.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 63 от общо 63

Hybrid View

Повече от фен Аватара на bishop
    Цитирай Първоначално написано от dimi93
    Цитирай Първоначално написано от sexXgirl2007
    аз пък съм съм ЗА премахването им :P

българския език е най трудния и никаде в други езици няма едни и същи букви с еднакво произношение на толкова букви ... например като със буквите "а" и "ъ" също "и" и "й" ...и като се изгваря "искъм" що тряябва да пишем "искам" също и като се пише " някой" защо аз да немога да напиша "някои" ? щото на някъв тЪп професор му хрумнало ли че трябва да има чертичка

:P
    Ами на английски се изгоеаря yndyrstend (ъндърстенд) ама се пише understand. Какъв е смисала? Ние имаме само неколцина букви, а при англичаните са думи Ти можеш да промениш някой и да го напишеш някои. Но как ще кажеш? Някои книги липсват. и Някои е взел книгата. Искам да ти обясня че някой е за единствено число а някои за множествено. Някои от книгите липсват. Някой е избягал от час. Някои хора са избягали от час. Схвана? Това се учи още във 2 клас...
    Не че нещо, обаче 'Y' обикновено не се чете като 'Ъ', нищо че на фонетична се пише така...
    Welcome to the end of the thought process.

Повече от фен Аватара на bishop
    Цитирай Първоначално написано от gia_sena_mono
    Цитирай Първоначално написано от bishop
    Еййй непростимо! Айде да го обесим! Що трябва да е просто, ако може да е сложно!
    Ай стига глупости, до гуша ми е дошло от наборчета и лапетии, които пропагандират великостта на великата ни нация, великия ни език и тнт, щото нали така са учени и така е 'яко', пишман патриоти, обаче в живота си 1 брой книга не са прочели (ако не броим Здрач примерно).
    Да ти като си прочел n-брой книги и си патриот от всякъде.
    То и ти 100% си от "затруднените от българската граматика деца"!
    Скрий се!
    О.о не съм казал че съм патриот. В интерес на истината не намирам нищо за обичане в скъпото ни бонище - нашето Отечество и възнамерявам в момента, в който си завърша гимназията, да си вдигна чукалата и да се изнеса към цивилизованата част от света. Това обаче е следствие от собствените ми разсъждения за живота, вселената и всичко останало, собствените ми впечатления и собствения ми поглед върху нещата, а не някакъв псевдо-патриотизъм, колкото да се изкарам 'ноу як' (или вече не се казва така?).

И не, не съм затруднен от граматиката, обаче все си мисля че нещата биха могли да бъдат и по прости. Що не вземем да върнем и падежите? Пък после да въведем още 20+ за да станат колкото в унгарския (28 ако не ме лъже паметта). Още някоя буква в азбуката ни също няма да е излишна (макар че да не знаеш къде да напишеш 'я' действително е равносилно на това да си полу-идиот).

И не, броят книги няма общо с патриотизма, обаче не може да прокламираш колко велик е Вазов, без да си чел/а Под Игото (е, аз го прочетох и го намирам за един от най-големите провали в бг литература, отново лично мнение).

Предполагам си попадал/а на темата, в която се обсъждаше някаква клюка, че щели да премахнат Вазов и Ботев от задължителната литература и вс бяха ревнали срещу това. Колко от тях мислиш са си чели книгите за последните 2 лета?
    Aз пък мисля,че твърде се разливаш,оливаш и преливаш, опитвайки се да покажеш колко си интелигентен.
    Провал,но я има в програмите по литература.Напиши ти тогава по-добър роман.
    Многознайко.
    Ето за това ставаше дума - щом го има в програмите по литература, щом е нашууу, значи е велико. И край. Нали?

Както вече отбелязах това е лично мнение - нещо, от което, ти приятелко, очевидно си оперирана. Нямам нищо против тези, които са погледнали тук и там, прочели са от това и онова, направили са си труда да разгърнат 1 немска или 1 френска граматика и тнт, обаче да ми обясняват колко е велико нещото Х, само от бесен патриотизъм...

И ще ти кажа че творчеството на Оскар Уайлд струва несравнимо повече от единия Вазов (тук таме с по някое изключение от двете страни).

ПП: Това последното също беше лично наблюдение.
    Welcome to the end of the thought process.

Град
    Roma, Italia
    ^ Дрън-дрън.Малък дървен философ!
    Две хубави очи. Душата на дете
    в две хубави очи; - музика - лъчи.
    Не искат и не обещават те...

Голям фен Аватара на Seductress
    Божеее, толкова ли не могат да се запомнят няколко правила. Всичко, което се изучава в училище е измислено за нормални хора, не за гении. Това да не ви е висша математика Признавам си и на мене ми беше трудно, когато ги учехме тези правила, но всичко се научава с времето.
    Наистина, населението си е неграмотно, но дори и да се приемат тези промени по-умни няма да стане. Напълно против съм.

Мега фен Аватара на DevilWish
    Град
    Hasselt

Re: Искат да премахнат 3 букви от азбуката ни

Цитирай Първоначално написано от kukli4kata001
    Цитирай Първоначално написано от kalashnik
    __________________________________________________ __________________________________________
    Според мен това е най-голямата глупост сътворявана някога. Това не е развой на езика - това е деградация на езика.
    Така е!! Какви са тия глупости?? Това си е нашият език и е бил един от първите създадени някога. Такъв какъвто винаги е бил трябва да си остане. Децата ще го изучат, не им пречи, ще научат правилата за пълен и кратък член и няма да го бъркат.
    Така е . . макар че новото поколение е толкова мързеливо и грам не учи

Голям фен Аватара на CaSsIe
    аааааа извинете толкова много поколения учат българският език такъв какъвто е, с всичките му правила,особености и форми и изведнъж днешното поколение не можело да смогва?! Ми като не могат бой по тиквите и ще го научат. То ако тези букви бяха излишни, нямаше да бъдат измислени... Аман от дървени философи с тъпи теории....

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Shia
    също и като се пише " някой" защо аз да немога да напиша "някои" ? щото на някъв тЪп професор му хрумнало ли че трябва да има чертичка

:P
    Щот си просто и сигурно не знаеш,че "някой" е единствено число,а "някои" е множествено число.
    Кой ти е виновен,че не можеш да пишеш и прекарваш времето си в кафенетата?
    Това е отговор на тази същата в една съседна тема:
    аз съм кифла :P
    Изясниха се нещата и 'що на мацката и пречат буквите.

Супер фен Аватара на someonerandom
    Еййй непростимо! Айде да го обесим! Що трябва да е просто, ако може да е сложно!
    Ай стига глупости, до гуша ми е дошло от наборчета и лапетии, които пропагандират великостта на великата ни нация, великия ни език и тнт, щото нали така са учени и така е 'яко', пишман патриоти, обаче в живота си 1 брой книга не са прочели (ако не броим Здрач примерно).
    Да ти като си прочел n-брой книги и си патриот от всякъде.
    То и ти 100% си от "затруднените от българската граматика деца"!
    Скрий се!
    О.о не съм казал че съм патриот. В интерес на истината не намирам нищо за обичане в скъпото ни бонище - нашето Отечество и възнамерявам в момента, в който си завърша гимназията, да си вдигна чукалата и да се изнеса към цивилизованата част от света. Това обаче е следствие от собствените ми разсъждения за живота, вселената и всичко останало, собствените ми впечатления и собствения ми поглед върху нещата, а не някакъв псевдо-патриотизъм, колкото да се изкарам 'ноу як' (или вече не се казва така?).

И не, не съм затруднен от граматиката, обаче все си мисля че нещата биха могли да бъдат и по прости. Що не вземем да върнем и падежите? Пък после да въведем още 20+ за да станат колкото в унгарския (28 ако не ме лъже паметта). Още някоя буква в азбуката ни също няма да е излишна (макар че да не знаеш къде да напишеш 'я' действително е равносилно на това да си полу-идиот).

И не, броят книги няма общо с патриотизма, обаче не може да прокламираш колко велик е Вазов, без да си чел/а Под Игото (е, аз го прочетох и го намирам за един от най-големите провали в бг литература, отново лично мнение).

Предполагам си попадал/а на темата, в която се обсъждаше някаква клюка, че щели да премахнат Вазов и Ботев от задължителната литература и вс бяха ревнали срещу това. Колко от тях мислиш са си чели книгите за последните 2 лета?
    Aз пък мисля,че твърде се разливаш,оливаш и преливаш, опитвайки се да покажеш колко си интелигентен.
    Провал,но я има в програмите по литература.Напиши ти тогава по-добър роман.
    Многознайко.
    Ето за това ставаше дума - щом го има в програмите по литература, щом е нашууу, значи е велико. И край. Нали?

Както вече отбелязах това е лично мнение - нещо, от което, ти приятелко, очевидно си оперирана. Нямам нищо против тези, които са погледнали тук и там, прочели са от това и онова, направили са си труда да разгърнат 1 немска или 1 френска граматика и тнт, обаче да ми обясняват колко е велико нещото Х, само от бесен патриотизъм...

И ще ти кажа че творчеството на Оскар Уайлд струва несравнимо повече от единия Вазов (тук таме с по някое изключение от двете страни).

ПП: Това последното също беше лично наблюдение.
    gia не обиждай човека,той е един от малкото в темата,които всъщност мислят по въпроса,а не пишат едно изречение и после с цитати и "мили" думички се нахвърлят като чакали на всеки,който не е съгласен с тях.
    А до махането,вече май се изясни,че нищо няма да стане,аз една дума не съм чул от официален източник(не,че следя редовно новините де,обаче баща ми и баба ми ги гледат,така че си имам информация от 1 ръка ако ми потрябва )

Град
    Roma, Italia
    Ок. Но аз не съм съгласна с него. За мен е философче.
    Две хубави очи. Душата на дете
    в две хубави очи; - музика - лъчи.
    Не искат и не обещават те...

като махнат пълниЯТ член как ще разберем кой е подлогът в изречението?
    Не прощавам и за нищо не съжалявам. С високо вдигната глава винаги продължавам. На никой не подражавам и себе си отстоявам. тъпите ку**и не признавам, а големите надувки с надсмешка отминавам!!!

Супер фен Аватара на LoveRetroMusic
    Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от DeteNaDiavola
    като махнат пълниЯТ член как ще разберем кой е подлогът в изречението?

/facepalm
    “I don’t know why I’m scared,
    I’ve been here before,
    Every feeling, every word,
    I’ve imagined it all,
    You’ll never know if you never try,
    To forget your past and simply be mine” ♥ Adele

Град
    в света на приключенията ..
    тая тъпотия пък от къде я извади

Мега фен Аватара на elito0o0o0
    Град