.
Отговор в тема
Страница 9 от 18 ПървиПърви ... 5678910111213 ... ПоследнаПърви
Резултати от 201 до 225 от общо 435
    Казвам се Джесика; според теб какво ми е мнението за 'чуждестранните имена'?

Супер фен Аватара на MojoJojo88
    Ако се казваше Иванка, какво щеше да ти е мнението?

Aut odit, aut amat mulier, nihil est tertium

Не знам, Иванка не се казвам :]

Мега фен Аватара на Colouring
    Българските имена са си най-хубави.Това с чуждо първо име и българска фамилия е просто ужасно.Раян Иванов и сестра му-Саманта Иванова.Сложи един Николай,Стефан,Божидар,при ерно.Какви са тия Раяновци,Фернандовци,Педро вци и т.н.

Цитирай Първоначално написано от Ice Princess JESSICA Виж мнението
    Не знам, Иванка не се казвам :]
    Мисълта ми беше друга-ако носеше българско име, можеше и да не харесваш чуждестранните. Тоест, най-вероятно ги харесваш, защото си субективна.

Голям фен Аватара на fairyy1
    Обожавам името Никол (за момиче)

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Има някои ,които са навлезли и ги приемам,но тъпотията да си кръстиш детето Стивън или Джйесън Петров/иванов и тн... не ми звучи.А и определено съм привърженик на БГ имената и то на тея царските : Борис, СИмеон , Асен , Калоян и тн. Доста по-добре отколкото Пешо или нам ти си му какви странни други имена
    maDamn

А, да. Имената на хановете, князете и царете ни са много хубави и наистина звучат величествено...дано ми се отдаде възможност да използвам някое...много харесвам Калоян

Всички Калояновци да лапат чепа!!!

На теб какъв точно ти е проблема?

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Аз пък много харесвам българските имена. Разбира се, има и чуждестранни, които харесвам като Benjamin, Michael (за момчета). Но тъй като от 4 години вече живея в чужбина, сигурно ще се и омъжа за чужденец (приятеля ми е американец и се казва Sean произнася се Шон), така че надали ще кръстя детето си с българско име, колкото и да искам.

Български имена, които ми харесват са: Ангел, Виктор (брат ми се казва така), Симеон, Божидар, Борис, Венцислав, Евгени (обожавам това име), Емил (красиво е - чичо ми се казваше така), Кирил, Михаил (Michael на английски), Николай, Чавдар.

A за женски: Емилия, Екатерина, Йоана, Калина, Катя и Соня (двете ми братовчедки).

Ако имам възможност бих дала на детето си българско име. Ако имам син бих го кръстила някое от горе изброените мъжки имена или пък Володя, на баща ми, но то пък е старо руско име + приятеля ми е американец - много смешно би се получило.

Град
    София, България
    Не стига, че сме малко народ, ами след някоя и друга година български имена въобще няма да се срещат - къде е Америка и къде е България, че да си кръщаваш детето Jonathan, Jack или темподобни (говоря за тези, които са българи и живеят в България). Съвсем ще изчезнем, да не говорим, че звучи селско и смешно. Хубави имена са, но не са български.

Btw, чувала съм, че е хубаво имената на хората да са дълги, защото носело късмет и т.н.

Аз лично страшно много си харесвам трите имена и за нищо на света не бих ги променила. Ако се омъжа за българин ще си кръстя детото (децата) с българско име. Ако се омъжа са чужденец, пак ще гледам да е някое, което е интернационално - като Александър, Виктор, Михаил и т.н. Ако не става, ще му дам чуждестранно име, но ще носи и фамилията на баща си, а не мойта българска.

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    имам един познат, който се казва Кристофър и е от село Неделино (Смолянско). за мен тва е няква ирония на съдбата.

не знам какво ще се случи в бъдеще и дали ще се оженя за българка или чужденка, но определено ще настоявам поне първото ми дете да е с българско име. и смятам да спазя традицията да носи името на дядо/баба си.
    Welcome to the Jungle...

Не знам какъв е този двоен стандарт. Славейка, василка и Пенка са български имена, нима не звчат хубаво? С какво Стоян или Васил са по-хубави? Или за момиче трябва някое изкилифарчено като Виктория, което дори не е българско?

Град
    София, България
    Просто са стари имена, които не се срещат вече - особено това "ка", което използват на село.

И Стоян и Васил са мъжки имена и затова не можеш да ги сравняваш с женски.

И Виктория не е "изкилифарчено". Всеки случай няма да кръстя дъщеря си Пенка, а Виктория на пра-баба си. В пъти по-хубаво е името.

Голям фен Аватара на toad
    Не благодаря , против чуждопоклонничеството от този вид съм . Никакви чуждестранни имена и точка . Ще са си Гинка и Пешо и толкоз . :P

Banned Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от Ice Princess JESSICA Виж мнението
    Казвам се Джесика; според теб какво ми е мнението за 'чуждестранните имена'?
    Адашке, съдейки по ника, все още си малка, но от опит ще ти кажа, че това е едно от най-преебаните имена и българина никога не би го приел добре и....Хайде, няма да ти развалям изненадите, сама ще видиш какво ще стане,хе-хе.
    Най-малкото не те ли притеснява, че тук предимно кучета се кръщават така?

Повече от фен Аватара на flawless_
    Цитирай Първоначално написано от БожиятАгнец Виж мнението
    Адашке, съдейки по ника, все още си малка, но от опит ще ти кажа, че това е едно от най-преебаните имена и българина никога не би го приел добре и....Хайде, няма да ти развалям изненадите, сама ще видиш какво ще стане,хе-хе.
    Най-малкото не те ли притеснява, че тук предимно кучета се кръщават така?
    Това е така, аз имам позната, на която кучето й се казваше така, но името е готино, аз лично го свързвам с други личности, не с кучета. А и човека прави името, не обратното.

Повече от фен Аватара на baby07
    Град
    Бургас
    Аз съм ''за'' много харесвам чуждестранните имена, моето име е Мерлин.

Цитирай Първоначално написано от kiara_m Виж мнението
    Kiara !!!!!!
    На мен много ми харесват скандинавските и някои от другите островни държави имена.

Carys, Sian, Neirin, Catrin.

Саманта, Дженсън или Сам ( това става и за двата пола )

Цитирай Първоначално написано от Colouring Виж мнението
    Българските имена са си най-хубави.Това с чуждо първо име и българска фамилия е просто ужасно.Раян Иванов и сестра му-Саманта Иванова.Сложи един Николай,Стефан,Божидар,при ерно.Какви са тия Раяновци,Фернандовци,Педро вци и т.н.
    Хммм напълно съм съгласна с твоя коментар. Много ми е смешно като чуя някой да се казва Майкъл или Саманта или пък Тодорка и Пенчо
    Предпочитам имената с латински и гръцки корени и тн примерно
    Момчета: Деян, Мартин, Александър, Емил,Даниел Теодор, Борис, Боян
    Момичета: Диана, Елена , Александра , Теодора, Ивета ,Боряна ,Роксана, Лора
    Последно редактирано от kibagirl : 03-05-2012 на 13:21

Ice Princess JESSICA колко интересно как се казваш също като Джесика от SNSD.... ?

Между другото от кога имена като Виктория станаха български?
    Писала съм и преди. Има хубава български имена, но има и такива, които са отвратителни.
    Не знам дали бих си кръстила детето с българско име. Имена които много ми харесват са Велика, Виолета, Михаил. По приемливо за нашите стандарти също Василиса и Алиса. (нищо че те са руски).

Като цяло държа името на евентуалното ми бъдещо дете да бъде уникално и да няма още 20 души със същото име само в неговото училище. Както напоследък всяко второ дете е Александър/Александра или Виктор/Виктория.
    Последно редактирано от Hayashi : 03-08-2012 на 09:30
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Голям фен
    Малко бг имена ми харесжат..като цяло майка ми е гледала да ни даде лесни имена на мен и братята ми за да ги разбират и ж чужбина: аз съм Стефани, братята ми са Александър и Браян...иначе имам приятели с много странни имена, но те са чужденци и за тях е нормално: Callum, Dru, Costanza....

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си