Хм... аз определено няма да си кръстя детето с чуждо име, имам предвид такова, което не е прието в България. То и Ирина не е българско, но е хубаво. Просто не ми звучат добре чужди имена на български деца. Макар че още съм мнооого далече от това да имам деца Казвам се Андреа, което всъщност не е съвсем българско, но ми харесва много , означава "мъдра" и "женствена". А за предпочитания на имена.. те са наистина много, но съм с две ръце ЗА българските. Според мен е много важно името все пак да означава нещо, също така.
Хм... аз определено няма да си кръстя детето с чуждо име, имам предвид такова, което не е прието в България. То и Ирина не е българско, но е хубаво. Просто не ми звучат добре чужди имена на български деца. Макар че още съм мнооого далече от това да имам деца Казвам се Андреа, което всъщност не е съвсем българско, но ми харесва много , означава "мъдра" и "женствена". А за предпочитания на имена.. те са наистина много, но съм с две ръце ЗА българските. Според мен е много важно името все пак да означава нещо, също така.
Андреа не означава мъдра, още по-малко женствена, а точно обратното, идва от гръцкото андрос, което значи мъж. Небесен покровител ти е св. апостол.Андрей - първият ученик на Христос.
Като гледам преобладаващите мненя, телевизора яко ви е промил мозъците. Според мен с чуждопоклонничеството се правят неуспешни опити да се избиват комплекси. Нямам право да обобщавам, но често с такива имена родителите демонстрират пренебрежение към собстствения си род, народ , история и вяра. Не пренебрегвайте християнските имена, нека децата ви си имат светец - закрилник. Всъщност немалко от чуждестранните имена, по които се прехласвате са такива.
Последно редактирано от Pitancho : 09-22-2014 на 14:52