искам ей така дребно списъче с жени изобретили или открили нещо полезно, а не такива дето са открили елементи като полоний и радий.
Canis_Dirus, и кои са тия? Може и 8 да са, ако броиш кралиците на Великобритания, които управляват държавата толкова колкото и аз
Ами.. как да ти кажа... има една книга, която се казва справочник на откривателките от а до я. Та този справочник е няколко-стотин страници дебел. И това е само за жените в науката. Не говорим за спорт, музика и пр. и пр., които са културен принос.
Знам. Мишел е страхотен шофьор, но Аудито просто...Първоначално написано от realantisocial
А сега има една белгийка Vanina Ickx, която кара в DTM. Много симпатична.
Белгийка е, объркал съм се. и между другото е дипломиран биолог. Тоест на 30 е постигнала повече, отколкото BlueAvalanche ще постигне в живота си.
Grumpy old madman
Темата изпълни целта си.Перфе просто.![]()
Значи, аз не съм искала да влизам в спор. Съгласна съм с това, което пишете, просто отбелязах, че не са единици жените на ръководни позиции. Това че на примависта се сещаш за тези е отделен въпросПървоначално написано от SofiaRegularCunt
Нито се опитвам да докажа, че жените са по-умни, нито защитавам тезата, че са по-глупави от мъжете.
И двата пола имат шанс и поле за изява. Кой до колко е способен да се възползва е проблема. Далеч съм от идеите на феминизма и еманципацията.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Имаше един лаф, ама не мога да се сетя как беше точно. Нещо седеше зад всеки успял мъж, ама 'а де, какво ли да беше....Това, разбира се, в кръга на тъпия хумор. За световни постижения аз не мога да говоря, та затова няма и да се опитам. Като цяло съм съгласна, че няма база, на която да могат обективно да се сравнят двата пола, защото всеки си има преимуществата и слабостите. Обаче ако говорим за средностатистическия човек, за хората, които няма да оставят диря в историята на човечеството, бих се осмелила да кажа, че за мен жените са по - приспособими. И понеже ми е малко късно за сложни думички и термини ще си го кажа простичко. Колкото повече жената се осъвършенства и се заема с колкото се може повече неща едновременно (пък били и те заложени), толкова повече мъжете стават готованковци. Жени, които издържат гаджетата/съпрузите си отдавна не са само на страниците на Космополитън, нито такива, които работят, учат и си гледат децата сами едновременно.
И с цялата си тъпота и повърхностност не успях да бъда опроверган.
JimmyGestapo, "мушмул", дали труда на Мария Кюри ( с който всъщност по ред причини съм запознат ) може да се сравни с този на Александър Греъм Бел? Или пък с изобретението на Томъс Едисън?(предполагам знаете какво е)
Говоря за нещо наистина революционно нещо създадено от жена, аз лично за такова не се сещам.
kir40, знам за двете Нобелови награди на Кюри за химия и физика.
Искаше ми се иронията ти да има и някакви опровергаващи мен факти, ама както и да е, явно няма да стане![]()
Когато срещу теб стои пача, която не става за нищо друго освен за е.ане как да се държиш с нея ?? Но аз така се държа и с разни сополи, така че не ме обвинявай.![]()
точно това бих написала и аз по въпросаПървоначално написано от RAWRRR
Знаех си, че ще го дадеш за примерНо така може до утре има и по-гадни.
Идеята е, че не разделям хората на мъже и жени и на този принцип да се държа с тях. Като е свестен/свестна се държа добре, като е отрепка според разбиранията ми си понася храна и ще я/го накарам да се чувства по низък/низка от вещ дори![]()
Дайте някакво есе на подобна тема или по точно: Мъжете превъзхождат жените...![]()
По-умен е този пол,който успее да развие капацитета си.
Не можем да се оправдаваме с велики личности,за да докажем кой-кой е.Развий мозъка си достатъчно и ще си по-умен.
Също можем да отбележим, че женския пол е емоционален, а мъжкият е в по-голямата си част практичен. Което пак обяснява, някой плюсове и минуси. Докато жената успее да се разреве, мъжа вече ще е направил нещо по въпроса.![]()
не прочетох всички постове така че ако бъркам някъде поправете ме
1:от това което прочетох не видях нито един пост който да описва кой какво разбира под умен(мисля че това е най-важното)
2:според мен не мисля че можем да определяме по пола кой е по-умен понеже е имало владетели,откриватели,поли тици и т.тн. и от двата поли, а и още има хора заемащи тези постове,който са от двата пола.
3:прочетох някой постове на страшно ограничени хора и мога само да им кажа че жената не е създадена само да седи в кухнята да готви,да чисти,да гледа децата и да върши цялата домакинска работа,а мъжа да се прибира и да казва "дай да ям",да казва на детцата си "няма да правиш това и това","няма да излизаш с този и този" и т.н.има мн примери за които можете и сами да сес сетите.
4:кой решава кой е по-умен?!колкото и да спорим само с повърхностни постове до никъде няма да стигнем без солидни доказателства или мнение което да обосновава отговора ни
5:моето лично мнение е че си има изключения и от двата пола и който си мисли че ще ми промени мнението жестоко се лъже
-вярно момчетата са по-добри приятели,по-добре се отнасят относно връзките си и приятелките си и т.н.
-вярно че момичетата сме по-емоционални,държим повече на външния си вид и т.н.
но общото помежду ни е че и мъжете и жените/момчета и момичетата можем да сме по-отговорни и точно това са изключенията
не е казано че ако си хубава трябва да си кифла и да си тъпа,нито е казано че ако едно момче е хубаво трябва да ефешънче и да е идиот и кретен,има хубави,умни,добри,отговорн и уравновесени момичета и момчета
вместо тука да се нападаме взаимно малко да помислим за нещата който ни отличават и ни правят еднакви![]()
п.п знам че е малко дълго ама не можах да го направя по кратко
просто защото в момента и в продължение на няколко дни няма да имам тази възможност(не че те интересува де)а и в начаото се отчаях малко понеже всеки вземаше страна и не обосновавах аотговорите си прескочих няколко страници,за да избегна губенето на време в четене на такива постовеПървоначално написано от JimmyGestapo
,но веднака щом с еосвоботя ще я прочета,а ти по какво разбираш дали съм умна или не?
ако можеш ми го обясни без да взимаш ничия страна или ако го правиш поне обоснови отговора си,защото не мис е четат някви повърхностни и ограничени отговори![]()
Първоначално написано от LINKNOT
Пълна глупост и ташак. Сериозно. По к'во се разбира "емоционалността" ? Има разлика между емоционалност и показване на емоции. Има и разлика между видно показване на емоции и не-видно такова. Както и има различни видове показване на емоция.Също можем да отбележим, че женския пол е емоционален, а мъжкият е в по-голямата си част практичен. Което пак обяснява, някой плюсове и минуси. Докато жената успее да се разреве, мъжа вече ще е направил нещо по въпроса.
Честно казано от опита ми моя извод е, че по емоционални са мъжете, но или не го показват или го показват, но не пред всички, а най-често го показват по не-класически начин. Да покажеш тъга не означава само да ревнеш, макар и това да е последната инстанция. Аз съм виждал хора, които скачат на бой и почват да чупят и вандалстват с една дума да вършеят под напора на емоции и то любовни такива. Просто има различни хора. Личния ми опит и лична статистика показва, че мъжете са по емоционални, а доста от тях потискат емоциите си.
А коментари като този на ЛИНКНОТ серат на цялата тема. Да серем върху него тогава.
^ на тебе имам чувството, че любимият ти глагол е ''сера''![]()
![]()
Самият въпрос е безмислен, има както тъпи мъже и умни жени, така и обратното. Общо взето каквото трябваше да се каже по темата беше казано.
You got to work hard
For your dreams to come true
Got to keep the flame alive...