- Форум
- По малко от всичко
- Бъдещи мами :)
- Чуждестранни имена?
Пенислав...Ъ?!?!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Аз мисля,че не трябва да се кръщава детето така, както майка му иска,а да се мисли дали след време детето ще харесва името си.Например майка ми за да спази традицията ме е кръстила на баба ми (а дори тя (баба ми) не е искала да е точно същото име...)..и сега най-неприятно ми е да се запознавам с някой заради името си![]()
Да..кофти е.
Майка ми ме е кръстила на баба ми, Лиляна, но го е ъпдейтнала само на Лили.
Сетила се е жената![]()
И аз съм кръстена на баба ми - Надежда, и въпреки че името не е изобщо лошо, пак са го изменили, та съм Наделина, уж по-съвременно.
На мен пък името Лиляна ми е от любимитеПървоначално написано от sexita
![]()
Моето име е интернационално,но без да звучи смешно.Ако остана да живея в България няма да причиня на децата си нещо от сорта на Петранка,Величка и т.н.Ще ги кръстя с интернационални имена.Ако обаче отида да живея в Америка,което се надявам да стане възможно по-скоро,ще си кръстя децата с изцяло американски имена.Винаги съм искала да кръстя(ако разбира се имам) дъщеря ми Блеър Елизабет.Това ще стане само в случай,че живея в Америка.Тук няма да си позволя такава волност.
Elegance is the art of refusal - Coco Chanel
Biskfitka, има къде-къде по-ужасни имена. Твоето е хубаво и носи смисъл. А и ако знаеш какви готини твои адашки познавам? Да, не е модерно, ама след 40-50 години и най-модерните днес имена няма да са актуални. Това не значи, че са лоши, а просто остарели. Аз 1 дете не съм чула да се кръсти с моето име. И, да демоде си е в известен смисъл. Най-младата Кремена, която познавам е 3-4 клас и е кръстена на баба си Кремена. Беше ми всъщност странно, че жена над 60 има такива име, защото всички други Кремени, които познавам са между 80-та и 90-та година родени. Е, не познавам много - 5-6. След 60 години ще пълно с баба Никол, ама пък тогава името няма да е актуално. Ок, точно това си има някакъв смисъл, но редица чуждестранни имена - нямат. А аз искам децата ми да имат точно такива имена. Вярно е, че името прави човека, но аз просто не мога да се сетя да се казвам по по-подходящ начин от това. Характерът ми 1 към 1 и при двете си смислови значения - на цветето крем (красиво, ама егоистично и отровно) и на камъка - твърда и непоколебима. Колебали са се дали да не съм Камелия. Добре, че не са избрали това. Грам нямаше да ми ходи.
^мерси и аз имам много готини адашки ама..;д .По принцип си права,след време имената ,които сега са модерни след време няма да са..Ноо има време.Аз име за бебе ще мисля след дооста години (надявам се..де)![]()
фуу а аз какво да кажа като моето име моето име значи велика,благородна?
![]()
Кремче, бъркаш се. Пенислава е името от БГ-Мамма, на баба си Пенка![]()
sexita, Лили ми харесва повече от Лиляна. Хубаво са ти сложили само съкратения вариант.
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
Е, може и такава да има. Аз това четох:http://forum.bg-mamma.com/index.php?...36#msg12367336
Е, да де, и аз от тук![]()
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
За момиче: Анджелика, Лия, Шийла, Тайра.
За момче: Майкъл, Крис, Алекс.
Running is my drug and I am overdosed ..
Аз пък винаги съм смятала, че името до някъде определя характера и по моята логика, ако се казваше Камелия щеше да имаш различен характер и вероятно би ти подхождалоПървоначално написано от krem4et0
![]()
Иначе нямам нищо против българските имена, но все пак те до някаква степен са остарели, винаги ми е било странно как можеш да кръстиш детето си Кубрат Пулев, много ми е смешно. И както казаха преди това, важно е каква е и фамилията![]()
My heart is broke but I have some glue
Някакви възприети в българския като Виктор или Мартин - става.
Някакви изгъзици като Мерседес, Освалдо или Мюмюн - категорично не.
АЗ ВИНАГИ СЪМ ХАРЕСВАЛА ВИКТОР ИЛИ ВИКТОРИЯ И ЗАТОВА И КРЪСТИХ ДЕТЕТО СИ -ВИКТОР
И аз съм си мислила за моетоПървоначално написано от krem4et0
Всъщност познавам само още една единствена Антоанета, с която бяхме съученички. Това име не го носи никой от останалите ми познати и приятели
Не е лошо, но не и кой знае какво. Харесвам имена като Даная, Янина, Яна, Елина, Симона. Може би защото звучат интересно и са кратички. Моето с тия 9 букви ми е вземало въздуха
![]()
Всъщност сетих се, че харесвам едно чуждестранно име - Жанета. Принципно идва от френското Жана, но дали и то е 'вносно' или си е наша видоизменена приумица, нямам представа.
Приятелят ми, обаче, не го харесва...
~
Мъжки имена - Патрик, Джоуи, Алекс, Крисчън
Женски имена - Евелин, Кортни, Кристи, Сабрина