.
Отговор в тема
Страница 3 от 18 ПървиПърви 123456713 ... ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 435

Hybrid View

Мега фен Аватара на Biskfitka
    Пенислав...Ъ?!?!
    Аз мисля,че не трябва да се кръщава детето така, както майка му иска,а да се мисли дали след време детето ще харесва името си.Например майка ми за да спази традицията ме е кръстила на баба ми (а дори тя (баба ми) не е искала да е точно същото име...)..и сега най-неприятно ми е да се запознавам с някой заради името си

Мега фен Аватара на Rofl4e
    Цитирай Първоначално написано от Biskfitka
    Пенислав...Ъ?!?!
    Аз мисля,че не трябва да се кръщава детето така, както майка му иска,а да се мисли дали след време детето ще харесва името си.Например майка ми за да спази традицията ме е кръстила на баба ми (а дори тя (баба ми) не е искала да е точно същото име...)..и сега най-неприятно ми е да се запознавам с някой заради името си
    как се казваш?

Цитирай Първоначално написано от Rofl4e
    Цитирай Първоначално написано от Biskfitka
    Пенислав...Ъ?!?!
    как се казваш?
    Славка..

Да..кофти е.
    Майка ми ме е кръстила на баба ми, Лиляна, но го е ъпдейтнала само на Лили.
    Сетила се е жената

Мега фен
    Град
    Tam kyDetO Sym veChno vLubenA
    И аз съм кръстена на баба ми - Надежда, и въпреки че името не е изобщо лошо, пак са го изменили, та съм Наделина, уж по-съвременно.

Цитирай Първоначално написано от sexita
    Да..кофти е.
    Майка ми ме е кръстила на баба ми, Лиляна, но го е ъпдейтнала само на Лили.
    Сетила се е жената
    На мен пък името Лиляна ми е от любимите

Голям фен Аватара на JCoutureJunkie
    Град
    В близост до хладилника
    Моето име е интернационално,но без да звучи смешно.Ако остана да живея в България няма да причиня на децата си нещо от сорта на Петранка,Величка и т.н.Ще ги кръстя с интернационални имена.Ако обаче отида да живея в Америка,което се надявам да стане възможно по-скоро,ще си кръстя децата с изцяло американски имена.Винаги съм искала да кръстя(ако разбира се имам) дъщеря ми Блеър Елизабет.Това ще стане само в случай,че живея в Америка.Тук няма да си позволя такава волност.
    Elegance is the art of refusal - Coco Chanel

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Biskfitka, има къде-къде по-ужасни имена. Твоето е хубаво и носи смисъл. А и ако знаеш какви готини твои адашки познавам? Да, не е модерно, ама след 40-50 години и най-модерните днес имена няма да са актуални. Това не значи, че са лоши, а просто остарели. Аз 1 дете не съм чула да се кръсти с моето име. И, да демоде си е в известен смисъл. Най-младата Кремена, която познавам е 3-4 клас и е кръстена на баба си Кремена. Беше ми всъщност странно, че жена над 60 има такива име, защото всички други Кремени, които познавам са между 80-та и 90-та година родени. Е, не познавам много - 5-6. След 60 години ще пълно с баба Никол, ама пък тогава името няма да е актуално. Ок, точно това си има някакъв смисъл, но редица чуждестранни имена - нямат. А аз искам децата ми да имат точно такива имена. Вярно е, че името прави човека, но аз просто не мога да се сетя да се казвам по по-подходящ начин от това. Характерът ми 1 към 1 и при двете си смислови значения - на цветето крем (красиво, ама егоистично и отровно) и на камъка - твърда и непоколебима. Колебали са се дали да не съм Камелия. Добре, че не са избрали това. Грам нямаше да ми ходи.

^мерси и аз имам много готини адашки ама..;д .По принцип си права,след време имената ,които сега са модерни след време няма да са..Ноо има време.Аз име за бебе ще мисля след дооста години (надявам се..де)

Мега фен Аватара на Rofl4e
    фуу а аз какво да кажа като моето име моето име значи велика,благородна?

Кремче, бъркаш се. Пенислава е името от БГ-Мамма, на баба си Пенка
    sexita, Лили ми харесва повече от Лиляна. Хубаво са ти сложили само съкратения вариант.
    "... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
    ~
    When I see you, you make me lose all control
    Like a fire, burning deep in my soul!

Град
    Свищов
    Е, може и такава да има. Аз това четох:http://forum.bg-mamma.com/index.php?...36#msg12367336

Е, да де, и аз от тук
    "... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
    ~

Град
    На стадиона за бягане.
    За момиче: Анджелика, Лия, Шийла, Тайра.

За момче: Майкъл, Крис, Алекс.
    Running is my drug and I am overdosed ..

Цитирай Първоначално написано от krem4et0
    Характерът ми 1 към 1 и при двете си смислови значения - на цветето крем (красиво, ама егоистично и отровно) и на камъка - твърда и непоколебима. Колебали са се дали да не съм Камелия. Добре, че не са избрали това. Грам нямаше да ми ходи.
    Аз пък винаги съм смятала, че името до някъде определя характера и по моята логика, ако се казваше Камелия щеше да имаш различен характер и вероятно би ти подхождало
    Иначе нямам нищо против българските имена, но все пак те до някаква степен са остарели, винаги ми е било странно как можеш да кръстиш детето си Кубрат Пулев, много ми е смешно. И както казаха преди това, важно е каква е и фамилията
    My heart is broke but I have some glue

Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    Някакви възприети в българския като Виктор или Мартин - става.

Някакви изгъзици като Мерседес, Освалдо или Мюмюн - категорично не.

АЗ ВИНАГИ СЪМ ХАРЕСВАЛА ВИКТОР ИЛИ ВИКТОРИЯ И ЗАТОВА И КРЪСТИХ ДЕТЕТО СИ -ВИКТОР

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от PainMonopoly
    Някакви възприети в българския като Виктор или Мартин - става.
    Моят приятел се казва Виктор,а брат му Мартин..........така че и аз ги харесвам тези имена

Мега фен Аватара на iiirish
    Цитирай Първоначално написано от krem4et0
    Biskfitka, има къде-къде по-ужасни имена. Твоето е хубаво и носи смисъл. А и ако знаеш какви готини твои адашки познавам? Да, не е модерно, ама след 40-50 години и най-модерните днес имена няма да са актуални. Това не значи, че са лоши, а просто остарели. Аз 1 дете не съм чула да се кръсти с моето име. И, да демоде си е в известен смисъл. Най-младата Кремена, която познавам е 3-4 клас и е кръстена на баба си Кремена. Беше ми всъщност странно, че жена над 60 има такива име, защото всички други Кремени, които познавам са между 80-та и 90-та година родени. Е, не познавам много - 5-6. След 60 години ще пълно с баба Никол, ама пък тогава името няма да е актуално. Ок, точно това си има някакъв смисъл, но редица чуждестранни имена - нямат. А аз искам децата ми да имат точно такива имена. Вярно е, че името прави човека, но аз просто не мога да се сетя да се казвам по по-подходящ начин от това. Характерът ми 1 към 1 и при двете си смислови значения - на цветето крем (красиво, ама егоистично и отровно) и на камъка - твърда и непоколебима. Колебали са се дали да не съм Камелия. Добре, че не са избрали това. Грам нямаше да ми ходи.
    И аз съм си мислила за моето Всъщност познавам само още една единствена Антоанета, с която бяхме съученички. Това име не го носи никой от останалите ми познати и приятели Не е лошо, но не и кой знае какво. Харесвам имена като Даная, Янина, Яна, Елина, Симона. Може би защото звучат интересно и са кратички. Моето с тия 9 букви ми е вземало въздуха

Град
    Свищов
    iiirish, Антоанета си кръстих любимата кукла от детските ми години. Дълг време с нея деляхме и едно легло. Страхотно име!

Всъщност сетих се, че харесвам едно чуждестранно име - Жанета. Принципно идва от френското Жана, но дали и то е 'вносно' или си е наша видоизменена приумица, нямам представа.
    Приятелят ми, обаче, не го харесва...
    ~

Аз се казвам Helena, но приятелите ми викат Ели.
    Kun min

^E, че то твоето име е интернационално, не се брои

Повече от фен Аватара на ospower
    Град
    София
    Мъжки имена - Патрик, Джоуи, Алекс, Крисчън

Женски имена - Евелин, Кортни, Кристи, Сабрина

...

Как звучи според вас името : Патриция-Мария ? хубаво ли е ?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си