- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Очите от кой се взимат, или е просто от който падне?
Чудно ми е ако бащата със сини очи и майката със зелени, от кой детето ще вземе очите? От кой родител има по-голяма вероятност да вземе очите или просто се играе на зарче там вътре.
Има вероятност да има и кафяви очи, също и черни...
ULTRA VIOLENT SKIN BLOCK!
Баща ми е с кафеви,майка ми е с кафеви,аз съм със синьо-зелени,както виждаш не зависи и от родителите.
Баба ми едната е със сини,другата със зелени.
Зависи.. сините очи са рецесивен белег, такива са и зелените. Не е задължително да вземе очите на родителите, а на някой друг в рода - примерно кафяви очи, тъй като те са доминантен белег. И вече на другите поколения рецесивните белези може да се проявят.![]()
Pain is inevitable. Suffering is optional.
Рецесивни и доминантни алели? Върни се в 8-ми клас
10ти за нормалните и 11ти за езиковитеПървоначално написано от bulgarche
зелените очи не са рецесивен белег, а са резултат от подтискането на кафевия цвят и игра на светлинатаПървоначално написано от bathory
Очите са генетично заложени, от кой ги получаваш е въпрос на шанс общо взето, може бабата да е със сини очи, майката и таткото с кафяви и детето да е със сини.
Jebem te u usta, jebem te u oko
Ако и двамата родители са със светли очи, и детето ще е със светли.
Ако единият е с тъмни, а другият със светли, се връща още 1 поколение...Родителите на този със светли очи със сигурност са със светли...Ако родителите на човека с тъмните очи са и двамата с тъмни, то детето ще е с тъмни...Ако са с тъмни и светли, то детето може да е и със светли и със тъмни.
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
оо много я мразях генетиката![]()
а иначе т'ва е през поколения ... както и с това дали
ще има близнации ...
майка м ие с кафяви ,а баща ми със сини
значи може би .. моите деца биха наследили неговите очи
нещо такова беше
може да наследи на баща си, може на майка си, може и да прояви изцяло нов белег. определящо за цвета беше кои са рецесивните и кои доминантните алели на различните наследствени гени. дори и при двама родители с кафеви очи съществува вероятност детето да е със сини очи.
Някой е бягал от биология в 10 клас.
Светлите очи по принцип са рецесивния ген. Ако и двамата родители са с тъмни очи, но носят този ген, тогава има голяма вероятност и детето да е със светли очи.
Там АА, Аа и аа не ги ли помните![]()
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Добре де за зелените съм се объркала, така де явно ме е нямало в час. :dПървоначално написано от EarthShaker
Pain is inevitable. Suffering is optional.
баща ми е бил със сини и почти всички са с цветни очи ,ама аз съм взел на майка ми кафевите![]()
![]()
поне от лични наблюдения смятам че момчетата приличат на майките си в лицата ,а дъщерите на бащите си .. в кафетата срещу даскалото не преподават биология няма как да знам ..![]()
при мен цялата фамилия е със сини очи, но съм нацелил майка ми, която е с по-тъмно сини![]()
уф някои от вас казана мн тъпи неща![]()
първо, когато се учи в даскало за цвета на очите се взима предвид само кафяв и син цвят! зелените, сивите, пъстрите очи явно са в резултат на непълно потискане на някой от двата белега или интермедиерно кръстосване, което ще рече че се допълват взаимно и правят нов белег, но не мога да го твърдя със сигурност
обикновено ако двамата родители са с кафеви очи се разглейдат няколко случая понеже кафевия цвят е и при АА и при Аа
доминантен белег (т.е. за кафеви очи) се бележи с А
рецесивен белег (т.е. за сини) се бележи с а
1 вариант
майка със АА и баща с АА --- тук 100% от поколението е с кафеви
2 вариант
майка с Аа баща с АА
при кръстосването се получават : АА и Аа т.е. пак вс са с кафеви
същото се получава и при майка АА баща Аа
3 вариант
майка Аа и баща Аа
получават се АА Аа аа и аа , т.е. 50% вероятност детето да е със сини очи
ако и двамата са със сини е :
майка аа и баща аа при който вс деца са синеоки
Живей на ръба, в противен случай заемаш твърде много място!
Няма как да се разбере..Освен с генетичен тест, който е доста скъп. И пак не е сигурен.
С генетичен тест се определя на кого очите си взел???Първоначално написано от ArTanDra
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Т'ва ми мирише на простотиите по био... АаББ и тн... БЛЯ!
ти ми миришеш на лайна пък..Първоначално написано от spenZo
Има ли биолози?Първоначално написано от EarthShaker
![]()
а митьо очите от къде ги е взел? от некой куку магазин май![]()