То типично българските имена и на мен не ми харесват - Боян/а, Боил, Борил, Аспарух, Кубрат...Огромната част от имената, които ползваме са гръцки, латински, еврейски или наложени от християнската традиция. Моето име е с славянско, но и с малко гръцки корени. Аз съм си избрала изобщо не българско име за момиче - Марина (латинско от Maris), Борислав, което е славянско, но с турски корен или Николай (гръцко). Изобщо български имена в пълния смисъл на думата, днес почти не се употребяват. Специално женското име е доста интернационално и не виждам проблеми с него. Бих кръстила децата си и с други имена, ако се налага да угаждам на дядовци и баби, но не искам да звучат смешно, децата ми да се чувстват неудобно и да не се срамуват. А Кремена ще ми казват където и да отида. Какво като не е интернационално? На мен ми харесва, че е по-особено и не много често срещано.

Сега всяко второ момиче е я Никол, я Виктория. За момчета пък повечето новородени са Мартин и със смяна на 1 ударение става международно. Няма да ви казвам по мое време колко Поли, Полини, Десислави и Яници имаше. В класа на мъжо са били 3-ма Ивайловци от 10 момчета (включитолно и моя). Сега модерно е да се поамериканчваме и то не само по отношение на имената. Да, предпочитам християнско, славянско и дори гръцко име, пред Ейнджъл, Никол, Наоми, Джесика и разни такива...