Цитирай Първоначално написано от TERRORMACHINE
а българина кво направи за тази държава, че да иска нещо от нея? ти, специално, кво направи, за да имаш некви претенции към нея?!?

На въпроса не се отговаря с въпрос. И една държава не представлява народа, а апарата, който ръководи поданиците й. Народа е общност от ценности. Ако говорим аз ценностната ми система, то аз съм много изпълнителен. Работя и си плащам данъците на държавата. Тоест моят дълг към държавата, която трябва да се грижи за интересите ми е изпълнен. А от своя страна какво дава тя, за да ми осигури нормално съществуване? Изброй ми причини, че вината е в мен за дупките по улиците, за мизерните заплати, за това, че песнсионерите с пенсия от 100 лв могат да си позволят да ядат само кисело мляко с бисквити... Претенции трябва да има всеки, който счита себе си нормално човешко същество, което гласува и му се обещават постоянно промени, че ще има достатъчно пари не просто колкото да свързва двата края, ами за едно задоволително съществуване, което му позволява да се храни като човек в бяла дъжава и да не се налага да си кърпи дрехите от немотия. Положението е повече от жалко за масата от народа ни, но сякаш на никого не му пука, сякаш никой не забелязва... Който не е гладен естествено, че ще си затваря очите и ще се прави на морален. Хайде да те видим ти дали работиш, а и какво разбираш под "принос" за държавата и достатъчно ли според теб ти се вижда това, което държавата ти осигурява. Мой човек, каквото в момента ти се осигурява, го осигуряват родителите ти. Това, че носиш кецове за 100 лв примерно, не значи, че всички са обути с хубави дрехи и само се оплакват щото примерно им е достатъчно широко около врата, та чак са се разглезили и само си търсят кого да обвиняват, че нямат още и още... Истината е, че булшинството нямаме почти нищо. Живеем като роби за мизерни пари, понякога дори гладуваме към края на месеца, но се борим някак си да бъдем съвсетни граждани и да си плащаме робските данъци, прекомерно високи за доход от 400 лв. А какво правим ако живеем на квартира и си нямаме собствен дом? А, а? Колко според теб е наема за едно жилище? А? А? А? Много знаеш за житейския си опит от има няма 17 години...