.

Виж резултатите на анкетата: Искате ли да се премахне пълния член от българския език?

Гласували
53. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

6 11,32%
  • Не

45 84,91%
  • Не мога да преценя

2 3,77%
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 53
    Повече от фен Аватара на Goebbels
    Ако искаш да въведем латиницата? Така неграмотниците ще прикриват неграмотността си по-лесно.
    Казах, за хора, които нищо не им се разбира от писанията е от полза подобна реформа. Обаче българският език ще заприлича на македонски или сръбски.
    "Tolerance and apathy are the last virtues of a dying society..."
    -- Aristotle

Мега фен Аватара на w0sh
    Град
    one foot on the gas, one foot in the grave
    Цитирай Първоначално написано от YouKnowImBetterThanYou
    Цитирай Първоначално написано от JimmyGestapo
    Цитирай Първоначално написано от YouKnowImBetterThanYou
    Аз съм за премахването му! Абсолютно безмислен ми се вижда и винаги ме е дразнил! + Това езика ни има нужда от развитие. До преди 20 години хората са били против премахването на формата използУва, но постепенно тази промяна е станала факт! Нямаме нужда от пълен и кратък член, задайте си първо въпроса за какво ни е да пазим стари архаични правила в езика си без реално да имаме полза от тях. Но вие сте с промити мозъци, връзвате им се на платените урналисти, които биха нарекли това лудост, защото никой няма да има изгода от това учебниците да се пренаписват. Поклон пред умовете предложили промяната! Трябва да се приеме решението, крайно време е!
    Безсмислен е твоят пост и обвинения спрямо хората, които не приемаме израждането на езика ни към разговорната му форма... А сега ни обясни защо нямаме нужда от пълен и кратък член, защото трябва да си подкрепяме твърденията с аргументи, иначе и аз ще ти кажа, че нямаме нужда от кислород, но дали това е истина, а, господинчо непромит мозък?
    Пълният член в българския език не носи семантична функция, не променя значението на думите. Става въпрос за отмяна на излишно, утежняващо правило, което понякога принуждава хората да правят луд синтактичен анализ на изречения, за да се изразят като за официален документ. С премахването му много хора ще започнат да пишат с по-малко грешки. :P :P

Да разбирам ли, че подчертатното ти е основния довод. Напълно съм несъгласен, това че хората ще пишат с по-малко грешки не означава, ще са по-интелигенти, работоспособни, и т.н. Освен това да свалиш нивото толкова ниско не е в плюс за по-интелигентните хора, на които не им харесва, някой селтак, който не може да слага пълен и кратък член, да бъде изкуствено издгнат до тяхното ниво. Частиците "във" и "със" също не носят семантично значение. Да премахнем ли и тях, както и правописните, и пунтуационните правила. ХОрата ще правят по-малко грешки, ако не им се налага да слагат запетаи, който не носят семантичен смисъл и не изменят значението на думата, както и да пишат полу-сляти думи.

И след като "ът" не носи семантичен смисъл, думата "мед" как я разганичаваш, дали е в женси, или мъжки род? и дали значението и е различно.
    If it wasn't for date rape, i'd never get laid.

и last.fm-ец

Против >.< Това си е най-елементарното нещо.Аз дори като говоря използвам пълен член,обаче съм забелязал,че рядко слагам на кофти места ударения.

Което ми напомни,че днес едно момиче от 6 или 7ми клас искаше да каже на едно дргуо тъпачка,но вместо това изрисува във въздъха,като повтаряше на глас,т А пачка.Казах и,че се пише с "Ъ",освен,ако не мисли,че думата идва от Тапа,а тя вика:А,да,вЕрно...
    Несъмнено у него има типичната характеристика на непримирим човек.Но и на неприспособим - на човек,който не успява да приеме правилата на средата си за свои и това предопределя обречеността му...

Eminem-Mosh

Мега фен Аватара на Hilary_
    Не разбира се. .. какви са тия глупости ..

Това, че някои дечурлига не могат да запомнят 2 правила за пълния и краткия член си е ЛИЧНО техен проблем ..

Мега фен Аватара на DimovB
    Град
    Стара Загора
    против опростяването заради глупаците и мързеливците

Град
    Somewhere...in The sea...
    Моля ви, неграмотници, гледайте Idiocracy, за да разберете в какво ще се превърне света, ако скоро няма моШна чистка и не измрете!

She watch the sun-thats all she needed to let go
    She held the sea-thats all she needed just to Be Free !

Супер фен Аватара на zvezdichkaaa
    Град
    ^*в нас^*
    Твърдо против!Не разбирам защо толкова искат да опростят езика ни.Не смятам,че е чак пък толкова сложен за разбиране!
    "Начукай ми го! Изнасили ме! Дискриминирай ме! Корумпирай ме! Манипулирай ме!
    Завиждай ми! Ограби ме! Мрази ме! Предай ме! Убий ме!
    Е, почувства ли се вече истински човек?"
    Дензъл Ребеловски

Супер фен Аватара на AutumnTears
    Град
    Between the Standing Stones
    Това опростяване ми звучи като:
    "Те са неграмотни, нека ги улесним и стимулираме да си останат така."

И само твоят съд ме вдига в небеса и хвърля в бездни...

Цитирай Първоначално написано от seXgirl93
    нз кво е пълен член ама ако ще се опрости съм за :P
    етооо за какво си говорим изобщо ..

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    Против съм! Пълният член е едно от най-лесните неща в цялата ни граматика!
    Вярвайте ми, гледам с лошо око на хора, които не могат да се справят с него.

YouKnowImBetterThanYou, малоумницо, колко време ще ти е нужно, за да осъзнаеш, че пълен член се поставя не само на подлози?

Супер фен Аватара на lDoLLl
    ^ + 1, черинка

Твърдо ПРОТИВ съм.
    Наистина в устната реч няма особен смисъл от него, не се изговаря. Представяте си обаче изречение, в което не се разбира кой е вършител (подлог). Не мога да проумея как изобщо са си помислили да го махнат, при положение, че съществуването му е нужно, да не говорим, че има къде-къде по-трудни неща в българската граматика. Пълният член/краткият член - само заместваш с той или него и се разбира как е правилно да членуваш.

You got to work hard
    For your dreams to come true
    Got to keep the flame alive...

Цитирай Първоначално написано от seXgirl93
    нз кво е пълен член ама ако ще се опрости съм за :P
    Motherfucker...*подготвя газовата камера*

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Canis_Dirus

Аз като консервативен и достатъчно грамотен настоявам да остане
    Не знам колко си грамотен, ама слагаш запетайки пред всяка въпросителна дума, което само по себе си говори за грамотността ти.
    Аз определено съм ПРОТИВ, доста недоразумения и двусмислици биха се получили.

Мега фен Аватара на Boot
    Град
    occasion avenue
    Цитирай Първоначално написано от mmKamm
    Моля ви, неграмотници, гледайте Idiocracy, за да разберете в какво ще се превърне света, ако скоро няма моШна чистка и не измрете!
    Ти защо не дадеш светъл пример като пукнеш?

Saatana vittu perkele hate crew!

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от cherinka
    YouKnowImBetterThanYou, малоумницо, колко време ще ти е нужно, за да осъзнаеш, че пълен член се поставя не само на подлози?
    А на какво друго?

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Цитирай Първоначално написано от PinkFloydSound
    Цитирай Първоначално написано от Canis_Dirus

Аз като консервативен и достатъчно грамотен настоявам да остане
    Не знам колко си грамотен, ама слагаш запетайки пред всяка въпросителна дума, което само по себе си говори за грамотността ти.
    Аз определено съм ПРОТИВ, доста недоразумения и двусмислици биха се получили.
    Достатъчно казах.
    Не съм казал, че съм перфектно подготвен. Пък и с граматика, пунктуация, синтаксис и тн. не съм се занимавал от 10 години.
    Проблем?
    Grumpy old madman

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от PinkFloydSound
    Цитирай Първоначално написано от cherinka
    А на какво друго?
    чакай, че съм се объркала нещо
    вместо подлог съм искала да напиша съществително, щото нали и на прилагателни се слага пълен член.

това ме навява на мисълта защо точно на нея съм го казала....

или може би защото и при сказуемните определения се пише пълен член

попринцип чак сега видях, че се говори за пълен член, аз съм разбрала, че искат да премахват определителния член като цяло

оф, много съм зле, не знам къде витая и аз...

и друго по темата: като цяло "кратък член" и "пълен член" влизат в "определителен член"
    ОПРЕДЕЛЯМ!
    ОПРЕДЕЛЯ кое кво е.

офффф,нищо няма да премахват,мамицата им

Да ходят да се занимават с други обществени деяния и да премахват други неща, кво ни барат езика

Абсолютно съм за премахването му - невнужна простотия усложняваща допълнително и без това изпълнения с идиотски правила български език.
    Целта на езика е да бъде инструмент за изразяване и като такъв той трябва да улеснява а не излишно да затруднява с изсмукани от пръстите правила.
    Без повече подобни картинки!

.: machoka :.

Цитирай Първоначално написано от Tokarev
    а не излишно да затруднява с изсмукани от пръстите правила.
    оо да колко е трудно да запомниш кога се слага пълен и кога кратък член .. изключително трудно е да ... дай направо по тази логика да махнат и запетаи, тирета .. направо да пишем и с четворки и шестици за по - лесно а?!?!

п.с. безнадеждно е .. не ме интересува дори да го махнат, което ще е груба грешка .. ще си го пиша така както съм го учила толкова много години .. На мен видиш ли не ми се струва трудно ..

Цитирай Първоначално написано от Hilary_
    а не излишно да затруднява с изсмукани от пръстите правила.
    оо да колко е трудно да запомниш кога се слага пълен и кога кратък член .. изключително трудно е да ... дай направо по тази логика да махнат и запетаи, тирета .. направо да пишем и с четворки и шестици за по - лесно а?!?!

п.с. безнадеждно е .. не ме интересува дори да го махнат, което ще е груба грешка .. ще си го пиша така както съм го учила толкова много години .. На мен видиш ли не ми се струва трудно ..
    Може да не е трудно но е излишно така или иначе. Езика може да работи правилно и без това, примери бол.

Може да не е трудно но е излишно така или иначе. Езика може да работи правилно и без това, примери бол.
    охх излишно било .. както и да е не ми се спори ..

Премахвам пълният член от анусите на Токарев и сексгърл93!
    Grumpy old madman

Чезни педеразззз
    Пхахаха

БОЛИ МЕ И БЕЗ ТВА ВСИЧКИТЕ СМЕ В ЛАЙНАТА
    който търси - намира . ^^

Цитирай Първоначално написано от balon4eeeee
    БОЛИ МЕ И БЕЗ ТВА ВСИЧКИТЕ СМЕ В ЛАЙНАТА
    За теб два пълни члена в лайната, за да си финансираш тревичката.
    Grumpy old madman

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си