- Форум
- По малко от всичко
- Бъдещи мами :)
- Чуждестранни имена?
Моето име е Роберта / Ще кръстя дъщеря си някой ден Ребека,почти сигурна съм,че ако имам,ще се казва така.Майка ми се казва Розалина и за това искам да запазя традицията на първата и последната буква/ Други имена за момичета са - Клара, Кейтлин, Джоана, Криста, Дениз, Памела, Порша, Кимбърли (уникално),Мариса, Беатрис, Малена,Адисън, Мелиса, Рафаела, Мануела, Патрисия,Натали, Анжелика,Джорджия, / Ако е българско - Деница,Виолета,Преслава !
За момче - Брат ми се казва Дейвид,иначе много ми харесват Алекс,Михаел, Роберто, дАниел,Раян,Рийс,Лойд,Габри ел(въпреки,че звучи малко гейско), Джеръми, Джонатън, Деймиън, / Бг - Пресиан,Мартин ..
Харесвам чуждестранните имена.Харесвам също и българските.
За момиче:Елизабет,Аня,Ирина,Е лена,Кейтлин,Корнелия,Веро ика,
Виктория,Мейси,Палома,Андр а Кефят ме![]()
За момче:Джони,Алекс,Мартин,Ли ам (Лиам е странно,но ми харесва),Алекс,
Джеймс,Уилям
Женско съм ;]
само от любопитство .. този Деймиън от сериала с вампирите ли е ?Първоначално написано от Opium_Like_Me
![]()
Иначе лично аз не мисля също, че повечето чуждестранни имена съвпадат с българските фамилии .. Имам приятелка на име Дженифър , която си харесва името и звучи добре когато се представя , но си нямате представа какъв срам бере момичето когато си покаже личната карта и хората и видят трите именаСъщо имам позната на име Ребека .. общо взето случаят е същия ..
![]()
Не харесвам също и типичните български именаа .. като Стоянка и Васка, Гинка и т.н. Имам и позната на име Фиданкамомичето е на 20 години .. И НЕ СИ КАЗВА ЦЯЛОТО ИМЕ КОГАТО СЕ ПРЕДСТАВЯ .. !! ...
Човек има 3 имена и според мен трябва когато се представи някъде да звучи добре ..
аз лично като малка не си харесвах името, но в момента когато ми се налага да се представям не бера такъв срам като тези мой приятелки с красиви и чуждестранни имена ..
![]()
Sometimes a smile is all it takes to steal someone's heart !
Нали?! Добре, че фамилията ми е JПървоначално написано от YvesStLaurent
На мен пък не ми харесва идеята за българчета с чужди имена.
А няма как да се сложи и чуждестранна фамилия...![]()
![]()
![]()
И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!
какво им има на бг имената .. нямам предвид Пенка .. Сашка .. Аспарух и тези .. Просто казвам че има мн хубави имена : Анастасия .. Йоанна .. Яница ..Мария .. Не съм против чуждите :P :P :P но ако ще си кръщавате децата Патрицио Йорданов или Карълайн Пенева![]()
Помислете добре !!
.. Don't cry .. say FUCK YOU .. and smile)
Аре за Пенка и Сашка ясно, ама Аспарух...какво му е? Име на български ханПървоначално написано от iooto
![]()
Иначе, Яница е сръбско име, не българскоАнастасия също не е българско.
Аз много харесвам нашите традиционни имена, тези чуждестранните грам не ме блазнят.
Мъжките: Николай, Йордан, Димитър, Константин, Михаил, Георги, Иван, Петър, Калоян, Ивайло, Тервел, Симеон, Борис, Александър, Стоян, Стефан, Тодор/Теодор, Мартин
Женски: Кристина, Камелия, Йоанна, Дарина, Дара, Вяра, Надежда, Михаела, Николета, Елена, Теодора, Катерина, Мария, Маргарита, Десислава, Любомира, Албена...
Всяко едно българско име е в пъти по-хубаво от Мери-Джейн,Сара,Алексис,Паола, Дженифър, Памела, Ребека, Мейси (), Джони, Лиам, Джеймс, Уилям...
Само си представям, отива госпожица Мери-Джейн Иванова Петрова на училище в първи клас и госпожата я кара да си каже името...ми тя докато го изрецитира и часа ще свърши, а децата ще са сгънали от смях.
Името е много важно. Запомнете, че го давате на детето си с любов и то трябва да се гордее с него, а не да се срамува, или да го пише 10 минути.
И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!
ДениСа, Ванеса, Марая
Александър иии на мъжките нещо зациклих
Първоначално написано от Opium_Like_Me
Ти как се казваш?
Аха, и си българка...както и да е-не ми отговаряй.
И аз не съм чиста българка,но нямам нищо против българските имена.
женски имена: Мадалина,Рамона, Аделина, Алина.......
Много се радвам, че пушите трева и сте гледали Хари Потър, но моля ви не си кръщавайте децата Мери-Джейн и Волдемор.![]()
То няма нужда да си патриот, за да уважаваш страната си, имената ни и традициите...както и да е-да ти се роди една жива и здрава Мери-Джейн и се моли да не употребява съименничката си.Първоначално написано от Opium_Like_Me
Харесват ми чуждестранните имена, но бих искала моето дете да носи българско име. Може би Камен, Калоян, Росен.
Ако е момиче - Десислава ще бъде.
***Супер много ме кефят некви кифли, като я питаш как се казва - Анна, ама с две Н - все едно от това да натърти на Н й зависи живота братче....
Светлината мисли, че е по-бърза от всичко, но греши. Без значение колко бързо пътува тя, тъмнината винаги е там първа и я чака...
Джени,Стейси ми харесват.![]()
Но не бих...Предпочитам да е българско.
'Don't be afraid of death;
be afraid of unlived life.
You don't have to live forever,
You just have to live.'
Даа а някой пита ли ме мен като ке казвам Карина Бенет (баща ми е канадец живеем в Канада) на сички им е много смешно
Иначе на мен ми харесват
За момиче - Касиди Дениза Хана Лея Дестини Микела Джослин Маделин Лаура Гая Мегън Мелиса Саманта Ребека
За момче- Денис Бен Браян Кевин Матис Брат Джошуа Леон Уилям Мейсан
Никога не бих си обрекла детето да носи някое смешно българско име като Радо Петър Радка Капка Роза Сашо Пенка Миро Гергана Елена (май не е българско )
Последно редактирано от mrankoniiii : 12-02-2011 на 19:51
Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън
За момиче .. защо пък не
Но за момче .. не съм чак толкова "за" .. Все пак фамилията идва от бащата и някой ден на детенцето му едва ли ще му е приятно /ако е някое по-необичайно име/ Все пак в България слагаме "-ов"/"-ва" и става една ...
За момиче - Стефани, Аня, Аника, Мартина, Мила ..
За момче - Дейвид, Мартин, Божидар ..
Последно редактирано от Astray : 12-29-2011 на 15:16
От чуждестранните имена харесвам много арабските.
За момиче: Амира (принцеса), Мериам (Мария), Нейра (озаряваща), Лейла (нощ)
За момче: Тарек (утринна звезда), Самир
Но при всички положения бих искала децата ми да носят български имена. Не си падам по американски тип имена като Майкъл, Питър, Робърт и т.н. простотии...
Ами по принцип ми харесват някои чужди имена (Анна, Денис, Трой, Том, Карина, Карла), както и български (Петя, Петър, Красимир(а), Елин, Кирил, Константин). Обаче има и имена, които не ме кефят като например Георги, Гергана, Димитър, Димитричка и Иван - толкова са тъпи като звучене, толкова са банални и скучни. Всяко прасе се казва Гошо. А и си имам едно наум за хората с такова име. Обикновено не блестят с нищо освен с наглост и нахалство. Никога не бих кръстил децата си така. Така простоо ще са сиви и банални личности, поредните Мария Иванова, Георги Димитров, Димитър Георгиев.
Ако ще е българско, със сигурност ще е някое по-хубаво като Петя, Петър, Красимир(а), Кирил. Петър често се среща, обаче за разлика от гореизброените поне звучи хубаво.
Последно редактирано от kamenski88 : 01-06-2012 на 16:03