Мъжете постигат повече в професионално отношение по една чисто обективна причина - не те раждат децата си. 1 бременност, колкото и да е безпроблемна изхвърля жената от играта поне година. Всичко спира - развитие, професионално израстване, после наваксваш, но хората са 2 крачки пред теб. Факт е, че за 1 място, където се очертава дългосрочна работа, в прав текст ми казаха - знаем, че си добра, познаваме те от години и искаме да работим заедно, НО яви ли се мъж, колкото и да знае, ще вземем него. Все пак ти деца ще раждаш и не може да се разчита на теб през цялото време. Не се смятам за по-малко заслужила, само защото имам вагина, а не пенис. Сори-природа. Трудя се, уча, развивам се и направо ми убиха ентусиазма. Но да знаеш, че си ценен, уважаван и желан за дадена позиция, но няма да те вземат, защото не си мъж е.....най-малкото дискриминация.
Само 30 годишните девици успяват. Нямат мъже, четат по цял ден, занемаряват се никой не ги поглежда...затворен кръг. Б***и смотания мъжки свят. Ще взема да си сменя пола, че да не ме гледат в гърдите, когато говорим за работа, а да ми гледат компетенцията и уменията.
Впрочем, красивите жени успяват в редица случаи просто защото са красиви. Защо им е да се напрягат? За жалост явно не съм достатъчно красива
Не мисля, че някой мъж ме превъзхожда по какъвто и да е параграф. Не смятам,че съм по-долно качество човек от мъжа. Не мисля, че мъжът до мен ме превъзхожда с нещо, освен с физическата си сила и спокойствието. Не смятам, че и аз го превъзхождам с нещо, освен с емоционалността. Колкото до материалните неща - не ме блазни да бъда с някой заради тях. Както и за рационалността. Да, избухлива и емоционална съм, но когато вземам решение обмислям всичко от всеки ъгъл и всеки детайл и трудно се решавам, ако не съм претеглила всички факти. Не съм съгласна и с логиката - на логически игри мъжо няма шанс, а ме разбива на скрабъл. Изобщо всичко е толкова относително. няма 2-ма човека с еднакъв умствен потенциал и еднакво мислене. Не смятам, че защото мисля различно и действам различно, съм по-долна и низша. Сама за себе си се смятам за абсолютно еднаква с всеки мъж. Обществото ни поставя на различни стъпала. Жените получават 30% по-малко за същата работа, както мъжете. И това не е само в България, а навсякъде. Ръководителите мъже са убедени, че са повече от жените и искат да докажат своето мъжество, унижавайки жените с неадекватно заплащане.
Във връзката си конкретно съм равнопоставена с мъжа до себе си, а може би с лек превес. Просто съм много категорична в мненията и решенията си, а той е безкрайно добър, търпелив и толерантен.