- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Кой е по - умен? Мъжете или Жените?
по-скоро любимия ми глагол е "сереме на путките", ама то е цитат от песен.![]()
Ти от всичките ми постове в тая тема точно т'ва ще изкоментираш.
Бягаш от себе си - бягаш цял живот.
Бавно превръщаш се - превръщаш се в робот.
Ментално деформиран - черупка без душа.
Животът си в клетка наричаш свобода.
Рисуваш картини с затворени очи.
Живееш своя свят с розови мечти
Ментално деформиран - черупка без душа
Измамната реалност те води в пропастта.
Добре, ще кометнирам и другите тогава. Съгласна съм с много от нещата, които си написал и ще добавя нещо: (В миналото) е било много по-трудно за една жена да се докаже като добър политик, учен и etc., защото е бил налаган обратният стереотип,че е тъпа и може само да готви и чисти. Мислила съм доста по въпроса и съм склонна смятам, че ако светът беше управляван от повече жени, щеше да има по-малко войни, кръвопролития и т.н.
You got to work hard
For your dreams to come true
Got to keep the flame alive...
duuude...
представих си света управляван от жени..![]()
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
^ за тебе , М. яко терор ще има![]()
![]()
Не бе, сега сериозно :
Абстрахирай се от злобните извратени вещити (щото има и такива).
Една жена, която е била майка, която е дала живот, би знаела цената му и не би го отнемала така лекомислено, от тази гледна точка го казах.
You got to work hard
стига бееее, аз си го бях представил с 19-20 годишни яки тупалки по бански и пак беше ад, ти още повече го съсипа като каза МАЙКА....![]()
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
еми щом мислиш така просто няма смисъл да споря с тебПървоначално написано от JimmyGestapo
![]()
просто аз казах това което имах да кажа и щом от поста ми ти си забелязал само началото и си решил че то е най-важното нещо което трябва да коментираш добре.
И явно според теб не съм умна понеже не съм прочела всички постове няма да споря това си е твое мнение,но нека ти кажа че от самото начало мнението ми беше такова освен часта за ограничените хора.
Е представи си мощно МИЛФ-овекато каза МАЙКА....![]()
![]()
не ставаПървоначално написано от realantisocial
представих си как 30 годишни лелки, целите виснали и вкиснати само с поглед изпаряват моите яки тупалки от лицето на земята..
![]()
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
забрави и вещиците![]()
![]()
айде лекар с нож от мене, че съм първа смяна и имам навика да се успивам![]()
You got to work hard
запазени милфчета. ммм...30 годишни![]()
Мъжете постигат повече в професионално отношение по една чисто обективна причина - не те раждат децата си. 1 бременност, колкото и да е безпроблемна изхвърля жената от играта поне година. Всичко спира - развитие, професионално израстване, после наваксваш, но хората са 2 крачки пред теб. Факт е, че за 1 място, където се очертава дългосрочна работа, в прав текст ми казаха - знаем, че си добра, познаваме те от години и искаме да работим заедно, НО яви ли се мъж, колкото и да знае, ще вземем него. Все пак ти деца ще раждаш и не може да се разчита на теб през цялото време. Не се смятам за по-малко заслужила, само защото имам вагина, а не пенис. Сори-природа. Трудя се, уча, развивам се и направо ми убиха ентусиазма. Но да знаеш, че си ценен, уважаван и желан за дадена позиция, но няма да те вземат, защото не си мъж е.....най-малкото дискриминация.
Само 30 годишните девици успяват. Нямат мъже, четат по цял ден, занемаряват се никой не ги поглежда...затворен кръг. Б***и смотания мъжки свят. Ще взема да си сменя пола, че да не ме гледат в гърдите, когато говорим за работа, а да ми гледат компетенцията и уменията.
Впрочем, красивите жени успяват в редица случаи просто защото са красиви. Защо им е да се напрягат? За жалост явно не съм достатъчно красива
Не мисля, че някой мъж ме превъзхожда по какъвто и да е параграф. Не смятам,че съм по-долно качество човек от мъжа. Не мисля, че мъжът до мен ме превъзхожда с нещо, освен с физическата си сила и спокойствието. Не смятам, че и аз го превъзхождам с нещо, освен с емоционалността. Колкото до материалните неща - не ме блазни да бъда с някой заради тях. Както и за рационалността. Да, избухлива и емоционална съм, но когато вземам решение обмислям всичко от всеки ъгъл и всеки детайл и трудно се решавам, ако не съм претеглила всички факти. Не съм съгласна и с логиката - на логически игри мъжо няма шанс, а ме разбива на скрабъл. Изобщо всичко е толкова относително. няма 2-ма човека с еднакъв умствен потенциал и еднакво мислене. Не смятам, че защото мисля различно и действам различно, съм по-долна и низша. Сама за себе си се смятам за абсолютно еднаква с всеки мъж. Обществото ни поставя на различни стъпала. Жените получават 30% по-малко за същата работа, както мъжете. И това не е само в България, а навсякъде. Ръководителите мъже са убедени, че са повече от жените и искат да докажат своето мъжество, унижавайки жените с неадекватно заплащане.
Във връзката си конкретно съм равнопоставена с мъжа до себе си, а може би с лек превес. Просто съм много категорична в мненията и решенията си, а той е безкрайно добър, търпелив и толерантен.
Точно така,иначе не знам доколко някой мъж(например) би се сгрял от факта,че неговия пол бил по-интелигентен,след като никога не би могъл постиженията на някои жени.Първоначално написано от Shia
Природата е направила жените по-крехки, но им е дала най-важната функция на света - да пазят бъдещия живот, да се развива в тях, да го родят и да се грижат за него. От чисто природна гледна точка жената трябва да е бременна, да роди, да гледа детето си 4-5 години и да роди ново и така докато може. От 11 годишна до към 50. Тя трябва да се грижи за бъдещето, а мъжът до нея да се грижи за настоящето. Още от тази изконна роля на мъжа и жената е определила цялото развитие на човешкия род. Едно време не са раждали по 1-2 деца, а по десетки. Пра-пра баба ми е родила 11 мисля деца, ама 6 само са оцелели до зряла възраст. Да родиш 11 деца за 20-тина години и да очакваш да се образоваш...трудно постижимо. А и в самата природа на жената е е залегнало да бъде амбициозна, егоист и целеустремена. Тя трябва да се раздава за децата си, да се грижи за тях с риск за собственото си здраве и съществуване. Тези модели са заложени от 2 милиарда години. Не можем за 100-200 да ги променим,но можем да ги разчупим поне малко. И като типична представителка на женския пол ще кажа, че отдаде ли ми се случай да стана майка, оставям и работа и всичко. На първо място ще бъде здравето и живота на моето дете. Инстинкт. Мъжете го нямат по рождение. Те го придобиват с времето. Знам обаче, че колкото и да ме обича баща ми, няма да бъде толкова жертвоготовен, колкото майка ми. Тя просто е като звяр, ако нещо ме нарани, ако нещо ми тежи, ако се чувствам зле...Баща ми казва нещо си и започв да говори за работата си през деня.
Казах, че това е напълно обективна причина:
а) да не са пълноценни сами за себе си през цялото време на зрелия им живот
б) да изостанат през времето на късната бременност и ранното майчинство от мъжете в дадената област
в) да са като цяло по-себеотдайни и да гледат преди всичко семейството си, в това число и мъжа си, а после себе си.
krem4et0 изказа голяма част от мнението ми по темата, напълно подкрепям![]()
..
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
на кафево спермассПървоначално написано от krem4et0
Моят свят не е твоя, искам сам да вървя!
Но преди да пропадна, поне за миг да полетя!
JimmyGestapo, айде да не обиждаме Свищов![]()
Колкото до мнението на krem4eto, и аз не съм съгласна, че една бременност и едно дете може да спре развитието на жената във всякаква друга насока. Това, че някои жени решават да раждат деца и да се отдават изцяло на тях, си е лично тяхно решение.
Жената по принцип (някой го беше писал по-нагоре, но не ми се рови за ник сега), е напълно способна да се занимава с няколко неща едновременно - да си гледа детето, да си гледа професията, да се грижи за къщата и мъжа си. Това ни е природата.
Пък и в съвременния свят, когато комуникациите са толкова напред, нищо не може да спре една жена, когато иска да се развива професионално. Имаш ли компютър и интернет вкъщи (а това вече го има във почти всяка къща... или съвсем във всяка), тогава възможностите пред теб са неограничени. А и в крайна сметка, имаш и мъж, който да помага с детето. Мъжете днес са много по-отворени спрямо грижата за децата, отколкото е било едно време.
Абе, 21 век сме. И колкото и да не ни се иска да е така, на нас жените са ни дадени напълно равни стартови възможности, колкото и на мъжете. Отделен е въпроса до колко всяка от нас може да се възползва от тях.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
JimmyGestapo, хайде да не се обиждаме, моля. Нито се познаваме, нито нищо. Ако обичаш не наричай с подобни епитети мъжът до мен, защото е повече мъж от всеки кариерист, който познавам. Защото се държи мъжки в редица ситуации, в които повечето мъже само хленчат. Просто аз съм прекалено силен характер. От кога да си добър и да зачиташ мнението а жената до себе си те прави...плазмодий?
Може и да живея и в 15-ти век де да ви знам вас от големия град в кой век сте. Образованието ми е в областта на ИТ и мога да ти кажа, че там не следиш ли нещата ежедневно...направо си умрял и конкуренцията те е смазали. Не виждам от къде бих имала сили да уча и да се развивам, като ставам по 3 пъти на нощ, кърмя, сменям по 10 памперса на ден, по 6-8 пъти на ден храня детето си, приспивам го,разхождам го. Може и да имаш време, но в крайна сметка трябва и да си почиваш. Не може нон-стоп да правиш нещо. Да не говорим ако си с трудна бременност, ако детето ти има проблем или е болнаво. Аз за себе си мога да кажа, че 1 бременност ще трябва да прекарам на легло, ще трябва да раждам секцио, ще трябва и да се възстановя. А моя плужек ще трябва да бачка на 2-3 места, за да ми подсигури добро съществуване в годинат, в която няма да мога да отида и сама до тоалетната най-вероятно. Да, колкото и да съм амбициозна, колкото и да чета и да се развивам, за 1 година развитието ми ще спре почти напълно.
LadyDi, от колко години ти ползваш Интернет? Едва ли повече от 10-12. Аз ползвам от 12. От колко време имаш мобилен телефон, кабелна или цифрова телевизия? не вярвам преди 20 години да си ги имала, нали? Да, в последните 10-тина години нещата са доста по-различни и сега бременността не е толкова ограничаваща. Но преди това? За 10-15 години не може да променим мисленето на мъжете, че жените са за да раждат и да гледат деца.
Моята майка и като ученичка, и като студентка е била по-силна от баща ми. Родила е сестра ми в 4-ти курс. Дипломирала се е 2 години по-късно, баща ми е започнал работа веднага след дипломирането си, а тя по-късно, защото тогава майчинството е било 3 години. Познавам родителите си добре. Смятам, че майка ми е по-добре мислеща от баща ми. Не по-умна, а просто има по-комбинативен и услужлив ум. Най-високата длъжност,която е заемала е било главен счетоводител на фирма с 5-6 магазина за хранителни стоки. Баща ми през последните 15 години е бил и е само директор - икономически, изпълнителен, генерален...все директор. Майка ми обаче е тази, която се грижи за него. Той не е готвил от векове. Той е изкъпан и избръснат, защото тя му купува каквото трябва. Той е нахранен, изгладен, чисто му е, приятно му е. Не се грижи, че нещо не е купено или не е платено. не помня да ми е помагал в уроци и да ме е възпитавал. Да не говорм, че понеже и двамата са икономисти, той й споделя проблеми или планове и двамата заедно обмислят идеи (които все са на майка ми). 15 години тя е спряла да се развива. Децата й са на по 32 и 24 (и на 55 най-голямото, което й е и съпруг). Не, че е нямало своите шансове, но за същата позиция (в една област са с еднакъв образователен ценз) на нея просто й се предлагат по.малко пари и възможности. На 55 е абсурд да си намери нова работа вече 7 месеца. Баща ми на 55 си намери нова работа след броени седмици. Пак като директор на предприятие.
krem4et0, хубаво, преди 20 години не е имало интернет, мобилни телефони и т.н. Но не забравяй, че живееш сега, а не преди 20 години. Не можеш да сравняваш двете неща просто защото са несравними. Сега ти имаш равен старт също като мъжа до теб.
Явно семейството, в което си възпитавана е такова. Явно такъв е бил избора на майка ти, но той не е ограничаващ за всяка жена.
Мога да ти кажа, след като ще си говорим за примери, че майка ми се е омъжила на 18 години, а на 21 вече е била с две деца. Въпреки това, докато отглеждаше мен и сестра ми, успя да завърши 3 висши образования, да има кариера и да се грижи за семейството си. Именно това се опитвам да ти кажа - че когато жената има нагласата да се развива, едно оправдание като "бременност, деца и семейство" е смешно.Не виждам от къде бих имала сили да уча и да се развивам, като ставам по 3 пъти на нощ, кърмя, сменям по 10 памперса на ден, по 6-8 пъти на ден храня детето си, приспивам го,разхождам го.
Още повече, че аз ще очаквам мъжът ми да ми помага с детето. Нищо не би му пречело нощем да стане да го види защо реве, или да го нахрани, когато е гладно, или да му смени памперса в 3-4 от 10-те дневни смени.
15 години е спряла да се развива по свой собствен избор. Не можеш да ме убедиш, че някой й го е наложил. Майка ми защо не спря да се развива. Вярно, че е с 10 години по-млада от твоята, но и нейните деца са по на 25 и на 23. И сега, след като и двете със сестра ми сме порастнали и си имаме отделен живот, знаеш ли какво направи?Първоначално написано от krem4et0
Напусна Свищов, премести се и тя във Варна и започна всичко отначало - нова работа, нови приятели.
1:1 се човек. Момичетата в даскало са по-добре, защото не ги мързи, а нас момчетата ужас е направо, умираме от мързел.
Да се разсъждава по частни случаи е признак на непознаване на приоритетите в спора.