- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Шпагат...
Кои от вас могат шпагат? За колко време се научихте да го правите? Какви упражнения правихте? (става въпрос за женския шпагат)
като се разтягаш редовно за 3-4 месеца може и да го направиш.. при мен поне се получи за 4 месеца, но има значение и това колко си разтеглива.. така да се изразя..
Не прощавам и за нищо не съжалявам. С високо вдигната глава винаги продължавам. На никой не подражавам и себе си отстоявам. тъпите ку**и не признавам, а големите надувки с надсмешка отминавам!!!
С редовни упражнениея и разтягания можеш и мъжки да направиш за няколко месецаЗа колко обаче...зависи от тялото ти.
You said that if you could fly,you'd never come back down.
You only have eyes for that blue,blue sky...
www.sofistik.dir.bg
аз само левия можех
Десния и средния НЕ!Голяма мъка ми беше.С разтягания става,не знам за колко време не си го бяях поставяла за цел.Тренирала съм модерен балет и там се научих,но как са ни разтягали ни искам и да си спомням.![]()
Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.
ами да, мога.. аз 7 години съм тренирала балет,
но от около 2 години не тренирам, защото групата се разпадна![]()
миналата година тренирах спортни танци(които не влияят особено на разтегателността),
обаче вкъщи постоянно се разтягам, правя упражнения за поддържане не фигурата, в часовете по физическо не стоя на пейката...
ако можеш прави като на снимката
http://biblioteki.net/foto/images/c1...922d4c4c02.jpg ,аз по този начин съм успяла
или така: http://www.dreamcity.com.ua/photo_all/45_9863.jpg
и пружинираш колкото можеш повече, важно е задния крак да е хубаво опънат, иначе няма как да станеи така с всяка изминала тренировка разстоянието ще се увеличава
Дано да съм ти помогнала![]()
УСПЕХ!!![]()
Само да кажа,че е много важно гърбът да е изправен при тези две упражнения,иначе ефектът ще е никакъв![]()
www.sofistik.dir.bg
и краката също ^ :>
За тях се подразбира...надявам се...хаха![]()
www.sofistik.dir.bg
аз можех ,защото учих балет ,но откакто спрях и отвикнахискам пак да успея обаче имам 1 педея разстояние до земята
и май доста ме боли
![]()
от 2 до 4 клас ходих на акробатика и го можех,а после се отписах.към 8 клас реших да започна да правя упражнения,които не бях правила от доста време и тогава за около 1 месец пак успях да направя шпагата и сега го мога,даже бих казала,че съм по-гъвкава от преди.
http://www.panoramio.com/user/598821
it's all a theatre and i'm never myself..
Направих го за няколко седмици. Значи от възрасста зависи, колкото по-малък си по--бързо ще го направиш. Упражнението, което правих беше: сядаш на пода и опъвашш единия крак напред, а др свиваш и се опитваш да докостеш с главата си опънатия крак без да го свиваш.
[23:35:32] Big toN каза: просто ти си си няква такава леко побъркана
можех.. могато ходех на балет![]()
Просто аз
Абее зависи много.. аз тренирам 10 месеца таекуондо и не мога да направя повече от 90-100 градуса, макар че 4-5 пъти в седмицата тренирам..![]()
"IF Pacman had affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetetive electronic music"
Въпреки,че спрях да тренирам преди години все още го мога![]()
![]()
Но ми трябват около 1 час загрявки![]()
Трябва да прожинираш първо с единия крак,а после с другия.
Ако никога не си го правила е съвсем нормално да ти трябват седмици.![]()
Най-ефикасното упражнение :
Сядаш на пода и си прилепваш стъпалата едно към друго плътно,като ги придържаш с ръцете за да не ти се местят и със свитите колене махаш нагоре надолу.В зоната на бикините започваш да усещаш напрежение.А това е целта.
Ако можеш накрая да си докоснеш свитите крака в коленете до пода и в същото време стъпалата ти са едно към друго.Тогава си успял.
Надявам се да съм го описала свястно и да сте ме разбрали![]()
Тренирам кикбокс и мога всички шпагати .. таината е в хубавато разтягане по 1 час на ден колкото и да е неприятно трябва да се изтърпи след тфа нямаш никфи проблеми =) и за 2 месеца тряя да го можеш ..![]()
Мога мъжкия на земята, ако се подпра на стената, го правя и във въздуха.
За женския съвсем мънинко ми трябва, за да го направя на земята.Не са ми напълно успоредни краката, единият все се изкривява леко.
Как се научих - лятото всеки път след бягане се чекнех на гардероба (както балерините правят на станката). Дигах крака нависоко, добре че съм с хубав ръст, иначе нямаше да стигна.И когато тренирах мъжкия на земята, просто пуснах ръцете, с които се подпирах, и стана.
![]()
Сега опитвам такъв: назад и нагоре единия, подпирам се на касата на вратата. Но още не съм го усвоила перфектно.![]()
Зависи от възрастта
иначе съм зле
Аз не мога, преди почти го правех,
ама не ми се занимаваше да се уча
и без това няма да ми трябва
за нищо.![]()
“I don’t know why I’m scared,
I’ve been here before,
Every feeling, every word,
I’ve imagined it all,
You’ll never know if you never try,
To forget your past and simply be mine” ♥ Adele
За начало правете повече напади като се стараете гърба да е изправен.Тренирам карате и има ефект повярвайте![]()
Талант е да говориш много и да не казваш нищо...
Аз тренирам акробатика от малка и и правя всякакви шпагати . Прави загрявки по 1 час на ден и до 4 месеца няма да имаш равен в шпагатитеАко си по разтелглива се научи да правиш първо мъшкия той е по - лесен , че женския като го направиш и трябва да гледаш дали задния крак ти е свит или не , че да не са били мъките за едно няма нищо като го правиш грешно .
Хайде успех ! Като го направиш да почерпиш
Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън
Бачкане му е цаката.
И двата ги мога ...Не ми трябваше много време за да ги направя повече разтягане и това е ако си по гъвкава няма да ти е проблем с малко повечко разтягане но ако си дърво ще ти е доста трудно ..![]()
Какви месеци бе, хора? За 3-4 седмици го направих, но аз попринцип съм си разтегната.
ПП: Тренирам класически балет и ми се наложи да го науча бързо-бързо, но без контузии!![]()
Благодарност...това е болест, от която страдат кучетата.
Je besser ich die Menschen kenne, desto mehr liebe ich die Hunde.
Am Anfang schuf Gott den Menschen, aber als er sah, wie schwach er war, gab er ihm den Hund.
Der Hund ist das einzige Wesen auf der Erden, das dich mehr liebt als sich selbst.
Ein Hund hat die Seele eines Philosophen!
Гордея се с моите прекрасни кучета и ги обичам ужасно много!