- Форум
- По малко от всичко
- Бъдещи мами :)
- Чуждестранни имена?
Само няколко ли, имаше наскоро гей парад в София, за вчера нищо не съм чул.
*Няма да се съобразявам кой знае колко със заглавието, пък и гледам, че много хора просто си пишат имена, които им харесват.
На мен от женските ми допадат: Весна, Дена, Дея, Жанета, Жулиета, Клемена, Косара, Леа, Лидия, Лила, Луиза, Мадлена, Нена, Полета, Русина, Станиела, Стелиана, Теа, Шана, Янина. Все пак, ако имам момиче, определено не бих избрала някои от тях ии не за всички съм се замисляла как биха звучали в съчетание с българска фамилия, хаха. Любими са ми Теа, Янина и Леа.
Мъжки: Антон, Игнат, Калоян, Милети, Свилен, Станил. Калоян и Антон все пак печелят.
Много пъти съм сериозен, но понеже съм оставил впечатлението, че съм клоун, ще е трудно да се разбере кога точно.
Аз съм твърдо ЗА българските имена! Все пак не забравяйте в коя държава живеем.
Фаворити са ми:
женски - Ирина,Елена,Елица,Райна,Ник олета,Силвия
Мъжки - Мартин,Валентин,Никола,Ант н,Христо,Иван
Харесват ми тия, които Nikishka37 изброи + александър, михаил, версаче и гучи
За внук Алое,на баба си Вера.
Или
Внук Гинко,кръстен на баба Билоба.![]()
Женски: Леона (братовчедка ми си кръсти така малката и не, не играе League of Legends), Оливия, Клара
Мъжки: Ричард, Джеси, Оскар
^ То и Мартин не е българско име.
Старите български имена са доста специфични, лично за мен Маламир звучи чудесно.
Ако искате да разберете какво всъщност означава името Ви, отидете на http://moetodete.bg/namelists-0-0.html
На бас, че има какво да научите. Пък и ще си харесате някое смислено име. И не да пишете глупости, че Гина, Ирина, Константина и т.н. били баш български имена.
Последно редактирано от Pitancho : 09-30-2014 на 15:22
Исдислав, Джон Сина, Винсент-Алистър, Вячеслав, Йотко, Китодар, Фроска (пасва и на гей и на женско)
По принцип съм на мнение, че името трябва да се избира не по това от къде произлиза, а по това как звучи, дали означава нещо и каква е фамилията. На мен лично любими имена са ми:
мъжки: Александър, Киро (ама не Кирил), Мишо (Михаил), Ангел, Даниел, Виктор и Георги.
женски: Рая, Мария, Ваня, Ива и Ния (на мнение съм, че на момичетата отиват по - кратки имена).
И си има неща, например ако двама души много дълго време са искали и не са могли да имат дете, като им се роди, нормално е да се казва Божидар(а), а не Джъстин, Кондьо, Щуциян или Майли.
Също и като почнат да се съчиняват разни пожелателни имена като Щастислава, Живоздрав, Пълна - Кошница - Спари и прочее е жалка история в повечето случаи.
Някъде бях чел, че разни хора са си причинили на децата да се казват примерно Аврора, Автономка, Веселазасмяна, Галилей, Грудка, Идеал, Крачун, Курти (влезе, Курти излезе) и т.н.
Та за мен общото между родителите на последните и родителите, които биха си кръстили детето Мицикуро, Ханс, Джамал, Барак, Маурицио, Лоренцо или Джонатан (примерно Роналд Кръстев), е стремежа да се направят родителите на интересни или просто чиста глупост.
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Предложете имена за кубинска фамилия, бащата се казва Антонио и фамилията е доста завъртяна.. на детето няма да му отиват българските имена.
Аз си мислех за момче: Майкъл, Майк; за момиче: Беатрис.. примерно![]()
Ще ти дам за пример българският националистически депутат с изконното българско име Карлос Контрера. Дано ти послужи.
Любимо - Кимирсен
Най-неприятно - Алексей