Цитирай Първоначално написано от krem4et0
Biskfitka, има къде-къде по-ужасни имена. Твоето е хубаво и носи смисъл. А и ако знаеш какви готини твои адашки познавам? Да, не е модерно, ама след 40-50 години и най-модерните днес имена няма да са актуални. Това не значи, че са лоши, а просто остарели. Аз 1 дете не съм чула да се кръсти с моето име. И, да демоде си е в известен смисъл. Най-младата Кремена, която познавам е 3-4 клас и е кръстена на баба си Кремена. Беше ми всъщност странно, че жена над 60 има такива име, защото всички други Кремени, които познавам са между 80-та и 90-та година родени. Е, не познавам много - 5-6. След 60 години ще пълно с баба Никол, ама пък тогава името няма да е актуално. Ок, точно това си има някакъв смисъл, но редица чуждестранни имена - нямат. А аз искам децата ми да имат точно такива имена. Вярно е, че името прави човека, но аз просто не мога да се сетя да се казвам по по-подходящ начин от това. Характерът ми 1 към 1 и при двете си смислови значения - на цветето крем (красиво, ама егоистично и отровно) и на камъка - твърда и непоколебима. Колебали са се дали да не съм Камелия. Добре, че не са избрали това. Грам нямаше да ми ходи.
И аз съм си мислила за моето Всъщност познавам само още една единствена Антоанета, с която бяхме съученички. Това име не го носи никой от останалите ми познати и приятели Не е лошо, но не и кой знае какво. Харесвам имена като Даная, Янина, Яна, Елина, Симона. Може би защото звучат интересно и са кратички. Моето с тия 9 букви ми е вземало въздуха