- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Желаещи за дентална медицина...
Здравейте,ами една лека тема за тези,които желаят да стават лекари,стоматолози,фармаце вти и т.н.Споделете къде искате да кандидатствате,защо избрахте тази специалност и каквото ви е на сърцеАз засега съм решил да се занимавам с дентална медицина,защото позволява всичко необходимо за една пълноценна професия от която виждаш резултата на момента.
![]()
Да виждаш резултата на момента - умрели от ужас пациенти на стола.![]()
Най-големият страх в живота ми е това. И на невролози са ме водили, защото съм припадал от ужас с пулс 210 и бял триъгълник. Много ме е страх. Добре че има лазерни зъболекари, та вече не ме боли и не ми човъркат из устата с разни боргии.![]()
Успех с кандидатстването.![]()
аз съм се навила за фармация...защо? защото ако имам диплома магистър-фармацефт мога да си направя аптека. А пък търговията в семейството ми е доста добра.Имам къде да работя с две думи и няма да си имам шеф,няма да ме командват и няма да съм роб! Това е нещото,което търся аз в една професия.мисля да се напъна и да влезна
Живота си следвах,мечтаех,кроях....
Аз все още мисля медицина или фармация. Сигурно ще е фармация щото медицината не е за всеки, но ще го запиша. А главно фармация, заради това, че мога да си открия собствена аптека, а от там идват и високите приходи, а и също химията ме влече повече отколкото биологията.
Мисля да опитам в МУ-Варна и София..![]()
Вафла..
СтоматологияИли Варна, Или София, или нейде из Германия (ако взема C1 DSD
) Първоначално исках медицина, по- точно неврохирургия, ама... Прекалено потискащо... Иначе стоматология, защото майка ме насочи към това. Второ желание ще пиша медицина, и ако вляза с медицина, най- вероятно ще специализирам ортопедия или нещо такова. Фармацията не ме влече, въпреки че и нея ще я пиша
![]()
Е,ти като си изградиш една добра кариера и станеш добър стоматолог може да си направиш кабинет и даси контролираш всичко-времето,консумативите и т.н.Първоначално написано от Shuushiii
![]()
И аз съм за ДМ и много искам да ме приемат в Пловдив или София.
www.tuzari.com/tuz.php?name=eli7ooo
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
аз искам стоматология в Германия. но съм още 8 клас
![]()
, нищо, следвам си мечтата и съм си в супер паралелка с по 23 часа седмично немски
. Пожелавам ви успех
!
Бъди единственo себе си в света, койтo постояннo се oпитва да те превърне в някой друг !
----------------
sex : ♀
[b]Учи яко. Стани 9 клас. Влез в Лайстунг. Оттам нататък учи още по- яко, за да вземеш ниво C1 на DSD- PrПървоначално написано от matty7
Неприятният момент при стоматологията е, че често си принуден да гледаш мръсни усти,непочистени междузъбни пространства, лош дъх, няколкодневна плака по зъбите, като всичко това взето заедно наподобява тоалетна.. Понякога повече от половината клиенти идват с хигиена, различна от нормалната. А когато си новоизлюпен зъболекар, се молиш да идват повечко клиенти. Не можеш да връщаш този и онзи заради това нещо, защото накрая ще останеш в кабинета си сам да чатиш на skype и да чакаш някой да дойде.
Да бе, няма ли да ви е гнус да бъркате в устите на хората![]()
Аз попринцип не съм гнуслива, ама това ми се струва отвратително :Д
Понякога поставяш стени около себе си
не за да отблъснеш хората,
а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.
Лаборантите са по- прецакани в т'ва отношениеПървоначално написано от LovelyGirl
![]()
Абе на мен всичко свързано с медецина си ми е неприятноНе искам нищо общо с тази среда
![]()
Понякога поставяш стени около себе си
не за да отблъснеш хората,
а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.
Аз искам неврохирургия, ама защо е потискащо ?Първоначално написано от Abigoria
![]()
И аз първо исках неврохирургия, после исках детски хирург и накрая реших дентална медицина![]()
Бях чела някъде едно проучване, което сочеше че 34% от българите изобщо не си миели зъбитегадно, но факт .
Та ще има всякакви гледки, но ще свикнем в процеса на работа.
www.tuzari.com/tuz.php?name=eli7ooo
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.