JimmyGestapo, хайде да не се обиждаме, моля. Нито се познаваме, нито нищо. Ако обичаш не наричай с подобни епитети мъжът до мен, защото е повече мъж от всеки кариерист, който познавам. Защото се държи мъжки в редица ситуации, в които повечето мъже само хленчат. Просто аз съм прекалено силен характер. От кога да си добър и да зачиташ мнението а жената до себе си те прави...плазмодий?
Може и да живея и в 15-ти век де да ви знам вас от големия град в кой век сте. Образованието ми е в областта на ИТ и мога да ти кажа, че там не следиш ли нещата ежедневно...направо си умрял и конкуренцията те е смазали. Не виждам от къде бих имала сили да уча и да се развивам, като ставам по 3 пъти на нощ, кърмя, сменям по 10 памперса на ден, по 6-8 пъти на ден храня детето си, приспивам го,разхождам го. Може и да имаш време, но в крайна сметка трябва и да си почиваш. Не може нон-стоп да правиш нещо. Да не говорим ако си с трудна бременност, ако детето ти има проблем или е болнаво. Аз за себе си мога да кажа, че 1 бременност ще трябва да прекарам на легло, ще трябва да раждам секцио, ще трябва и да се възстановя. А моя плужек ще трябва да бачка на 2-3 места, за да ми подсигури добро съществуване в годинат, в която няма да мога да отида и сама до тоалетната най-вероятно. Да, колкото и да съм амбициозна, колкото и да чета и да се развивам, за 1 година развитието ми ще спре почти напълно.
LadyDi, от колко години ти ползваш Интернет? Едва ли повече от 10-12. Аз ползвам от 12. От колко време имаш мобилен телефон, кабелна или цифрова телевизия? не вярвам преди 20 години да си ги имала, нали? Да, в последните 10-тина години нещата са доста по-различни и сега бременността не е толкова ограничаваща. Но преди това? За 10-15 години не може да променим мисленето на мъжете, че жените са за да раждат и да гледат деца.
Моята майка и като ученичка, и като студентка е била по-силна от баща ми. Родила е сестра ми в 4-ти курс. Дипломирала се е 2 години по-късно, баща ми е започнал работа веднага след дипломирането си, а тя по-късно, защото тогава майчинството е било 3 години. Познавам родителите си добре. Смятам, че майка ми е по-добре мислеща от баща ми. Не по-умна, а просто има по-комбинативен и услужлив ум. Най-високата длъжност,която е заемала е било главен счетоводител на фирма с 5-6 магазина за хранителни стоки. Баща ми през последните 15 години е бил и е само директор - икономически, изпълнителен, генерален...все директор. Майка ми обаче е тази, която се грижи за него. Той не е готвил от векове. Той е изкъпан и избръснат, защото тя му купува каквото трябва. Той е нахранен, изгладен, чисто му е, приятно му е. Не се грижи, че нещо не е купено или не е платено. не помня да ми е помагал в уроци и да ме е възпитавал. Да не говорм, че понеже и двамата са икономисти, той й споделя проблеми или планове и двамата заедно обмислят идеи (които все са на майка ми). 15 години тя е спряла да се развива. Децата й са на по 32 и 24 (и на 55 най-голямото, което й е и съпруг). Не, че е нямало своите шансове, но за същата позиция (в една област са с еднакъв образователен ценз) на нея просто й се предлагат по.малко пари и възможности. На 55 е абсурд да си намери нова работа вече 7 месеца. Баща ми на 55 си намери нова работа след броени седмици. Пак като директор на предприятие.