- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Бързо изморяване
Ох, вече се дразня супер много!
Значи, отивам на фитнес и там не мога да изкарам и 5 минути на пътеката.. Не тичам бързо изобщо! Обаче започва да ми се гади, става ми черно пред очите ии :Х
На колелото например повече от 10 мин. ииииии не си чувствам краката ии мене си като цяло..
Намалила съм храната, но нали така трябваа?!? ахх вече се обърках..
Кажете как да "се направя" по издръжлива?
И кое е по добре - по дълго време каране или на по висока степен?
Ще чакам за съвети..![]()
♥ There are 365 suns - one for each day .. ♥
Ами може би защото си намалила храната, точно затова, организма има нужда от някой вещества, а те се добавят чрез храната....
Това ми звучи като да ти пада кръвното. Колко си намалила храната? Ако ядеш два пъти по-малко от обикновено, нормално е да се случва това и е добре да хапваш повече. Пробвай няколко дни да си ядеш нормално и виж дали ще имаш сили да тренираш качествено.
Не намаляй драстично храната, просто избюгвай мазно, тестено, пържено и сладки. А и газирано. Пий много водя. И виж дали така пак ще ти прилошава. Ако трябва вземи няколко парченца шоколад преди тренировка, нищо няма да ти стане.
Да...и пий повече витамини.Първоначално написано от BlackKeys
Wouldn't life be perfect if mondays were fun, junk food didn't make you fat, girls didn't cause so much drama, guys weren't so confusing and all alcohol was free...
ох спрете с тези безсмислени съвети!!!
1. УПОТРЕБАТА НА ИЗКУСТВЕНИ ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРЕМАХНАТА
момичета, нали не си мислите, че разтовримите витамини и минерали (или тези на хапчета) са полезни? мислите ли,че са качествени? та те са просто химия- консерванти! дали организмът ви има нужда от това?
така най-добрият начин да укрепим тялото си отново идва от природата. боровинки, сьомга, овесени ядки, варива, семена, зеленчуци - всички те са богати на витамини.
2. МАЗНИНИ
цитирам: "Традиционната наука за храненето демонизира мазнините, независимо че петдесет години и стотици милиони долари за изследвания не успяха да докажат, че храната с бедно съдържание на храни прави живота ни по-добър." - Гари Тобс
навсякъде всеки дрънка едно и също- " ако ядеш мазнини,ще надебелееш; избягвай мазнините и ще отслабнеш" ... изглежда логично! ЕДИНСТВЕНИЯТ ПРОБЛЕМ е, че науката не подкрепя тази препоръка.
НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВА, ЧЕ МАЗНИНИТЕ СА ВРЕДНИ ЗА НАС !!!
Не всички мазнини са еднакви. Има "добри" и "лоши" мазнини.
"добрите" мазнини вкючват гените, който ускоряват метаболизма, помагат за изгарянето на мазнини и подобряват чувствителността към инсулина.
"лошите" мазнини включват гените, който предизвикват напълняване и забавят метаболизма.
добрите мазнини се съдържат в: ленено семе, орехи,тиквени семки, конопено семе, суровопресован зехтин, лешници,бадеми, бразилски ядки,кашу (ядките да са сурови!!!), авокадо, сусамено семе.
в крайна сметка въпросът е какъв вид мазнини ядеш.
Според мен трябва да наблегнеш на сурови плодове и зеленчуци( да,за да се нахраниш, трябва да са в големи количества, тъй като калорийната им стойност не е голяма), ядки, крехко месо .. за млечните продукти не мога да ти дам обективно мнение,защото не съм им привърженик...
а да- преди да давате "великите" си съвети, прочетете малко специализирана литература...
за критиките,които ще отнеса- да, с НВД, протеинова диета, аткинсън, дюкан и т.н. се отлсабва, но нетрайно,защото организмът изгладнява за това,което не му давате. нека не водим войни срещу нашето тяло!![]()
Яж си нормално !! Ако искаш да намалиш част от храната спри сладкото и до там, нш повече, защото сега растеш на организма ти му трябва всичко. И то вместо разни купени сладки яж плодове, колкото повече по-добре, пък дават енергия.
мм сега тепърва си започнала с фитнес и нов режим на хранене, на организма ти му трябва време да свикнеш, всичко е нормално.
С времето ще си събрала повече мускулна маса и ще ти е по-лесно.![]()
)
На мен пък доста ми пречернява....не само като спортувам де...и ми се замайва главата
Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.
Благодаря за постовете ..
Аз сега ям много зеленчуци.. салата. Попринцип не ям хляб сега, сладко. Сутрин пия кафе с мляко и следобяд голяма салата..
Ако съм гладна през останалото време пак си взимам нещо - плод, домат със сирене и така ..
Но за изморяването винаги си е било така.. Преди ходех на фитнес и преди беше така. Става ми много топлоо, и имам чувството че всичко ми е дошло в гърлото .. и ми се завива свят..![]()
ПС. - през оставалото време не ям кой знае колко повече .. ям малко повече тестени неща (пица, макдоналдс) , иии картофи .. такива неща но сега ги спрях
ПС 2 : Не пуша![]()
![]()
О да витамин ц е особенно вредно,мда![]()
Wouldn't life be perfect if mondays were fun, junk food didn't make you fat, girls didn't cause so much drama, guys weren't so confusing and all alcohol was free...
имаше такава болест
Просто аз
Първоначално написано от Neopitom3na
![]()
![]()
Първоначално написано от BlueMushroom
миии ние сме единствените бозайници, който почти напълно са изгубили възможността на организма си да преработва витамин Ц.
от друга страна прекалената му употреба води до образуване на камъни в бъбреците
също така аз говоря за вредата на изкуствените витамини- а витамин Ц се съдържа цъщо в плодовете (цитрусовите особено)![]()
храна = енергия![]()
“I don’t know why I’m scared,
I’ve been here before,
Every feeling, every word,
I’ve imagined it all,
You’ll never know if you never try,
To forget your past and simply be mine” ♥ Adele
При постоянно ниско кръвно налягане болните се оплакват от слабост, лесно заморяване, главоболие, световъртеж сутрин или при рязко ставане, намалена памет, разсеяност, безсъние, сърцебиене и болки в сърдечната област, шум и бучене в главата. Болните са бледи, отпуснати, лесно възбудими. Крайниците им са студени. Чувстват тежест в стомашната област, пълнота, парене, оригват се, понякога имат болки в стомаха, апетитът им е намален, имат запек и пр. Склонни са към подтиснато настроение и към хипохондрия.
ниско кръвно нолягане?
Като ми падне кръвното се чувствам така както описваш.А кога ми пада?Когато не съм яла нищо![]()
хапва се шоколад,абе нещо сладко
така знам аз
![]()
яж повече и по-калорични неща
пий много вода
спи повече.. за да ти се замайва имаш липса на кислород и енергия
ако това ти става при нопрамлно хранене не е хубаво.. питай лекар що ти става такане се притеснявай
![]()
Шоколад, кока кола или бучка захарПървоначално написано от kuklichka_bg
![]()
и тва храна ли му викаш???Сутрин пия кафе с мляко и следобяд голяма салата..
Ако съм гладна през останалото време пак си взимам нещо - плод, домат със сирене и така ..
тва си е чист глад, моме...
при толкова храна не можеш дори да отслабваш, защото всичко ти се трупа като "склад", защото с 2 домата и 1 краставица на ден държиш тялото без никаква енергия... и после що се се уморявала и и пречернявало.
направо съм в шок, що даже не спреш да ядеш, викам аз...
П.П. МЕСО!!!
Така е, месото е важно, пък и не се пълнее от него![]()
Първоначално написано от DevilWish
важно е...важно е ... да се ядат умрели трупове.. ъ...
![]()
От тези продукти по-зле може да стане...Първоначално написано от DevilWish
Разхождай се по-често и продължително. Бавно и продължително бягане е следващата ти стъпка.
Отиди на Кардеолог един приятел точно така се е изморявал и се оказало че има проблем със сърцето може при теб да е от друго но най-добре вземи мерски на време а ако пушиш работата е ясна(незнам дали неси казала дали пушиш или не ама немисе четяха сичките коментари)
Когато става въпрос за стил, носи се по течението. Когато става въпрос за принципи, бъди като скала.