- Форум
- По малко от всичко
- Бъдещи мами :)
- Чуждестранни имена?
Аз пък се казвам Йоанна и името си ми харесва
Няма да е Джеймсов, а Джеймс пакПървоначално написано от Opium_Like_Me
![]()
На мен ми харесват
За момче: Александър, Доминик, Майкъл, Фернандо, Раян, Алехандро, Антонио, Вангелис, Габриел, Даниел, Гавраил, Том, Валери, Андрей
За момиче: Никол, Рая, Алексис, Анна, Амелия, Бела, Андреа, Валерия, Анджелина.
Нямам нищо против българските имена.. Дори с кеф бих си кръстила сина Николай, Георги и т.н. /които не са точно български имена, но пак вие ги вписвате там/. Отделен въпрос е, че кръстника ми се казва Георги и всички му казваме Джордж. Въпреки това любимите ми имена са доста смесени. Като почнем от Елизабет и Владислав и стигнем до въпросно Георги например.Според мен няма значение какъв е произхода на някое име, стига да ви харесва.
![]()
ПП; И определено ми звучи смешно Рейчъл Петрова .. лично мнение![]()
за момче: Макс, Марк, Том, Джон, Джордж, Тейлър, Джак, Бил.
За момиче: Алексис, Никол, Джулия, Ейми, Ема, Тина
Аз не съм против българските имена,но не съм чиста българка,и 3те ми имена не са български,само защото баща ми е грък и съм нечистокръвна![]()
Anyone can cook!Angel forever!
![]()
Моето име също не е българско :)
Не знам защо обаче сте против българските имена, някои на мен много ми харесват... например Леда? Асен? Мая?
Иначе бих искала да си кръстя децата с фински имена... Amalia, Eleonoora, Judit, Paulina, Kati за момиче, и Gabriel, Lennart, Sebastian, Antero, Valdemar за момче :)
Абсолютно съм съгласна с теб. Аз имам син и се казва Дейвид. Сега чакам второ и незнам как да го кръстя все още но продължавам да разглеждам чуждестранни имена най- вече американскиПървоначално написано от SWASTIKA
)
Не СъМ ПеРфЕкТнА, Но СъМ ЕфЕкТнА!!!
Незнам за вас ,но на мен не ми харесват българските имена а и има родители които направо се подиграват с децата си. Например имах в даскалото една госпожа по математика и се казваше Труфка Николова. Направо ужас. Моя син се казва Дейвид и сега чакам второ и още незнам как ще се казва , но определено няма да е с българско име![]()
Не СъМ ПеРфЕкТнА, Но СъМ ЕфЕкТнА!!!
Българските имена са си най-хубави.Това с чуждо първо име и българска фамилия е просто ужасно.Раян Иванов и сестра му-Саманта Иванова.Сложи един Николай,Стефан,Божидар,при ерно.Какви са тия Раяновци,Фернандовци,Педро вци и т.н.
Хммм напълно съм съгласна с твоя коментар. Много ми е смешно като чуя някой да се казва Майкъл или Саманта или пък Тодорка и Пенчо![]()
![]()
![]()
Предпочитам имената с латински и гръцки корени и тн примерно
Момчета: Деян, Мартин, Александър, Емил,Даниел Теодор, Борис, Боян
Момичета: Диана, Елена , Александра , Теодора, Ивета ,Боряна ,Роксана, Лора
Последно редактирано от kibagirl : 03-05-2012 на 14:21
Моето име е Роберта / Ще кръстя дъщеря си някой ден Ребека,почти сигурна съм,че ако имам,ще се казва така.Майка ми се казва Розалина и за това искам да запазя традицията на първата и последната буква/ Други имена за момичета са - Клара, Кейтлин, Джоана, Криста, Дениз, Памела, Порша, Кимбърли (уникално),Мариса, Беатрис, Малена,Адисън, Мелиса, Рафаела, Мануела, Патрисия,Натали, Анжелика,Джорджия, / Ако е българско - Деница,Виолета,Преслава !
За момче - Брат ми се казва Дейвид,иначе много ми харесват Алекс,Михаел, Роберто, дАниел,Раян,Рийс,Лойд,Габри ел(въпреки,че звучи малко гейско), Джеръми, Джонатън, Деймиън, / Бг - Пресиан,Мартин ..
Харесвам чуждестранните имена.Харесвам също и българските.
За момиче:Елизабет,Аня,Ирина,Е лена,Кейтлин,Корнелия,Веро ика,
Виктория,Мейси,Палома,Андр а Кефят ме![]()
За момче:Джони,Алекс,Мартин,Ли ам (Лиам е странно,но ми харесва),Алекс,
Джеймс,Уилям
Женско съм ;]
само от любопитство .. този Деймиън от сериала с вампирите ли е ?Първоначално написано от Opium_Like_Me
![]()
Иначе лично аз не мисля също, че повечето чуждестранни имена съвпадат с българските фамилии .. Имам приятелка на име Дженифър , която си харесва името и звучи добре когато се представя , но си нямате представа какъв срам бере момичето когато си покаже личната карта и хората и видят трите именаСъщо имам позната на име Ребека .. общо взето случаят е същия ..
![]()
Не харесвам също и типичните български именаа .. като Стоянка и Васка, Гинка и т.н. Имам и позната на име Фиданкамомичето е на 20 години .. И НЕ СИ КАЗВА ЦЯЛОТО ИМЕ КОГАТО СЕ ПРЕДСТАВЯ .. !! ...
Човек има 3 имена и според мен трябва когато се представи някъде да звучи добре ..
аз лично като малка не си харесвах името, но в момента когато ми се налага да се представям не бера такъв срам като тези мой приятелки с красиви и чуждестранни имена ..
![]()
Sometimes a smile is all it takes to steal someone's heart !
Нали?! Добре, че фамилията ми е JПървоначално написано от YvesStLaurent
На мен пък не ми харесва идеята за българчета с чужди имена.
А няма как да се сложи и чуждестранна фамилия...![]()
![]()
![]()
И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!
какво им има на бг имената .. нямам предвид Пенка .. Сашка .. Аспарух и тези .. Просто казвам че има мн хубави имена : Анастасия .. Йоанна .. Яница ..Мария .. Не съм против чуждите :P :P :P но ако ще си кръщавате децата Патрицио Йорданов или Карълайн Пенева![]()
Помислете добре !!
.. Don't cry .. say FUCK YOU .. and smile)
Аре за Пенка и Сашка ясно, ама Аспарух...какво му е? Име на български ханПървоначално написано от iooto
![]()
Иначе, Яница е сръбско име, не българскоАнастасия също не е българско.
Аз много харесвам нашите традиционни имена, тези чуждестранните грам не ме блазнят.
Мъжките: Николай, Йордан, Димитър, Константин, Михаил, Георги, Иван, Петър, Калоян, Ивайло, Тервел, Симеон, Борис, Александър, Стоян, Стефан, Тодор/Теодор, Мартин
Женски: Кристина, Камелия, Йоанна, Дарина, Дара, Вяра, Надежда, Михаела, Николета, Елена, Теодора, Катерина, Мария, Маргарита, Десислава, Любомира, Албена...
Всяко едно българско име е в пъти по-хубаво от Мери-Джейн,Сара,Алексис,Паола, Дженифър, Памела, Ребека, Мейси (), Джони, Лиам, Джеймс, Уилям...
Само си представям, отива госпожица Мери-Джейн Иванова Петрова на училище в първи клас и госпожата я кара да си каже името...ми тя докато го изрецитира и часа ще свърши, а децата ще са сгънали от смях.
Името е много важно. Запомнете, че го давате на детето си с любов и то трябва да се гордее с него, а не да се срамува, или да го пише 10 минути.
И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!
Аз например се казвам Катрин, но с ударение на И, и името ми е много хубаво. Според мен.
ДениСа, Ванеса, Марая
Александър иии на мъжките нещо зациклих