Здравейте имам един проблем със спането. Знам че по-време на сън се отделя хормона на растежа та имам 1 въпрос. Аз не спя като хората като се върна от училище лягам да спя, около 2-3 часа сън правя, обаче след това вечерта не ми се спи и си лягам 1:30 - 2 часа и се чудя това вреди ли по някакъв начин на растежа и развитието ми. Питам защото бях прочел някъде че хормона на растежа се отдела през ноща и по точно в ранните часове 22-23-24 часа. Моля помогнете
спането е важен процес за целия организъм и за всичките процеси.. не само за растежа
не лягай през деня
опитвай се да спиш вечер-лягане в 22 най-късно
отначало ще ти е трудно ама си струва да си изградиш режим![]()
Ясно но вярно ли е това ,че през деня не се отделя хормон на растежа ( говоря за следобедния сън ) или пък че хормона на растежа се отделя най интензивно от 22 до 24 часа
няма разписание хормонът на растежа.. той се отделя индивидуално по интензивност ......
Хормонът на растежа се произвежда през първите часове на съня и след физически натоварвания. Състои се от около 190 аминокиселини. Аминокиселините имат възстановителна и градивна функция. Именно за това се счита, че най-силното му отделяне е по време на първите часове вечерния сън. Протеиновият метаболизъм стимулира отделянето му, и обратното - отделянето му ускорява протеиновия метаболизъм.
xaxaxa абе спи си спокоино моя режим е същия щот тренировките ме ебават и като се прибирам 22 до де се изкпа и наям ела легни в 22 пфф аа не съм нисък така че стига да ти се събират 8 часа сън няма проблем![]()
Тренирай като дявол, за да видиш рая.