- Форум
- По малко от всичко
- Бъдещи мами :)
- Чуждестранни имена?
Същото е и при мен.И не си харесвам името.Първоначално написано от Biskfitka
Иначе за мъжки имена- Виктор и Андрей![]()
Wouldn't life be perfect if mondays were fun, junk food didn't make you fat, girls didn't cause so much drama, guys weren't so confusing and all alcohol was free...
От 'чуждестранно' до 'чуждестранно' име има разлика от небето до земята. Да живееш в България и да се казваш Ванеса, Лаура, Кевин и т.н. ми е меко казано смешно и нелепо.Да не говорим, с неподходяща фамилия - Ванеса Караджова звучи супер, просто.
Дори единият родител да не е българин има десетки имена, които звучат еднакво добре и в Бг, и в чужбина.![]()
И какво се разбира под българско име? То и Диана не е българско, но е доста популярно в Бг.
Разбира се, родителите решават, но не одобрявам нито поамериканчени имена, нито разни остарели Цонка, Бонка, Мима и т.н. популярни в миналото. Все пак най-важното е на детето да му е добре и да си харесва името, а не са се избиват комплекси, в опит да сме оригинални.
Между другото, каква е тази тенденция Александър да се съкращава на Алекс? Или пък директно така да кръстят някое дете![]()
Със Сашовците какво стана?
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
Какво му е на Алекс? Особено за момиче много ми харесва, като галено име. Сашо винаги ми е било отвратително..Първоначално написано от Wrathchild
За момиче - нищо.
Но за момче неестествено ми идва.
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
Аз много харесвам чуждестранните имена, българските не мога да ги трая. Самата аз нямам българско име и изобщо не ги обичам. Името Мартин е хубаво, но пък познавам поне 10 момчета с това име, супер банално ми е вече. не че чуждестранните имена се срещат рядко, аз се казвам Даяна и в нашия клас сме ТРИ момичета с това име, а да не говорим колко още свои адашки познавам. А пък като добавим и другите - Деяна и Диана и става нещо страшно.
Иначе на мен любимото ми име е било Майкъл, още откакто се помня. Също много ми харесват Томас и Мат, както и Джаред. За момичета харесваш Джесика, Ашли и Джейн. Макар че ако продължа да живея в българия ще е нелепо да кръстя дедето си така, ще бъде супер смешно. Познавам едно момиче, което се казва Катрин Миловска, направо ми е мъчно за нея с тази фамилия и това чуждестранно име.
Замислете се колко хубаво ще звучи например Джейн Бенет и колко отвратително ще звучи Джейн Тошкова или пък Ашли Стоянова. Ужас!
Мен ме кефят за момче: Курт, Тил, Херман, Саймън, Адолф, Тобиас, Матиас, Хелмут, Хосе, Адалберт.
За момиче: Кримхилда, Ванеса, Сара (макар, че е малко еврейско).
Не знам, но тази тема наистина ме изуми. Не знаех, че нашето поколение толкова не харесва българските имена. Не, че съм някакъв върл националист, но все пак сме отраснали в тази държава и сме възприели не малко от ценностите й, които се споделят и от нашите родители,баби дядовци и така нататък. Да дупка е, мизерна е, иска ми се да избягам далеч от нея, понякога е мразя, но си е нашата мизерна дупка и от нас само зависи да се промени това. Какво в чужбина нима е е прекраснен рай? Къде в Америка? Където като минеш през гетата, които никак не са плод на американското кино може да те убият само да погледнеш някой накриво. Където хвърляха бутилки по колата и крещяха, че ще ни убият защото сме бели? В Англия където някой пиян комплексиран тъпка може да ти смачка главата с камък? Франция, една от най расистките държави? Германия където ни казаха не излизайте след 20ч защото ще ви пребият или по-лошо някакви скинари и подобни? Няма ли го това и в България? Има го. Какво толкова не и харесвате и мислите, че е по хубаво в чужбина. Просто сте минали транзитно разгледали сте забележителностите и Ви е харесало. Е и там не е Рай. Малко се отплеснах но е свързано с темата все пак. Българските имена които както ги наричате изтъркани са си наши или поне побългарени и не виждам нищо лошо в тях. Георги, Петър и така нататък са си хубави и със много хубав смисъл. Не разбирам нуждата да са оригинални и неповторими. И понякога се получават смешки от така наречените имена. Например Тонелла...произнесете го и се посмейте...Не бих си кръстил детето - Ричард, Джон, Джак, Джеймс. Но не защото не са хубави, не бих си кръстил детето така за да задоволя собствената си нужда за оригиналност. Що со отнася до как бих си кръстил децата...
За момче: Георги, Момчил, Калоян
За момиче: Рая, Невена, Ана, Виолета
Да със сигурност, ще има много несъгласни с моето мнение. Не се опитвам да ви убеждавам в моята правота. Ни най-малко, просто ми е жал и ме е яд, че заради това, че ни крива държавата и живота ни не е лек сме намразили българското. Просто не смятам, че е правилно. Но това си е мое лично мнение
П.С. Почвайте да ме храните![]()
Аз пак мисля да си кръстя детето си Пениси...да е по чуждастранно и също така да ззвучи българско.Стива ве,то еба*ти да кръстиш детето си Иван или Георги вече ме разцепва.В класа ми има 3-ма Георгиовци и 2-ма Ивановци аа класа ни е от 9 момчета и 10 момичета.Типично българско е да си кръстиш детето си Пенка или Пенчо.Сякаш си бил пиян докъто си мислил.Аз ся например не си харесвам името щото дори не съм българка.На сичкото отгоре имам 2 имета.
Има и много хубави български имена, на които като им провериш значението излизат не толкова български, но няма значение. Едно от любимите ми женски имена е Велика, което си е чисто българско. Харесвам също и френското Елинор, съответно и с българския вариант Елеонора бих се примирила.
Иначе сега на мода са излезнали някакви много странни имена, определено не бих си кръстила детето Пена, Гена или Рада, а гледам, че има страшно много малки дечица с такива имена. Моето име съм забелязала, че го има по-цял свят и от там съм си решила, че просто ще стои добре със всяка една фамилия пък била тя френска, английска, японска или българска.
А като гледам всъщност темата беше дали харесваме чуждестранни имена. Аз имам доста странен вкус.![]()
За момиче: Сара, Далиндра, Айко, Еме, Юи, Сакура, Рина,
За момче: Неджи, Дилън.
И то както вече много хора казаха преди мен всичко зависи от фамилията на мъжа и в коя държава ще живееш. Защото Ванеса Караджова ви се вижда смешно, но и обратното Станка Джонсън пък е смешно.
Така, че като дойде време за това ще му се мисли.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Дăниел
Това го обожавам между Даниел и Дăниел си намирам разлика и определено съм за второто ..
Женско ми харесва Рейчъл ..
Хората казват ,че името ти трябва да има и хубаво обръщение ! Е да ,ама има и прякори за тази цел
Не съм срещала абсолютно никого (освен сестра ми де) с името Аника. Не е толкова чуждестранно, а и на галено си е просто Ани, но не познавам никой друг
![]()
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
Междодругото, точно от там е иметоИ аз бях мега голяма фенка на книгата и аз и измислих името. Някой да познава друга Аника, че да не носи само тя последствията от хрумванията на по-голямата си сестра :Д
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
Прякори? Ти сериозно ли смяташ, че един родител ще се обръща към детето си с прякор, че и да му мисли такъв?Първоначално написано от teenems
В компанията да си го наричат както искат, но аз няма да подвиквам на детето си 'Ястреб, идвай за вечеря!'...
~
Паола
Защо умирам да живея, като живея,за да умра?
Не знам защо, но аз само за женски имена съм се замисляла.![]()
За мен няма никакво значение името какво ще е. Българско, американско, италианско, не ме интересува. Само да е хубаво, да ми харесва на мен и на бащата.
Мислех си за нещо от рода на Хейли и Алейна.
Брутална съдба.. Когато му дойде времето ще мислим.
Спри за момент и го погледни .. Той вижда мен в твоите очи .
Никълъс <3
[size=2][b]I believe, I can fly .. PLATSCH! .. Schei
Харесвам по-близките до българското имена. Никога не бих причинила на детето си такъв срам да го кръстя с някакво шантаво име на пук на типично българска фамилия. Нямам нищо против имената, но просто за тук не са подходящи.
За момче най-много ми харесват имената- Николай (моят фаворит), Мартин и Александър.
За момиче- Антония, Ана, Николая (не мисля обаче, че ще се престраша да я кръстя така).
Само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!
За момиче ми харесват имената: Андреа,Елеонора,Даная,Викт рия,Дениса,Нанси (супер готинко е) , Ванеса,Симона,Свилена (много сладко име) .
За момче супер много ми харесва името Евгени.Просто съм влюбена в това име,звучи ми като интелигентен
незнам защо.
Бих кръстила детето си с име което на мен и на приятеля ми харесва,но искам и детето ми също да си го харесва,или поне да не се срамува от него,след време.Има много хубави имена,и за мен не е важно какво е името,българско,американск о и т.н. стига да е хубаво. Но в крайна сметка има много време да мисля за това.![]()
Родителите малко трябва да се съобразяват когато си кръщават децата.Особенно когато са чуждестранни,доста тъпо може да се получи фамилия-име. Примерно Джесика Връпкова![]()
И какъв е тоя смисъл да си кръщаваш детето на бабите и дядовцитеИ тъпото е,че майка ми очаква като порасна и родя дете да го кръстя на нея
Леле..
От чуждите имента ми харесват
за момиче - Касиди <33 , Ванеса(точно ще отива на баба си веска), Клоуи
за момче - никита,алигзандър ииии...абе аз съм по момичешките ;д
от българските
за момиче : невена,софия,александрина
за момче - гошо(георги),валентин (макар че не е много българско)....
Харесват ми и руските и френските имена.Преди много се бях запалила по Сандрин![]()
И разбира се ще се съобразявам с фамилията (: Искам да си отиват и да се получи нещо благозвучно като Мери-Кейт Олсън![]()
Аз лично харесвам имена, които са интернационални....пък и не мога да разбера защо като се каже чуждестранно име и всички се сещат за американските имена от филмите,след като има толкова хубави и гръцки,и латински, и славянски имена.Е за жалост моето име не е чак толкова интернационално и не би отивало например с някаква испанска или американска фамилия,но...аз си го харесвам и не е често срещано- Анелия
![]()
![]()
иначе за:
момиче:Евдокия(звучи някакси властно и силно),Никол/Николета/Наталия,Изабела,Надежда,Вя а,Преслава,Пресила,Мария-магдалена,Мартина
момче:Никола/й,Никълъс(ако подхожда),Кристиан,Явор, Ивиан и т.н.
![]()
моят приятел не е българен а е кипарец и някои ден ако господ е решил да си имаме деца със сигуност няма да са с български имена а със гръцки например: за моми4е-ефигения, софия, никол, луиза,нефели,еви за мом4е-никос,нехтариос,софиянос,с атис,софоклис ,а и името на моята половинка е НЕХТАРИОС![]()
![]()
за др имена в момента не се сещам ........